Ολυμπιακός : Ο Σάσα, οι δύο… ελλείψεις και το πλούσιο ρόστερ

Ολυμπιακός : Ο Σάσα, οι δύο… ελλείψεις και το πλούσιο ρόστερ

Ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει το ρόστερ του. Περιμένουμε άλλες δύο ανακοινώσεις, μετά την επέκταση συνεργασίας με τον Βεζένκοφ.

Υπάρχει ένας αστικός μύθος, που θέλει τον Γιάννη Ιωαννίδη να μαζεύει έξαλλος τους παίκτες του, στο κέντρο του ΣΕΦ, επειδή είχε διαρρεύσει στον Τύπο της εποχής ότι από την προηγούμενη προπόνηση απουσίαζε ο Παναγιώτης Φασούλας. Όχι πως είχε ιδιαίτερη σημασία, αλλά ο «ξανθός» δεν ήθελε να διαρρεύσει τίποτα, θεωρούσε το γήπεδο και τ’ αποδυτήρια της ομάδας άβατο. Σε μια άτυπη ΕΔΕ ρώτησε έναν έναν τους παίκτες, που είχε τότε στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, αν στην προηγούμενη προπόνηση ήταν όλοι παρόντες.

Ο Ευθύμης Μπακατσιάς, με υψηλή αίσθηση χιούμορ απάντησε «ε, κόουτς, οι κοντοί ήμασταν όλοι εδώ». Δεν γνωρίζω αν όντως έχουν γίνει έτσι τα πράγματα, όμως αυτή η ιστορία κυκλοφορεί δεκαετίες τώρα ως αληθινή και πέφτει πολύ γέλιο στις παρέες (κυρίως δημοσιογραφικές) όταν επαναλαμβάνεται. Ας την αλλάξουμε λίγοι. Οι ψηλοί είμαστε όλοι εδώ…

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει εμφανίσει το ρόστερ του κατά 75%. Απομένουν άλλες δύο κινήσεις και κλείνει, καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί επτά παίκτες, που είτε επέκτειναν τη συνεργασία τους, είτε αποκτήθηκαν. Γιώργος Πρίντεζης, Χασάν Μάρτιν, Τσαρλς Τζένκινς, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λιβιό Ζαν-Σαρλ, Άαρον Χάρισον και Σάσα Βεζένκοφ, ενώ υπάρχουν δύο εκκρεμότητες: Ο βασικός πόιντ γκαρντ κι η επέκταση της συνεργασίας με τον Βασίλη Σπανούλη. Οι εξής δύο, ο Σλούκας, δηλαδή.

Αλλά ας συζητήσουμε γι’ αυτούς που έχουν ανακοινωθεί. Ο Ολυμπιακός, για την ώρα, έχει πάρει όλους όσους ήθελε, έχει 100% στον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Κι επειδή η περιφέρεια έχει ακόμα δύο κενά, οι «ψηλοί» είναι πέντε (Πρίντεζης, Βεζένκοφ στο «4», Ζαν-Σαρλ να πατά και στις δύο θέσεις και Μάρτιν, Έλις στο «5»). Δεν θα πω ότι είναι ονειρεμένη φροντ λάιν, καθώς ο Μάρτιν είναι «στοίχημα», ενώ συνολικά μοιάζει να λείπει όγκος από τους ψηλούς.

Βεβαίως, αν βγει αυτό που φαντάζομαι ότι έχει στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας, αυτό που σήμερα μοιάζει ως μειονέκτημα, μπορεί να γίνει το πλεονέκτημά του, αλλά ας περιμένουμε. Άλλωστε, καθρέπτης καθενός είναι το παρκέ…

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι ακόμα, με την επέκταση της συνεργασίας του Βεζένκοφ. Έχει γεμίσει το ελληνικό του οπλοστάσιο, καθώς ήδη διαθέτει τους Κόνιαρη (ακόμα κι αν δοθεί δανεικός), Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Βεζένκοφ, έρχονται οι άλλοι δύο, οπότε μιλάμε για επτά Έλληνες πρώτης γραμμής. Και πιο πίσω τον μικρό, αλλά απολύτως εξελίξιμο Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Κρατήστε το αυτό, γιατί αν όχι φέτος, του χρόνου θα έχει σημασία και για το εσωτερικό, εκεί όπου ο «αιώνιος» αντίπαλος (και ουσιαστικά συνδιεκδικητής του τίτλου) έχασε δύο «βαριά χαρτιά» (Καλάθης, Παππάς), ενώ οι τρεις προεξέχοντες Έλληνες παίκτες (Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης) δεν επέκτειναν τη συνεργασία τους παραπάνω από έναν χρόνο. Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Όπως και να ‘χει, για να γυρίσουμε στο «τώρα», ο Ολυμπιακός κάνει αυτό που ήθελε, παρότι έχει πολλές αλλαγές δείχνει ότι δεν θα έχει πρόβλημα ομοιογένειας, καθώς έχει κρατήσει δύο ξένους από πέρυσι (ΜακΚίσικ κι Έλις), όλους τους Έλληνες (τυπικά περιμένουμε τον Σπανούλη) και ταυτόχρονα έχει πάρει παίκτες, όπως ο Τζένκινς, που έχουν δουλέψει ξανά με τον Μπαρτζώκα, ή που γνωρίζουν την Ευρωλίγκα (Ζαν-Σαρλ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ