Η Φενέρμπαχτσε του Κοκόσκοφ δεν θα έχει σχέση με του Ζέλικο (vids, poll)

Η Φενέρμπαχτσε του Κοκόσκοφ δεν θα έχει σχέση με του Ζέλικο (vids, poll)

Ο νέος τεχνικός της Φενέρ με το καλημέρα έχει προχωρήσει σε αλλαγές που διαμορφώνουν κατά πολύ την εικόνα της ομάδας που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρωλίγκα.

Θυμηθείτε τη Φενέρμπαχτσε πριν την καραντίνα και την αναγκαστική διακοπή της Ευρωλίγκας;

Ε ξεχάστε την εντελώς. Η ομάδα της Τουρκίας δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή που είδαμε τη σεζόν 2019-20.

Αρχή όλων η διαδοχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Μία νέα εντελώς διαφορετική κατάσταση στη Φενέρμπαχτσε έρχεται. Αυτήν την στιγμή οι Τούρκοι μετρούν 14 αλλαγές, πέρα των προπονητών! Οχτώ παίκτες αποχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη και έξι έχουν βάλει την υπογραφή τους στα συμβόλαιά τους και από την επόμενη χρονιά θα φορούν την κυανοκίτρινη φανέλα των Τούρκων.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν η πιο ηχηρή απώλεια για την Φενέρ, με τον «Σλούκι» να επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Όπως ο Έλληνας γκαρντ έφυγαν και οι Νίκολα Κάλινιτς (Βαλένθια), Ντέρικ Γουίλιαμς (Βαλένθια), Ζοφρέ Λοβέρν (Ζάλγκιρις Κάουνας), Εγκεχάν Αρνά (Μπεσίκτας), Τζίτζι Ντατόμε (Αρμάνι Μιλάνο) και Μάλκολμ Τόμας (Μπάγερν Μονάχου) ενώ έχει ήδη αποχαιρετήσει και ο Τζέιμς Νάναλι, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί από κάποια ομάδα.

Και αν σας φαίνονται πολλοί αυτοί οι παίκτες, που να δούμε τι έχει φέρει ο Κοκόσκοφ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας.

Η εποχή του Ζέλικο έλαβε τέλος, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχει μάτι και τολμάει να «τζογάρει».

TA… ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΣΚΟΦ

Η Φενέρμπαχτσε γρήγορα έκλεισε έναν εκ των κορυφαίων σέντερ του τούρκικου πρωταθλήματος, ο οποίος ήταν εξαιρετικός με την φανέλα της Νταρουσάφακα. Ο λόγος για τον Τζόνι Χάμιλτον, με τα 213 εκατοστά του κορμιού του είναι ένα… φόβητρο στα καλάθια.  Ένας σύγχρονος ψηλός, ο οποίος προέρχεται από το Eurocup όπου τη φετινή χρονιά είχε 11,3 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, όντας ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Νταρού στη διοργάνωση.

Παίκτης που τελειώνει ψηλά τις φάσεις, παίζει καλά το πικ εν ρολ και του αρέσει να τρέχει καλά το παρκέ, ταλέντο που… λατρεύει ο Κοκόσκοφ. Θέλει ο νέος προπονητής της Φενέρ να τρέχει η ομάδα του και να είναι αθλητική.

Δεν λέμε για τους παίκτες που έμειναν έτσι; Γιατί ο Χάμιλτον θα έχει στο πλευρό του τον Γιαν Βέσελι, δημιουργώντας ένα αξιοζήλευτο δίδυμο ψηλών, με ενέργεια και ικανότητα πάνω από τη στεφάνη.

Προχωρώντας παρακάτω, η Φενέρ απέκτησε στις θέσεις των φόργουορντ έναν Αμερικανό που ξεχώρισε στην Ιταλία με την Σάσαρι.

Ο Νταϊσόν Πιέρ, περί ου ο λόγος, είναι ένα πρότζεκτ που αξίζει να προσεχτεί. Ένας αθλητικός φόργουορντ, που σουτάρει, αλλά κατά κύριο λόγο ποστάρει και τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι. Πριν δύο σεζόν είχε κατακτήσει το FIBA Europe Cup και τη σεζόν που πέρασε ήταν εξαιρετικός στο BCL με 12.6 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο πρόσωπο αυτού θα βρει την φθορά που έχει ανάγκη στο 3 (ίσως και στο 4), που θα «σπάσει» άμυνες με ποστ και πάνω από όλα θα επιτεθεί κατά πρόσωπο και θα μαζέψει χαμένες μπάλες.

Τι γίνεται στο «4» όμως μετά την αποχώρηση του Ντέρικ Ουίλιαμς; Ο Κοκόσκοφ άφησε λίγο την αθλητικότητα και την… τρέλα του Αμερικανού φόργουορντ. Προτίμησε να το πάει πιο πολύ στο… μπάσκετ παρά το τρέξιμο. Όχι πως ο Ντανίλο Μπαρτέλ είναι… δεινόσαυρος και δεν κουνιέται εύκολα. Αντιθέτως. Είναι ένα σύγχρονο πάουερ φόργουορντ, που διαθέτει ικανότητα, παίζει άμυνα, του αρέσει να σουτάρει από την περιφέρεια, όμως πάνω από όλα, όντας στην Μπάγερν Μονάχου, γνωρίζει το πώς να είναι ωφέλιμος στην ομάδα του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Μπαρτέλ στα 29 του, την προηγούμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα έπαιξε και με το παραπάνω. Κάτι παραπάνω από 24 λεπτά ανά ματς. Με τους Βαυαρούς είχε 7.9 πόντους, 3.9ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε κάθε παιχνίδι. Αποτελεί έναν παίκτη που έγινε γνωστός μέσα από την παραγωγική διαδικασία της διοργάνωσης, με τα φώτα να πέφτουν επάνω του αρχικά ως συμπληρωματικού (δίπλα στον Ουίλιαμς) και μετά ως πρωταγωνιστή (όταν έφυγε ο Ουίλιαμς).

Αποκτήθηκε ένας ακόμα παίκτης με καθαρά ευρωπαϊκα στοιχεία. Ο Εντγκάρας Ουλανόβας, αφήνει τη Ζαλγκίρις για λογαριασμό μία εκ των ομάδων της ελίτ της Ευρωλίγκας. Έρχεται ως ένας ρολίστας που κάνει τα πάντα. Παίζει σκληρή άμυνα, μάχεται σε κάθε πλευρά του παρκέ και είναι ευφυέστατος στις τοποθετήσεις του. Επιθετικά μπορεί το στιλ που σουτάρει να μην εμπνέει εμπιστοσύνη, όμως είναι αξιόπιστο σε τεράστιο βαθμό και δεν γίνεται να τον αφήσεις ελεύθερο. Ταυτόχρονα, αγωνιζόμενος κατά κύριο λόγο στο «3», έχει την ικανότητα να ποστάρει, να «σπάσει» την άμυνα με ντράιβ αφού δεν φοβάται την επαφή και να τελειώσει hustle επιθέσεις. Όσο για την περσινή του σεζόν στην Ευρωλίγκα με την Ζαλγκίρις;

Ο Ουλανόβας προέρχεται από μια αξιόλογη σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με μ.ο. 8.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά αγώνα σε 28 συμμετοχές.

Στην Ελλάδα τον είχαμε ψάξει ενδελεχώς όταν το 2017 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν σε επικοινωνία μαζί του και ήθελε να τον φέρει στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.  Ο Τζάρελ Έντι βέβαια ποσώς νοιάστηκε για το ενδεχόμενο τότε να αφήσει τις ΗΠΑ και αποφάσισε να ψάξει την τύχη στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ και του Windy City Bulls. Ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στο μοτίβο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και είναι ιδανική επιλογή για ομάδα που αναζητά περιφερειακό σουτ.

Ένας sharp shooter που έχει την ικανότητα να εκτελέσει με κάθε τρόπο από την περιφέρεια, παίζει επίσης σε δύο θέσεις (2-3) και το δυνατο του σημείο δεν είναι άλλο από το τρίποντό του. Στην Μούρθια, που αγωνίστηκε φέτος, είχε 14,4 πόντους και 3,1 ριμπάουντ σε 22 ματς, φτάνοντας στο 44% από τα 6,75μ.! Πολλοί θα έχουν την απορία τους, γιατί δεν κατάφερε νωρίτερα να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από ομάδα της Ευρωλίγκας; Κάλλιο αργά παρά ποτέ, με τον Κοκόσκοφ να προσθέτει στην ομάδα του έναν παίκτη που εκτός από την εκτελεστική δεινότητα, έχει δίψα για διάκριση.

Τελευταίος στο κείμενό μας, όχι όμως στις επιλογές του Σέρβου τεχνικού, προέρχεται από το πρωτάθλημα της χώρας του. Έβγαλε μάτια με τον Ερυθρό Αστέρα ο Λορένζο Μπράουν και ήταν λογικό να μεταπηδήσει σε μία ομάδα της ελίτ. Βέβαια εάν ο Παναθηναϊκός είχε κινηθεί νωρίτερα και πιο δυναμικά, ίσως θα τον είχε ανακοινώσει στις αρχές του καλοκαιριού. Από τη στιγμή που μπήκε σε διαδικασία πλειστηριασμού, τότε τα πράγματα ήταν απαγορευτικά. Ο Μπράουν είναι παίκτης ΝΒΑ, τον είδαμε, τον θαυμάσαμε και τα λόγια περιττεύουν. Δεν καλύπτει το κενό του Σλούκα στην οργάνωση (όλοι οι παραπάνω παίκτες πάντως διαθέτουν στοιχεία που μπορούν μαζί να καλύψουν την απόσταση στη δημιουργία που χάθηκε από τον Σλούκι), όμως αδιαμφισβήτητα, μόνο κέρδος μπορεί να έχει από αυτόν ο Κοκόσκοφ.

Ο 29χρονος γκαρντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρώπη και Ευρωλίγκα, όντας ο πρώτος σκόρερ και πασέρ του Ερυθρού Αστέρα με 12,3 πόντους, 4,6 ασίστ, 3,3 ριμπάουντ και 13 PIR σε 27 ματς.

Και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η Φενέρ της σεζόν έρχεται, με την απορία να είναι αναμενόμενη.

Θα εμφανιστεί στην ίδια κατάσταση σε σχέση με πέρσι; Χειρότερη ή καλύτερη; Στο χέρι του Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι.

Εσείς πάντως ψηφίστε στο παρακάτω poll

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ