Ο Σλούκας και τα υπόλοιπα «μπαμ και μπουμ» του καλοκαιριού (pics)

Ο Σλούκας και τα υπόλοιπα «μπαμ και μπουμ» του καλοκαιριού (pics)

Χωρίς αμφιβολία η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τη Φενέρμπαχτσε στον Ολυμπιακό, αποτελεί το μεγαλύτερο μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, οι δυνατές κινήσεις είναι αρκετές και to10.gr σας παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες μέχρι τώρα.

Η επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα δεν θα έχει καμία σχέση με τη φετινή.

Αρχικά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και έπειτα από τις «τρομερές» μεταγραφές των ομάδων που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Αποχωρήσεις, ανακοινώσεις που λίγοι περίμεναν το φετινό καλοκαίρι είναι έτοιμες να φέρουν τα «πάνω-κάτω» στον μπασκετικό χάρτη της Ευρώπης που πλέον έχει ακόμα περισσότερους ανταγωνιστές.

Κλαμπ που μέχρι πέρσι ήταν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, πλέον κοιτούν με τα «κυάλια» τους από κάτω. Σύλλογοι που τη σεζόν που μας πέρασε είχαν λίγες πιθανότητες να μπουν στην οχτάδα πλέον είναι «θηρία ανήμερα». Και ομάδες που είχαν χάσει την «αίγλη» τους την βρήκαν και με το παραπάνω.

Οι «βόμβες» έσκασαν, πολλοί παίκτες έχουν βρει νέα «στέγη» και to10.gr καταγράφει τις δέκα καλύτερες και πιο ουσιαστικές μεταγραφές στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ)

Αυτή είναι η πρώτη και η κορυφαία. Το σήριαλ όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά και της άνοιξης έφτασε στο τέλος του. Ο Κώστας Σλούκας μετά από πέντε χρόνια στη Φενέρμπαχτσε μετακομίζει πάλι στον Ολυμπιακό για να γίνει αυτό που ήθελε πάντα. Ηγέτης. Και είναι έτοιμος να «πάρει» τους ερυθρόλευκους από το χέρι και να τους φέρει στην κορυφή. Η επιθυμία του Γιώργου Μπαρτζώκα έγινε πραγματικότητα και ο Λαρισαίος τεχνικός μπορεί να «φτιάξει» με τη βοήθεια του 30χρονου γκαρντ την ομάδα που ονειρευόταν.

ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ)

 

Η Αρμάνι αποφασισμένη φέτος να τα δώσει όλα στο μεταγραφικό παζάρι έκανε ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» των τελευταίων ετών. Το buy out που είχε ο Κάιλ Χάινς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πληρώθηκε, εκείνος συμφώνησε για τα επόμενα δύο χρόνια και θέλει ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή του. Παρότι ήταν αρχηγός στην «ρωσική αρκούδα» ο Έλληνας τζένεραλ μάνατζερ των Ιταλών, Χρήστος Σταυρόπουλος, μπόρεσε και έπεισε τον 34χρονο σέντερ.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)

Αναμφίβολα αποτελεί μία «βόμβα» που κανείς δεν περίμενε πριν λίγους μήνες. Τα νέα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού, οδήγησαν τον Καλάθη να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Ωστόσο, δεν δυσκολεύτηκε και πολύ, καθώς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη. Πλέον θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη και υπό τις οδηγίες του στενού του φίλου και πρώην συμπαίκτη Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει όσο τίποτα άλλο να γίνει ο δεύτερος Έλληνας παίκτης μετά τον Κώστα Σλούκα που θα σηκώσει ευρωπαϊκό και με ελληνική και με ξένη ομάδα.

ΤΖΙΤΖΙ ΝΤΑΤΟΜΕ (ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ)

 

Μετά από πέντε χρόνια στη Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Φενέρ, ο Τζίτζι Ντατόμε πήρε την απόφαση να επαναπατριστεί. Η Αρμάνι Μιλάνο είχε δείξει το ενδιαφέρον της εδώ και αρκετό καιρό, ο πολύπειρος σμολ φόργουορντ ήταν ενήμερος και ένιωσε πως έπρεπε να αλλάξει «σελίδα» στην καριέρα του. Μέσα σε λίγες ώρες από την αποδέσμευσή του, ανακοινώθηκε από τους Ιταλούς και ετοιμάζεται να διεκδικήσει μαζί με την υπόλοιπη «νέα» παροικία της Αρμάνι (Χάινς, Ντιλέινι) ένα Φάιναλ Φορ.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ)

Ο Σέρβος «γίγαντας» ήρθε στον Ολυμπιακό ως ταλέντο και έγινε ένα από τα κορυφαία πεντάρια της Ευρώπης. Μετά από μία πενταετία στο λιμάνι, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στα… κρύα της Μόσχας για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ. Ο ίδιος φεύγει από το ΣΕΦ γεμάτος συγκίνηση, αναμνήσεις και πάνω απ’ όλα με φιλίες ζωής. Στην Ρωσία θα αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα με ισχυρότερες πιθανότητες που αποτελεί για εκείνον ένα όνειρο ζωής και ίσως μια μέρα τον δούμε πάλι από τα… μέρη μας.

ΤΟΡΝΙΚΕ ΣΕΝΓΚΕΛΙΑ (ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ)

Η μεταγραφή του Σενγκέλια πέρασε από χίλια «κύματα», ωστόσο πραγματοποιήθηκε. Ο Δημήτρης Ιτούδης ζήτησε την απόκτηση του από τον Αντρέα Βατούτιν και εκείνος δεν του «χάλασε» το χατίρι. Πλέον η ΤΣΣΚΑ θα έχει δύο «πύργους» στη ρακέτα της, οι οποίοι και «προκαλούν» τους αντιπάλους να προσπαθήσουν να… περάσουν. Χωρίς αμφιβολία, ο Γεωργιανός αποτελεί τον πληρέστερο ψηλό αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και είναι φεύγει ως πρωταθλητής από τη Μπασκόνια με σκοπό να κάνει το επόμενο «βήμα» στη καριέρα του.

ΜΑΛΚΟΛΜ ΝΤΙΛΕΙΝΙ (ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ)

Οι χειρισμοί της Μπαρτσελόνα στο θέμα της επανέναρξης των προπονήσεων μετά τον κορωνοϊό έφεραν τον Μάλκολμ Ντιλέινι μακριά από τη Βαρκελώνη. Εκείνος, θυμωμένος με τη διοίκηση της ομάδας δεν θέλησε να συνεχίσει στους Καταλανούς και έψαξε τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του. Πολλοί σύλλογοι ρώτησαν για εκείνον, όμως ούτε ο Αμερικανός γκαρντ μπόρεσε να πει «όχι» στην Αρμάνι Μιλάνο καθώς του κατατέθηκε μία «αστρονομική» πρόταση. Έχοντας στο πλάι του τον Σέρχι Ροντρίγκεθ ετοιμάζεται να δημιουργηθεί ένα «αχτύπητο» δίδυμο… κοντών που θα «ζαλίσει» πολλές άμυνες.

ΝΤΕΡΙΚ ΟΥΙΛΙΑΜΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ)

Ένας «δυναμίτης» θα είναι από τη νέα χρονιά στο… οπλοστάσιο της Βαλένθια. Η ισπανική ομάδα φέτος έχει όνειρα και φιλοδοξίες στην Ευρωλίγκα και θέλει όσο τίποτα άλλο να δείξει ότι είναι «εδώ» και να βάλει «φρένο» στις… ορέξεις πολλών. Η απόκτηση του Ουίλιαμς κάνει το σύνολο του Χάουμε Πονσαρνάου αδιαπέραστο στις θέσεις των ψηλών σε συνδυασμό με τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Ο πρώην ΝΒΑερ είναι έτοιμος να απογειώσει το κοινό των «Νυχτερίδων» με καρφώματα, όντας ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες της Ευρώπης.

ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΙΝΙΤΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ)

Ένα από τα πιο βασικά «εργαλεία» στο σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε ήταν ο Νίκολα Κάλινιτς. Ο Σέρβος σμολ φόργουορντ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα στο παρκέ και στη καλή του μέρα να σε «δολοφονήσει» έξω από τα 6.75μ. Μπορεί η Βαλένθια να έχασε τον Αλμπέρτο Αμπάλδε που μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο τον αντικατέστησε επάξια με τον πρώην παίκτη του Ερυθρού Αστέρα.

ΚΕΒΙΝ ΠΑΝΓΚΟΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΗ ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Μετά από δύο χρόνια στη Μπαρτσελόνα ο Κέβιν Πάνγκος μετακομίζει στη Ρωσία για τη Ζενίτ με σκοπό να βρεί τη νέα… Ιθάκη του. Το πέρασμά του από τους «μπλαουγκράνα» χαρακτηρίζεται και «εφιαλτικό», καθώς τη δεύτερη χρονιά έμεινε στα πιτς μέχρι τον Ιούνιο, ενώ η πρώτη σεζόν του δεν ήταν ιδανική για εκείνον αφού δεν μπόρεσε να βρει τον ρόλο του στο σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Τώρα στην Αγία Πετρούπολη ευελπιστεί να γίνει ηγέτης και να κατακτήσει τίτλους με προπονητή τον Τσάβι Πασκουάλ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ