Ντέκερ-Κιλπάτρικ : Από το μακρινό… ΝΒΑ, «στόχοι» για την Ευρωλίγκα

Ντέκερ-Κιλπάτρικ : Από το μακρινό… ΝΒΑ, «στόχοι» για την Ευρωλίγκα

Οι μεταγραφές των Σαμ Ντέκερ και Σον Κιλπάτρικ σε Τουρκ Τέλεκομ και Τόφας αντίστοιχα δημιουργούν μία… ιδανική συνθήκη σε όποια ομάδα επιθυμεί να ενισχύσει το ρόστερ της στα μέσα της χρονιάς, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Χωρίς αμφιοβολία κανείς δεν περίμενε ότι οι Σαμ Ντέκερ και Σον Κιλπάτρικ δεν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της Ευρωλίγκας, καθώς αμφότεροι είχαν πραγματοποιήσει πολύ καλές σεζόν με τις Λοκομοτίβ Κουμπάν και Μπουντούτσνοστ αντίστοιχα.

Και οι δυο τους είχαν μπει στο «μπλοκάκι» των προπονητών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο δεν τους έκαναν το… χατίρι.

 

Από τη μία ο πρώην παίκτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ουάσινγκτον Ουίζαρς και Κλίβελαντ Καβαλίερς, είχε ακουστεί πολύ έντονα για τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν τέτοιες που δεν σε άφηναν αδιάφορο.

Κάθε άλλο. Όμως εκείνος είναι μια ανάσα από τη μετακίνηση του στη Τουρκ Τέλεκομ.

Είχε μέσο όρο 13.1 πόντους και 5.3 ριμπάουντ στο Eurocup, όντας ένας πολύ μοντέρνος φόργουορντ, καθώς μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί και στο «3», αλλά και στο «4».

Τα στατιστικά του αντικατοπτρίζουν την αξία του, από τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά σε πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας.

Από την άλλη, ο παλιός μας γνώριμος από το πέρασμά του από το «τριφύλλι» Σον Κιλπάτρικ, ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Από τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα της Τόφας και θα αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Οι εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2018-19 σου έδιναν την εντύπωση πως παρόλο που ήρθε στην Ευρώπη πρώτη φορά, ήταν εδώ για… χρόνια.

Προσαρμόστηκε πολύ άνετα στο σύνολο του-τότε-προπονητή των πρασίνων Ρικ Πιτίνο, ενώ ο Hall of Famer προπονητής, είχε ζητήσει από τη διοίκηση της ομάδας επιτακτικά την απόκτηση του.

Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στο Μαυροβούνιο για χάρη της Μπουντούτσνοστ και παρόλο που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών για παραπάνω από δύο παιχνίδια στο Eurocup, ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του στην Αδριατική Λίγκα.

Σκόραρε 9.1 πόντους ανά παιχνίδι (13 συνολικά), έχοντας στο πλευρό του επίσης τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού, Χασάν Μάρτιν.

Απίθανο να μη… γυρίσουν στο υψηλό επίπεδο

Παραδείγματα σαν αυτά του Ντέκερ και του Κιλπάτρικ υπάρχουν αρκετά.

Ωστόσο, όπως… φαίνεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψουν στο ανώτερο σκαλοπάτι.

Μπορεί να μην γίνει από την αρχή της σεζόν (και δεν θα γίνει), όμως στα μέσα της χρονιάς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Οι ομάδες της Τουρκίας έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα του ότι εκτός ότι προσφέρουν μεγάλα συμβόλαια στους παίκτες για να τους δελεάσουν, δεν στέκονται (συνήθως) εμπόδιο στην αποχώρησή τους.

Με τον μισό και παραπάνω μισθό τους… στη «τσέπη» θα αποτελούν εύκολο στόχο, καθώς δύσκολα δεν θα βρεθεί κάποια ομάδα της πρώτης βαθμίδας της Ευρωλίγκας να καλύψει τα «θέλω» τους.

Η επιλογή τους αυτή μπορεί να μην αποτελεί τον… ιδανικό επαγγελματικό προσανατολισμό, μπορεί να μην αγωνίζονται σε διοργανώσεις που θα «κοπούν» αμέτρητα εισιτήρια για να τις δουν, αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι η προσωρινή… Ιθάκη τους.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ