Όλντενμπουργκ – Προμηθέας Πάτρας 72-97

Όλντενμπουργκ – Προμηθέας Πάτρας 72-97

Έξω πάει κάτι παραπάνω από καλά ο Προμηθέας, ο οποίος έκανε το καλύτερο… φινάλε στη φάση των «16» του Eurocup, νικώντας την Όλντενμπουργκ.

Όταν φοράει το… ευρωπαϊκό του κοστούμι, ο Προμηθέας είναι άλλη ομάδα. Στο φινάλε της φάσης των «16» πέρασε σαν σίφουνας από τη Γερμανία, επικρατώντας της Όλντενμπουργκ με 97-72. Δεν ήταν, όμως, μόνο η νίκη, δεν ήταν η διαφορά, ήταν η επιβλητική εμφάνιση της ομάδας της Πάτρας, που δείχνει ότι μπορεί να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Άλλωστε είναι ήδη στους «8» και βλέπουμε…

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο απόλυτος ηγέτης των νικητών, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν ήταν μόνος. Ο Προμηθέας ήταν ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Αγραβάνη να κάνει νταμπλ νταμπλ, τον Φίλερ να έχει πολλές καλές στιγμές και τον Χολ να είναι ο MVP, πετυχαίνοντας πόντους, μοιράζοντας ασίστ, κάνοντας –ίσως- το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Και το σημαντικότερο, δίχως να εκβιάσει προσπάθειες.

Αποδείχθηκε στην πράξη όταν μια ομάδα έχει «1» και «5», τότε μπορεί να φτάσει μακριά κι ο Προμηθέας είχε σε εξαιρετική βραδιά και τους δύο παίκτες των νευραλγικών θέσεων. Στην αντίπερα όχθη ο Μαχάλμπασιτς με τον Λάρσον ήταν οι καλύτεροι στην επίθεση, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο επιθετικό, καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να ελέγξουν τον ρυθμό, να περιορίσουν τη δράση των «όπλων» του Μάκη Γιατρά, οπότε ήταν μοιραίο να… παραδοθούν άνευ όρων.

Ιδανικό φινάλε, με εκτός έδρας νίκη, για τον Προμηθέα, που μετά τον τελικό του Κυπέλλου έχει μονοδρομήσει τον στόχο του κι αυτός δεν είναι άλλος από το να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στην Ευρώπη. Κι αν συνεχίσει (θα βρει και δυσκολότερους αντιπάλους) με τον ίδιο τρόπο, θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος του.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 38-56, 58-80, 72-97.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ