Όγκαστ : Τώρα δεν έρχεται σαν τρίτος στον Παναθηναϊκό

Όγκαστ : Τώρα δεν έρχεται σαν τρίτος στον Παναθηναϊκό

Ο ομογενής σέντερ θα αποτελέσει τον παίκτη που θα δημιουργήσει το δίδυμο ψηλών του Παναθηναϊκού μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη και στο Τριφύλλι υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις προς το πρόσωπό του.

Ο Παναθηναϊκός της νέας εποχής θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Δεν θα ασχοληθούμε με το οικονομικό κομμάτι στο οποίο οι πράσινοι έχουν κληθεί να γυρίσουν σελίδα και να διαχειριστούν ένα μπάτζετ πολύ μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι και το σημαντικότερο ο Γιώργος Βόβορας έχει αποφασίσει ο νέος Παναθηναϊκός Ή μάλλον καλύτερα ο Παναθηναϊκός του να βασίζεται στην αθλητικότητα του.

Για αυτό στο Τριφύλλι έχουν επικεντρωθεί σε παίκτες δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ένας από αυτούς ο αθλητικός ψηλός που έψαχναν τόσο καιρό. Ο λόγος βέβαια για τον παλιό γνώριμο Ζακ Ογκαστ.

Τώρα λοιπόν δεν έρχεται στο ΟΑΚΑ ως ένας παίκτης με προοπτική. Είναι ενας έτοιμος παίκτης, προέρχεται από μία πάρα πολύ καλή σεζόν με τη Γαλατασαράι και στον Παναθηναϊκό έχουνε απαιτήσεις από τον ομογενή σέντερ. Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου με τον Έλληνα τεχνικό να τον υπολογίζει ως ουσιαστικά τον βασικό ψηλό του μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Θα πάρει λοιπόν την τεράστια ευκαιρία και θα πολεμήσει για την καθιέρωση του στην Ευρωλίγκα μετά το εξαιρετικό πέρασμα του από το Eurocup με την τουρκική ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό λοιπόν πιστεύουν στις δυνατότητές του την ώρα βέβαια που διαθέτει και το ελληνικό διαβατήριο το οποίο αφήνει το περιθώριο στην ομάδα για να κινηθεί διαφορετικά στις υπόλοιπες θέσεις των ξένων.

Ο Βοβορας δεν έχει σκοπό να φράξει τον δρόμο του Ζακ Όγκαστ και περιμένει έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη από εκείνον που είδαμε πριν μερικά χρόνια στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και πάλι με τη φανέλα των Πράσινων.

Υπάρχουν βελτιώσεις στην τότε εκδοχή από την τωρινή και ποια τα μειονεκτήματα που θα κληθεί ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει με την απόκτηση του; Αρχικά πρόκειται για έναν ψηλό που έχει εξαιρετική αίσθηση του σκοραρίσματος κοντά στο καλάθι. Ένας πικ-εν-ρολ παίκτης που είναι πολύ καλός finisher ενώ βάζει διαρκώς στοιχεία στο παιχνίδι του.

Επιθετικά έχει πάρα πολλά να κερδίσει ο Παναθηναϊκός από την έλευση του. Αμυντικά πάντως συνεχίζει να έχει προβλήματα με τα πλάγια βήματα του να μην ακολουθούν σε ποιότητα την αθλητικότητα του και ουσιαστικά να είναι το τεράστιο ερωτηματικό για έναν παίκτη που θα κληθεί να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο.

Έχει βελτιώσει την αντίληψη του στο χώρο και τον τρόπο που βοηθάει στις αλληλοκαλύψεις δουλειά που έγινε υπό την καθοδήγηση του Ερντογάν στην Γαλατασαράι. Ο Τούρκος προπονητής ήταν αυτός που ουσιαστικά τον αναγέννησε αγωνιστικά και η αιτία πού από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα.

Τι πρέπει να βελτιώσει για να καθιερωθεί στο Τριφύλλι; Σίγουρα τις βολές του που είναι η Αχίλλειος πτέρνα καθώς θα έχει πάρα πολλές μπάλες να διαχειριστεί και τα φάουλ (όπως και στη Γαλατά) θα τον στείλουν στις βολές. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει πιο αξιόπιστος στο αμυντικό κομμάτι. Πνευματικά είναι πιο έτοιμος από ποτέ για να πρωταγωνιστήσει και ο προπονητής του είναι διατεθειμένος να του προσφέρει το χρόνο και το χώρο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο δεύτερο του πέρασμα από το ΟΑΚΑ. Στο χέρι του είναι, μετά την Γαλατά, να λάμψε και στον Παναθηναϊκό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ