Βαλένθια : Έτοιμη να «χωθεί» ανάμεσα στους… γίγαντες της Ευρωλίγκας

Βαλένθια : Έτοιμη να «χωθεί» ανάμεσα στους… γίγαντες της Ευρωλίγκας

Μετά και την απόκτηση του Νίκολα Κάλινιτς, η Βαλένθια δημιουργεί ομάδα υψηλών προσδοκιών, έτοιμη να κάνει το «μπαμ» και να στείλει πολλούς αντιπάλους στο καναβάτσο.

Χωρίς αμφιβολία λίγοι είναι αυτοί που περίμεναν τέτοια μεταγραφική «ρελάνς» από την Βαλένθια, η οποία την επόμενη χρονιά δεν θα μοιάζει με τίποτα με την ομάδα που είδαμε φέτος στα παρκέ της Ευρωλίγκας και της ACB.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να μας προκαλεί και έκπληξη.

Ο πρόεδρος της αποτελεί έναν από τους πιο πλούσιους παράγοντες στην Ισπανία, καθώς έχει στην κατοχή του την πιο κερδοφόρα αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Ακόμα και τη περίοδο που βρισκόμαστε τώρα, της πανδημίας του κορωνοϊού είχε την οικονομική ευχέρεια να πραγματοποιήσει σπουδαίες μεταγραφές με σκοπό να επαναφέρει την ομάδα του στις επιτυχίες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την βασική πεντάδα της Βαλένθια:

Πόιντ γκαρντ: Μάρτιν Χέρμανσον


Ο Ισλανδός γκαρντ ήταν μία από τις αποκαλύψεις της φετινής Ευρωλίγκας, πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο υψηλότερο επίπεδο, με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου.

Είχε 10.9 πόντους, με 4.8 ασίστ και 1.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, όντας το σημαντικότερο ίσως «γρανάζι» στο σύνολο του Αϊτο Ρενέσες.

Το όνομα του «έπαιξε» για αρκετούς συλλόγους ανά την Ευρώπη, μεταξύ αυτών ήταν και ο Παναθηναϊκός, ωστόσο η Βαλένθια ήταν η ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του ύψους 190 εκατοστών άσου.

Σούτινγκ γκαρντ: Κλέμεν Πρέπελιτς


Κάνοντας το «μπαμ» στο Eurobasket του 2017 με την εθνική Σλοβενίας μπήκε αυτόματα στο στόχαστρο της… μισής Ευρώπης. Τελικά, τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία αγωνίστηκε μόνο μία σεζόν (2018-19).

Αποτελεί έναν από τους πιο ικανούς σουτέρ στη θέση του στην ευρωπαϊκή υφήλιο και τα χαρακτηριστικά του είναι δυσεύρετα (σουτ από τα 8 μέτρα χωρίς να το σκεφτεί).

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, πολλοί προσπάθησαν να πείσουν τον 29χρονο γκαρντ να αγωνιστεί στην ομάδα τους, ωστόσο εκείνη που το κατάφερε ήταν η Βαλένθια.

Τη σεζόν που μας πέρασε σκόραρε 17 (!) πόντους ανά παιχνίδι στο Eurocup με τη Μπανταλόνα, ενώ είχε και 3.9 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ.

Σμόλ Φόργουορντ: Νίκολα Κάλινιτς


Μετά από πέντε χρόνια στη Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο 29χρονος φόργουορντ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με τον Σέρβο προπονητή, αποχωρόντας από τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2017.

Η εξέλιξη του μέσα στην πενταετία αυτή είναι εμφανής και στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης μπόρεσε και έγινε ένας ολοκληρωμένος παίκτης για τη θέση «3», ενώ κανείς δεν ξεχνάει την εμφάνιση του στον τελικό της Πόλης κόντρα στον Ολυμπιακό (17 πόντοι-4/6 τρίποντα).

Δεν άργησε πολύ να βρεί την επόμενη ομάδα του και παρόλο που βρισκόταν στο στόχαστρο της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έδωσε τα χέρια με τις «Νυχτερίδες».

Ενώ ολοκλήρωσε την… περίεργη αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε για τη Φενέρ, με 6.6 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ, στην Ευρωλίγκα.

Πάουερ Φόργουορντ: Ντέρικ Ουίλιαμς


Ίσως ο πιο δυναμικός ψηλός της Ευρώπης. Τα χαρακτηριστικά του είναι σπάνια, όπως και το ταλέντο του.

Τη σεζόν 2018-19 ήρθε για πρώτη φορά από τα μέρη μας φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, αναγκάζοντας με τις εμφανίσεις του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τον επιλέξει ως αντικαταστάτη του Νικολό Μέλι που πήγε στο ΝΒΑ.

Τη χρονιά που μας πέρασε είχε 11.3 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ και παρότι βρέθηκε πολύ κοντά στη Χίμκι, οι «πορτοκαλί» έκαναν την καλύτερη πρόταση και τον «κέρδισαν».

Ο ύψους 2.03 μέτρων φόργουορντ είναι έτοιμος να «κατεδαφίσει» της μπασκέτες της Βαλένθια, στο πλάι του πρώην συμπαίκτη του στη Φενέρ, Νίκολα Κάλινιτς και να συνθέσει μαζί με τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς ένα από τα πιο ισχυρά δίδυμα ψηλών της Ευρώπης.

Σέντερ: Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς


Η «σημαία» της Βαλένθια εδώ και μία οχταετία δεν είναι άλλη από τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς.

Με τις «Νυχτερίδες» ο Μαυροβούνιος σέντερ έχει κατακτήσει δύο φορές το Eurocup (2014, 2019) και μία φορά το ισπανικό πρωτάθλημα (2017), προσδοκώντας τα επόμενα χρόνια να αυξήσει αυτή τη συγκομιδή τίτλων.

Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2023 και ο 28χρονος ψηλός δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το επόμενο βήμα με τον σύλλογο που τον ανέδειξε.

Τη φετινή σεζόν μέτρησε 14.2 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 1.7 στην Ευρωλίγκα.

Είναι φανερό πως η διαφαινόμενη πώληση του Αλμπέρτο Αμπάλδε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε τη Βαλένθια, αλλά μπόρεσε και ενίσχυσε το ρόστερ της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Περίπου στα μέσα της περσινής χρονιά οι «Νυχτερίδες» πραγματοποίησαν ένα πολύ δυνατό come back, έχοντας σοβαρές πιθανότητες για την οχτάδα, ωστόσο το σύνολο του Χάουμε Πονσαρνάου θέλει από νωρίς την επόμενη σεζόν να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση μία εκ των πρώτων οχτώ θέσεων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ