Ζαλγκίρις : Η μετά-Σάρας εποχή έχει φέρει αλλαγές

Ζαλγκίρις : Η μετά-Σάρας εποχή έχει φέρει αλλαγές

Η Ζαλγκίρις της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν θα θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την φετινή ομάδα.

Κάτι εντελώς διαφορετικό «φτιάχνεται» στο Κάουνας μετά τον Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Η φυγή του Λιθουανού προπονητή από τη Ζαλγκίρις για τη Μπαρτσελόνα αναμφίβολα θα διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, καθώς μαζί του αποχώρησαν βασικά «γρανάζια» της ομάδας όπως είναι ο Εντγκάρας Ουλανόβας και ο Τζοκ Λαντέιλ (ψάχνει ομάδα), ενώ ήρθαν επίσης άλλοι, όπως και νέος κόουτς.

Πλέον οι Λιθουανοί θα έχουν στον πάγκο τους τον Μάρτιν Σίλερ ο οποίος έρχεται στην Ευρωλίγκα μετά από ένα επιτυχημένο διάστημα στην Αμερική και τη G League, χωρίς ωστόσο να είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψει σε ευρωπαϊκό σύλλογο καθώς έχει βρεθεί και στην Λούντβιγκσμπουργκ πριν από τρία χρόνια (ως βοηθός).

Εκτός από τους Ουλανόβας (Φενέρμπαχτσε) και Λαντέιλ αποχώρησαν επίσης οι Κέι Σι Ρίβερς (Ζενίτ) και Ζακ ΛεΝτέι (Αρμάνι Μιλάνο). Όλοι τους κύριοι εκφραστές του επιθετικού παιχνιδιού. Στη θέση τους ήρθαν οι Πατρίσιο Γκαρίνο (Μπασκόνια), Όγκουστιν Ρούμπιτ (Ολυμπιακός) και Τζέφρι Λοβέρν (Φενέρμπαχτσε). Ενώ, η Ζαλγκίρις έχει υπογράψει και τους Τόμας Ντίμσα από τη Λιετκαμπέλις, τον Στιβ Βαστούρια από τη Ράστα Βέχτα και τον Μάρεκ Μπλάσεβιτς από την Λιετούβους Ρίτας.

Παράλληλα, έμειναν οι Τόμας Γουόκαπ, Λούκας Λεκαβίτσιους, Αρτούρας Μιλάκνις, Νάιτζελ Χέιζ και Μάριους Γκριγκόνις.

Είναι φανερό πως το DNA του συλλόγου έχει αλλάξει. Το παρκέ θα είναι «καθρέφτης» στο αν θα μπορέσει η Ζαλγκίρις να ξεπεράσει την απώλεια του Σάρας ή όχι και αν θα είναι σε θέση να κάνει υπερβάσεις με χαμηλό μπάτζετ (όπως το Φάιναλ Φορ του 2018), λόγω του κορωνοϊού και της απώλειας των εσόδων.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ