Παναθηναϊκός : Το… κόλλημα με Φριντέτ και ο Καλαϊτζάκης

Παναθηναϊκός : Το… κόλλημα με Φριντέτ και ο Καλαϊτζάκης

Οι Πράσινοι ψάχνουν τον τρόπο να γλυτώσουν από το βαρύ συμβόλαιο του Αμερικανού γκαρντ, την ώρα που υπάρχει και η περίπτωση του Έλληνα περιφερειακού.

Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα έχουν μπει προς την σωστή κατεύθυνση. Οι Πράσινοι, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την παραχώρηση των ηνίων της διαχείρισης στον Τάκη Τριαντόπουλο και τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, προχωρούν στις κινήσεις που θα «γεμίσουν» ακόμα περισσότερο το ρόστερ τους.

Έχουν ανακοινώσει τους Φόστερ, Νέντοβιτς, Σαντ Ρος, Όγκαστ και Μποχωρίδη, ενώ αναζητούν τους επόμενους στόχους τους για να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα και να κατακτήσουν τον τίτλο στην Basket League.

Δεν είναι μόνο όμως οι προσθήκες που απασχολούν τον Παναθηναϊκό αυτήν την περίοδο. Είναι και τα υπάρχοντα συμβόλαια, που βαραίνουν το Τριφύλλι. Το τεράστιο αγκάθι ακούει στο όνομα Τζίμερ Φριντέτ. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε κάτοικος ΟΑΚΑ  το καλοκαίρι του 2019 με ένα συμβόλαιο που φτάνει κοντά τα 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι προσδοκίες προς το πρόσωπό του τεράστιες, όμως στο παρκέ δεν μπόρεσε ποτέ να γινει ο ηγέτης που περίμεναν στον Παναθηναϊκό. Με την αλλαγή των δεδομένων στο οικονομικό καθεστώς στην ομάδα όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Φριντέτ δεν «χωράει» σε αυτήν.

Για τον Αμερικανό σουτέρ υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Ευρωλίγκας, χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Μία πρόταση, που θα λύσει τα χέρια του Τριφυλλιού μία και καλή. Αυτήν την στιγμή λογίζεται ως παίκτης του Παναθηναϊκού, οφείλει να του καλύψει το συμβόλαιο εάν παραμείνει, αν και ο ίδιος δεν… ψήνεται να συμβεί αυτό. Η Ευρωλίγκα σιγά σιγά θωρακίζεται και οι ομάδες πρώτης γραμμής ολοκληρώνουν το ρόστερ τους. Το κασέ του δύσκολα να το βρει εντός Ευρώπης και η απορία είναι η στρατηγική της πλευράς του παίκτη.

Ο Φριντέτ αγαπάει την Κίνα, θα χαιρόταν να επιστρέψει σε ένα πρωτάθλημα που ανταγωνισμός δεν υπάρχει και οι χρηματικές απολαβές είναι υψηλές, ακόμα και εν μέσω κορωνοϊού. Από την άλλη όσο το τηλέφωνο δεν… χτυπάει, τόσο θα ζώνουν τα φίδια τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Η δεύτερη υπόθεση που έχει ενδιαφέρον για τους Πράσινους είναι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Ο νεαρός γκαρντ προέρχεται από μία θετική σεζόν στη Νεβέζις της Λιθουανίας και περιμένει ανάλογη συνέχεια και στον Παναθηναϊκό. Υπολογίζεται από τον Βόβορα και ας είναι… τσουχτερό το συμβόλαιο του για τα δεδομένα της νέας εποχής της ομάδας.

Ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη που είναι χαμηλά στο ροτέισον του Παναθηναϊκού, αυτήν την περίοδο, είναι δύσκολο να μπορέσουν οι Πράσινοι να δεσμεύσουν ένα ποσό σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό λοιπόν που κοιτούν στο Τριφύλλι είναι το πώς θα μπορέσουν να πείσουν την πλευρά του παίκτη για να μειώσει τις απαιτήσεις του, ώστε να είναι μέσα στο οικονομικό πλάνο της ομάδας.

Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανό να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί εκ νέου δανεικός, σε ομάδα που θα καλύψει μέρος του συμβολαίου του.  Αυτήν την στιγμή πάντως στο Τριφύλλι δεν σκέφτονται καν να δώσουν την ελευθέρας του στον παίκτη, καθώς θεωρούν ότι είναι ένα τεράστιο ταλέντο που δεν πρέπει να χαθεί.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ