Βίρτους Μπολόνια – Προμηθέας Πατρών 88-75

Βίρτους Μπολόνια – Προμηθέας Πατρών 88-75

Άλλο ένα κακό ξεκίνημα έκανε ο Προμηθέας, που βρέθηκε να προηγείται, αλλά νικήθηκε από την ποιότητα των Ιταλών και την υπερβολή στα σφυρίγματα

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Μάκης Γιατράς πρέπει να βρει τρόπους να ξεκινά καλύτερα η ομάδα του στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Προμηθέας δέχθηκε 11 αναπάντητους πόντους στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στην πορεία όμως βρήκε ρυθμό, ισορρόπησε, ισοφάρισε και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το 88-75, σκορ με το οποίο έχασε στην Μπολόνια από τη Βίρτους.

Οι Ιταλοί διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτική ομάδα κι αυτό δεν χρειάζονταν το αποψινό ματς για να το αντιληφθούμε. Ο Γκέινς, ο Ουίμς, ο Τεόντοσιτς κι οι υπόλοιποι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Άλλωστε η Βίρτους «χτίστηκε» για να κυνηγήσει το Eurocup. Όμως δεν ήταν μόνο η ποιοτική διαφορά, αλλά και ο τρόπος που οι διαιτητές διηύθυναν τη συνάντηση.

Υπερβολή στα σφυρίγματα, δεν άφησαν επαφή που να μην δώσουν φάουλ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι άμυνες και να παιχτεί η νίκη στις επιθέσεις. Με το δίδυμο Μπαμπ – Φίλερ να βγάζει φάσεις και να γεμίζει πόντους το αντίπαλο καλάθι, ο Προμηθέας έφτασε την Μπολόνια (51-51), αλλά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πάλι σε διψήφια διαφορά (74-62) και κάπου εκεί +1 πόντο «κλείδωσαν» τη νίκη.

Αν για κάτι πρέπει να είναι ενοχλημένος ο Γιατράς, είναι για το ποσοστό στα τρίποντα. Κόντρα στην Μπολόνια το να έχεις 12/22 βολές (54.5%) είναι απαγορευτικό για να διεκδικήσεις αποτέλεσμα…

Τα δεκάλεπτα: 19-16. 44-35. 65-59. 88-75.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ