Γαλατασαράϊ : «Πηγή» παικτών για την Ευρωλίγκα με τον Ερντογάν… μαέστρο (pics+vids)

Γαλατασαράϊ : «Πηγή» παικτών για την Ευρωλίγκα με τον Ερντογάν… μαέστρο (pics+vids)

Τα τελευταία δύο χρόνια η Γαλατασαράϊ προβιβάζει συνεχώς παίκτες στην Ευρωλίγκα και to10.gr παρουσιάζει τα... έργα του Ερτουγκρούλ Ερντογάν στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.

Μπορεί η Ευρωλίγκα να είναι η καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο σε ομάδες του Eurocup μπορείς να βρεις παίκτες με πολύ υψηλή αξία.

Μία από αυτές είναι η Γαλατασαράϊ, της οποίας οι βασικές της μονάδες από πέρσι παίρνουν συνεχώς τον «δρόμο» της Ευρωλίγκας.

Ο σημαντικότερος παράγοντας δεν είναι άλλος από τον κόουτς της ομάδας, Ερντουγκρούλ Ερντογάν που αποτελεί τον κατάλληλο καθοδηγητή για τους παίκτες, όντας ο «θεμέλιος λίθος» στην εξέλιξη τους.

Ο 51χρονος τεχνικός παρόλο που δέχθηκε… ασφυκτικό πρέσινγκ πριν λίγες μέρες από την Ζαλγκίρις με σκοπό να αντικαταστήσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, εκείνος ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη τούρκικη ομάδα, θέλοντας να βγάλει στην επιφάνεια ακόμα περισσότερες περιπτώσεις παικτών.

Με αφορμή, λοιπόν, τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Ζακ Όγκαστ στον Παναθηναϊκό και την οριστική μετακίνηση του Άαρον Χάρισον στον Ολυμπιακό to10.gr θυμίζει τους μπασκετμπολίστες που μέσω της Γαλατά, ανέβηκαν «σκαλί».

Νάιτζελ Χέιζ (Ζαλγκίρις)

Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ τη σεζόν 2018/19 πραγματοποίησε «πράγματα και θαύματα» με τη φανέλα της Γαλατασαράϊ.

Με μέσο όρο 15.3 πόντους και 43.2% στο τρίποντο, μπήκε στο «μάτι» του Σάρας, ο οποίος δεν δίστασε να τον κάνει ένα από τα βασικά «γρανάζια» της Ζαλγκίρις.

Ολοκλήρωσε τη πρώτη χρονιά του χρονιά στην Ευρωλίγκα με 6.3 πόντους και 3.5 ριμπάουντ σε περίπου 22 λεπτά συμμετοχής.

Άαρον Χάρισον (Ολυμπιακός)

Δύο σεζόν στην Γαλατά για τον Άαρον Χάρισον ήταν αρκετές για να κάνουν τον Ολυμπιακό να τον υπογράψει.

Ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν ένα «φονικό όπλο» στα χέρια του κόουτς Ερντογάν, ο οποίος ήξερε τον τρόπο να τον κάνει να… πυροβολεί συνεχώς και από παντού.

Τη σεζόν που μας πέρασε σημείωνε 15.9 πόντους ανά παιχνίδι στο Eurocup και σε συνδυασμό με τις 2.8 ασίστ του και τα 2.9 ριμπάουντ του είναι έτοιμος να βάλει… φωτιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Άλεξ Πόιθρες (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης)

Μετά την ελευθέρας του από τη Κίνα και τους Jilin Northeast Tigers, η Γαλατασαράϊ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει δικό της τον Άλεξ Πόιθρες, στα μέσα της περασμένης σεζόν.

Ο ύψους 206 εκατοστών πάουερ φόργουορντ/σέντερ ξεκίνησε τόσο δυναμικά τη πορεία του με την φανέλα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης που ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον ζητήσει πριν αποκτηθεί ο Οκτάβιους Έλις, χωρίς τελικά να πιάσει λιμάνι.

Από φέτος θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αξιοποιώντας τη παρουσία του στην Τουρκία στο… έπακρο.

Ο απολογισμός του στο Eurocup ήταν 13.6 πόντοι και 7.1 ριμπάουντ ανά ματς.

Ζακ Όγκαστ (επιστροφή (;) στον Παναθηναϊκό)

Μπορεί ο Ζακ Όγκαστ να έφυγε το 2018 από τον Παναθηναϊκό, χωρίς να κάνει τη διαφορά, ωστόσο μετά από δύο χρόνια στην Τουρκία είναι έτοιμος για το μεγάλο comeback στα πράσινα που όπως φαίνεται δεν αργεί.

Με «δάσκαλο» τον Ερντουγκρούλ Ερντογάν μπόρεσε να βελτιώσει τις αδυναμίες που είχε στο παιχνίδι του και να δείξει πως πλέον είναι «ψημένος» για το επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Τη σεζόν που διανύσαμε και ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας, ο εκρηκτικός σέντερ «φόρτωνε» τα αντίπαλα καλάθια στο Eurocup με 13.4 πόντους, μάζευε 7.1 «σκουπίδια», χωρίς όμως να μπορέσει να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο το ποσοστό του στις βολές (50%).

Γκεκ Ουίτινγκτον (;)

Μπορεί να έφτασε μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Γκρεκ Ουίτινγκτον προς το παρόν ψάχνει την επόμενη ομάδα του μακριά από τα μέρη μας.

Ο ύψους 2.06 φόργουορντ αποτελεί μία από τις «αποκαλύψεις» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρώπης, όντας ένας μοντέρνος παίκτης καθώς μπορεί εκτός από το «4» να παίξει και στο «3», αλλά και για λίγα λεπτά στο «5».

Οι 12.5 πόντοι και τα 6.4 ριμπάουντ του ήταν αρκετά για να τον κάνουν στόχο αρκετών συλλόγων της Ευρωλίγκας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ακόμα να επιλέξει το επόμενο βήμα της καριέρας του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ