Το στολίδι του Δημήτρη Ιτούδη (pics+vid)

Το στολίδι του Δημήτρη Ιτούδη (pics+vid)

Ο Έλληνας τεχνικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προχώρησε σε δωρεά ένα γήπεδο μπάσκετ στο δημοτικό σχολείο της γενέτειράς του στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Εκτός από ένας σπουδαίος προπονητής είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος το είπε και το… έκανε.

Είχε υποσχεθεί στους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας της γενέτειράς του ένα γήπεδο μπάσκετ και η υπόσχεσή του έγινε τελικά πράξη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε δωρεά ένα γήπεδο μπάσκετ στο δημοτικό σχολείο των Τρικάλων Ημαθίας και τη Δευτέρα (27/07) βρέθηκε εκεί με την οικογένειά του για να το εγκαινιάσει.

«Ο Δημήτρης Ιτούδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας και ξεκίνησε από αυτό το μικρό χωριό του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Ημαθίας, τη λαμπρή αθλητική και προπονητική του καριέρα που περιλαμβάνει Πρωταθλήματα και αμέτρητες διακρίσεις που τον έστειλαν στην κορυφή της Ευρώπης», αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα «alexandriamou.gr» με τον κόουτς της ΤΣΣΚΑ να παραλαμβάνει μια τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναηιώτη Γκυρίνη, και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Βασίλη Κασνακίδη, ενώ οι τοπικές ομάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας έδωσαν αγώνες προς τιμήν του.

Ιτούδης: «Μια κίνηση ψυχής και καρδιάς»

Ο Δημήτρης Ιτούδης συνάντησε και παλιούς συμμαθητές του, ενώ λίγο αργότερα μίλησε και στην κάμερα της ΕΡΤ, λέγοντας: «Εμένα με αξίωσε ο Θεός να μπορέσω να κάνω αυτή την κίνηση και να βάλω κι εγώ ένα μικρό πετραδάκι, αν κάποια από αυτά τα παιδιά που είναι εδώ, έχουν αυτές τις συνθήκες και μπορέσουν να βοηθηθούν εδώ και να γίνουν οι επόμενοι αθλητές, θα είμαι διπλά υπερήφανος».

Στην ομιλία του, είπε: «Η κίνηση αυτή είναι καθαρά ανθρώπινη. Με γεμίζει υπερηφάνεια, αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάποτε, το 1984-85, έπαιζα σε εκείνη την πλευρά και είχε κάτω χώμα και αρκετά κουνούπια. Τουλάχιστον, σε αυτό το γήπεδο εδώ, η μπάλα στα παιδιά δεν θα φεύγει. Η δική μου κίνηση είναι ψυχής, καρδιάς. Να το χαίρεστε, ελπίζω ότι θα το προσέχετε και πιστεύω ότι δεν θα είναι το τελευταίο που θα κάνουμε όλοι μαζί για το χωριό, αλλά και για τον αθλητισμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ