Βατούτιν : «Ο Σενγκέλια έχει τη συγκατάθεση μας για την εθνική Γεωργίας»

Βατούτιν : «Ο Σενγκέλια έχει τη συγκατάθεση μας για την εθνική Γεωργίας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ μίλησε για την απόκτηση του Τόκο Σενγκέλια, ξεκαθαρίζοντας πως ο 28χρονος είναι διαθέσιμος για την Εθνική Γεωργίας.

Η μετακίνηση του Τόκο Σενγκέλια στην Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ… αναζωπύρωσε την κόντρα μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας. Οι δυο χώρες βρίσκονται στα… μαχαίρια εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις στην πατρίδα του Σενγκέλια.

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν μίλησε για την απόκτηση του 28χρονου φόργουορντ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει σχέση με την πολιτική. Ο Πρόεδρος της ρωσικής ομάδας τόνισε πως σέβεται απεριόριστα την Γεωργία, ενώ δήλωσε πως έχουν συναινέσει στην συμμετοχή του Σενγκέλια στην εθνική ομάδα.

«Ενδιαφερθήκαμε στο παρελθόν για τον Σενγκέλια, όμως καταφέραμε να τον υπογράψουμε μόλις φέτος. Εκτός από τη δεδομένη επιθυμία μας να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή, ήταν απαραίτητη η συγκατάθεση της Μπασκόνια και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη. Το… παζλ ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι από τις πρώτες μέρες των διαπραγματεύσεων, ο Σενγκέλια έδειξε τρομερή διάθεση να παίξει σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Θέλαμε όχι μόνο έναν καλό παίκτη αλλά έναν πραγματικό ηγέτη, ειδικά μετά από την αποχώρηση του Κάιλ Χάινς. Ο Τόκο λειτουργούσε σαν ηγέτης τόσο στην Μπασκόνια όσο και στην εθνική ομάδα.

Άκουσα ότι η μεταγραφή του Σενγκέλια προκάλεσε διφορούμενες απόψεις στη Γεωργία όμως η συγκεκριμένη κίνηση είναι μακριά από πολιτικά κίνητρα. Έχει να κάνει μόνο με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Θέλουμε μόνο να παίξουμε μπάσκετ, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους και να κερδίσουμε. Τίποτα περισσότερο!

Από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων, ήταν πολύ σημαντικό να συναινέσουμε στη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας κι έλαβε τη συγκατάθεση μας! Έχω μεγάλο σεβασμό στη Γεωργία και την ιστορία της, είχαμε στο παρελθόν στην ομάδα τους Γκεόργκι Τσιντσάνζτε και Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, επομένως περιμένουμε όλους τους συμπατριώτες του στους αγώνες μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ