Προμηθέας – Όλντενμπουργκ 81-70

Προμηθέας – Όλντενμπουργκ 81-70

Οι Πατρινοί δεν απειλήθηκαν ποτέ από την γερμανική ομάδα και δικαίως πήραν το πρώτο τους αποτέλεσμα στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Εξαιρετικός ο Μαυροκεφαλίδης, κομβικοί οι Έλις και Αγραβάνης.

Το σημαντικό ήταν να κάνει την αρχή. Και τα κατάφερε! Μετά την ήττα στην πρεμιέρα του στην φάση των «16» του Eurocup, ο Προμηθέας πήρε το πολυπόθητο αποτέλεσμα που ζητούσε απέναντι στην Όλντενμπουργκ στο Δημήτρης Τόφαλος! Οι Πατρινοί επικράτησαν με 81-70 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης, ελέγχοντας το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο και έχοντας ως κορυφαίο τον… αγέραστο Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 19 πόντους και πολύ καλό τον ακούραστο (40 λεπτά) Κρις Μπαμπ με 16 πόντους. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν επιβλητική από το ξεκίνημα και κατέκτησε δίκαια τη νίκη σε ένα ματς που βοήθησαν και με το παραπάνω και ο Δημήτρης Αγραβάνης με τον Οκτάβιους Έλις για τους Πατρινούς.

Ο Προμηθέας έδειξε πόσο πολύ ήθελε την πρώτη του νίκη στην φάση των «16» του Eurocup. Αν και βρέθηκε με ένα απρόσμενο 0-6, προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με γκολ φάουλ του δραστήριου Μπαμπ με 12-10. Οι γηπεδούχοι είχαν και τον Μαυροκεφαλίδη ενεργό, την ώρα που και πάλι ο Μπαμπ διαμόρφωσε αργότερα το 19-16.

Ο Μάντζαρης τους συμπλήρωσε σε άμυνα και επίθεση, με το δεκάλεπτο να τελειώνει με το σκορ στο Τόφαλος να είναι στο 24-18.
Με το ίδιο πάθος μπήκαν οι Πατρινοί και στην δεύτερη περίοδο. Γρήγορα προσπέρασαν με 8 πόντους (28-20 ο Λίποβι), με τον Χολ με την σειρά του να πραγματοποιεί το 33-25 υπέρ τους. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν προσωρινά, όμως ο Μπαμπ πήρε και πάλι το… όπλο του (36-28), με τον Χολ να τον πλαισιώνει ιδανικά για το 38-31 (2:51 για το ημίχρονο).

Ο Λάρσον ήταν η αιτία για το 38-35, ο Μπαμπ πέτυχε νέο τρίποντο και το ημίχρονο στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα να γράφει 42-38.
Οι Γερμανοί ήταν καλοί με την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια. Πλησίασαν με τον Τάρστεν στον πόντο (42-41),με τον Προμηθέα πάντως να αντιδράει άμεσα. Αγραβάνης και Έλις, με τον Μαυροκεφαλίδη στην πορεία έκαναν το 54-46 και παρά το 56-50 του Σιρς, ο Έλληνας σέντερ συνέχισε να τους εκθέτει στο ποστ και να στέλνει την διαφορά στους 11 πόντους (61-50).

Ο Αγραβάνης με το δεύτερο τρίποντό του και ο Έλις έστειλαν το ματς στο +15 (66-51), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 68-53.
Από εκεί και έπειτα τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους γηπεδούχους. Ο Μάκης Γιατράς είχε απάντηση σε κάθε ξέσπασμα που προσπάθησε η Ολντενμπουργκ, με τον «Άγρα» να εκτελεί μία ακόμα φορά από τα 6,75μ για το 77-63.

Ο Έλις αρχικά και ο Μαυροκεφαλίδης με βολές έγραψαν το 81-68, με τρία λεπτά να μένουν για την πρώτη νίκη της ομάδας της Πάτρας στην φάση των «16» του Eurocup. Οι δύο ομάδες έμειναν ανενεργές στο επόμενο διάστημα και οι γηπεδούχοι κατέκτησαν το πολυπόθητο αποτέλεσμα στο Τόφαλος, σε ένα ματς που κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ