Βενέτσια – Προμηθέας Πατρών 52-70

Βενέτσια – Προμηθέας Πατρών 52-70

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θύμισε παίκτη Ευρωλίγκας κι οδήγησε τον Προμηθέα σε νίκη επιβίωσης στον «τελικό με τη Βενέτσια στην Ιταλία.

Αν κοιτάξει κανείς το εορτολόγιο θα διαπιστώσει πως ο Όσιος Λουκάς γιορτάζεται στις 7 Φεβρουαρίου. Μόνο που ο Προμηθέας δεν μπορούσε να περιμένει τόσο κι είπε να το… γιορτάσει 10 μέρες νωρίτερα. Στην υγειά του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος «εμφανίστηκε» και θύμισε πόσο σπουδαίος είναι όταν έχει κέφια. Σε μια εξαιρετική βραδιά γι’ αυτόν, αλλά και για τους συμπαίκτες του, η ομάδα του Μάκη Γιατρά νίκησε τη Βενέτσια με 70-52, ανακτώντας ό,τι έχασε στην Πάτρα.

Η εντός έδρας ήττα με 68-70 είχε φέρει τον Προμηθέα μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού. Η απουσία του Έλις (πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς αυτόν), η αδυναμία του Τζόουνς να βοηθήσει (αλίμονο, ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του δεν γνωρίζει), έκαναν εξαιρετικά ευάλωτη τη γραμμή των ψηλών, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης είχε πάρει προσωπικά την ήττα. Άλλωστε, αυτός ήταν που έχασε την μπάλα κι από το χαμένο τζάμπολ έβγαλε από το πουθενά αιφνιδιασμό η Βενέτσια.

Περασμένα ξεχασμένα, αφού τα… παιδιά από την Πάτρα πήγαν τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους, στηριγμένα στην εξαιρετική τους άμυνα, με σημάδια στην επίθεση τον εξαιρετικό Μαυροκεφαλίδη, που έκανε ένα εντυπωσιακό «νταμπλ νταμπλ», αλλά και τους Χολ, Κασελάκη, που ήταν εξαιρετικοί.

Ο Ντε Ραφάλ είδε τον Γκάουντλοκ σε ρηχά νερά, τους παίκτες του πολύ άστοχους. Ακόμα κι όταν έβγαλαν αντίδραση (λογικό) και πλησίασαν 7 λεπτά πριν τη λήξη στους 12 (με σερί 6-0 έγινε το 42-54), η στατιστική έγραφε 1/18 τρίποντα (τέλειωσαν με 1/23)! Μόνο που κι ο Προμηθέας είχε χάσει επαφή με το καλάθι, καθώς η μπάλα ζύγισε βαριά.

Εκείνη τη στιγμή «μίλησε» (ποιος άλλος) ο Μαυροκεφαλίδης, πήρε στην αρχή ένα φάουλ, μετά δεύτερο στην προσπάθεια για σουτ τριών πόντων, έβαλε 3/3 (42-57), αλλά οι Ιταλοί είχαν πάρει ψυχολογία και κατέβασαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (48-57), 5:15’’ πριν το φινάλε. Το επιμέρους σερί στην τελευταία περίοδο ήταν 12-3!

Μονότονη, αλλά εξαιρετική η εικόνα. Καλάθι ο Μαυροκεφαλίδης, άμυνα, ξανά η μπάλα στον Λουκά φάουλ και 2/2 βολές για να γίνει το 48-61. Έβαλε δίποντο, έβαλε βολές, να μην βάλει και τρίποντο; Ο «Μαύρο» στα έξι λεπτά της τελευταίας περιόδου πέτυχε και τους 10 πόντους του Προμηθέα. Με το σκορ στο 48-64, και κάτω από τρία λεπτά για το τέλος, δεν υπήρχε γυρισμός. Σε αυτό βοήθησε με τις σπουδαίες άμυνές του ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Χάρη στον Έλληνα διεθνή, η άμυνα έγινε τανάλια κι οι γηπεδούχοι έμειναν στους 52 πόντους!

Η στατιστική καταγραφή των πεπραγμένων τού Μαυροκεφαλίδη: 28 πόντοι (6/11 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 7/8 βολές), 13 (6-7) ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 37 στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 27-41, 36-54, 52-70.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ