Προμηθέας – Ουλμ 82-77

Προμηθέας – Ουλμ 82-77

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε ο Προμηθέας. Νίκησε τη σκληροτράχηλη Ουλμ και κυνηγά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο

Τι κι αν έχει προκριθεί εδώ και καιρό; Ζητούμενο για μια ομάδα -όπως ο Προμηθέας Πατρών-, που θέλει να πάει μακριά στο Eurocup, είναι να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διασταύρωση κι αυτό θα συμβεί, αν φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στον όμιλό του. Η Ουλμ κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος ήταν, όμως οι Πατρινοί κατόρθωσαν να κάμψουν την αντίστασή της και να φτάσουν στη νίκη με 82-77.

Το πρόβλημα για την ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν πως τα καλά διαστήματα στο παιχνίδι της δεν είχαν διάρκεια. Η άμυνα παρουσίασε αρρυθμίες κι έτσι η επιθετική λειτουργία δεν έφτανε για να «καθαρίσει» το ματς. Είχε έλεγχο του ρυθμού, είχε πλουραλισμό στην επίθεση, που πολλοί θα ζήλευαν (πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κι ένας στους 8), δεν είχε άσχημα ποσοστά, αλλά… ζορίστηκε. Κρατά ότι βρήκε τρόπο να νικήσει, πρέπει να διορθώσει πράγματα, καθώς συνολικά η εμφάνιση ήταν κατώτερη αυτής που θα ήθελε ο Μάκης Γιατράς.

Οι Γερμανοί είχαν τον Ομπστ σε μεγάλη βραδιά, έβρισκαν διαρκώς τρόπους να φτάνουν στο καλάθι. Ακόμα κι όταν ο Προμηθέας προηγήθηκε με 79-72, ένα λάθος στην επίθεση, κακή αμυντική ισορροπία είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί καλάθι και φάουλ (79-75) και να κρατηθούν οι φιλοξενούμενοι μέχρι το τέλος μέσα στο παιχνίδι.

Κανείς δεν είπε ότι θα ήταν εύκολη η αναμέτρηση, όμως εντέλει αυτό που μένει είναι η νίκη κι ότι ο Προμηθέας μπορεί να διεκδικήσει (υπό συνθήκες) ακόμα και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 42-40, 58-58, 82-77.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ