Ολυμπιακός – Τσεγκλέντ 93-53

Ολυμπιακός – Τσεγκλέντ 93-53

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού ήταν απόλυτες κυρίαρχες, διαλύοντας την Τσεγκλέντ με 93-53 για το EuroCup, με ρεσιτάλ από τη γραμμή του τριπόντου.

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, προοδεύει θεαματικά στην Ευρώπη. Μετά την διδακτική εμπειρία της Euroleague, φέτος συμμετέχει στο EuroCup.

Το ξεκίνημα βρίσκει τα κορίτσια του κόουτς Παντελάκη στην κορυφή του Ομίλου τους με ρεκόρ 2-1 σε τρεις αγωνιστικές. Τελευταίο θύμα τους ήταν η Τσεγγκλέντ την οποία όχι μόνο νίκησαν αλλά τη διέλυσαν με 93-53, με κανονική ομοβροντία από τη γραμμή του τριπόντου (14/33).

Το ματς αντέχει σε κριτική μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 21-18. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, και φάση με τη φάση, λεπτό με το λεπτό, αύξαναν τη διαφορά.

Μετά από ένα ισοδύναμο πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκες έτρεξαν στο δεύτερο μέρος ένα εκπληκτικό 52-18. Σούταραν με το εκπληκτικό 47.9% εντός πεδιάς, ενώτα τρίποντα ήταν το κλειδί με 14/33 εύστοχα!

Πολυφωνία στην επίθεση με την Γέμελος να είναι εντυπωσιακή (13π/7 ριμπ)και τις Γκρέιβς (12π/7 ριμπ), Σταμολάμπρου (12π/3 κλεψίματα) και Τόμας (10π/3 ριμπ/4 ασίστ) να δίνουν λύσεις.

Για τις ηττημένες το δίδυμο των Μπρεζίνοβα (19π/5 ριμπ/3 ασίστ) και Χίγκινς (12π/9 ριμπ) να παίζουν μόνες τους…

 Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-35, 72-45, 93-53.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Αυτζή 1, Κοσμά, Νικολοπούλου 6 (1), Σωτηρίου 8 (1), Σταμάτη 10 (2), Γέμελος 13 (3), Γκρέιβς 12, Γιουρτσένκοβα 7, Παυλοπούλου 6 (2), Σπυριδοπούλου 8 (2), Σταμολάμπρου 12 (2), Τόμας 10 (1).

VBW CEKK Cegled (Καράσκο): Μπρεζίνοβα 19 (3), Φιλίποβιτς, Γκιοριάνατς 6, Χίγκινς 12, Σουάνιερ 6, Μπορόντι 5 (1), Κόμπολακ, Σιρόνι 5 (1).

O Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το ματς ότι: «Στα πρώτα οχτώ λεπτά του παιχνιδιού δεν ήμασταν μέσα στο παιχνίδι γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν ένα εύκολο ματς. Ηταν εντελώς λάθος η προσέγγιση του ματς, αλλάξαμε την ενέργειά μας κυρίως στην άμυνα. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ που είναι κάτι σημαντικό για ένα τέτοιο ματς. Tρέξαμε και η ομάδα επιθετικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε πολλές αθλήτριες σε φοβερή κατάσταση και αυτό δείξαμε και σήμερα που σκόραραν όλες και είχαμε και 5 διψήφιες. Από εκεί και πέρα, κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε. Έχουμε τώρα τα Χανιά που είναι ένα ματς πρωταθλήματος που το θέλουμε και μετά βήμα βήμα στο Eurocup να δείχνουμε τις ικανότητές μας και η ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς».

Η Μπασάρα Γκρέιβς είπε από την μεριά της πως : «Θεωρώ ότι κάναμε γενικά πολύ καλή δουλειά στο παρκέ και αν και ξεκινήσαμε κάπως νωχελικά, παίξαμε όπως πρέπει και σαν ομάδα. Χάρηκα πολύ με την εμφάνισή μας και τη νίκη. Συνεχίσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος να είμαστε στην επιθεση, δεν αφήσαμε τίποτα πίσω στην τύχη του και μείναμε 100% στο πλάνο του προπονητή μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ