Μάντζαρης : «Να περιορίσουμε τον Σβεντ»

Μάντζαρης : «Να περιορίσουμε τον Σβεντ»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στάθηκε στον περιορισμό του Αλεξέι Σβεντ ως το βασικό στοιχείο για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη στη Μόσχα κόντρα στη Χίμκι, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να περιορίσει τον Σβεντ για να μπορέσει να πάρει τη νίκη κόντρα στη Χίμκι, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, καθώς από τα χέρια του Ρώσου γκαρντ περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ των ερυθρολεύκων έκανε ιδιαίτερη μνεία στο βάθος του πάγκου της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Χίμκι.

Ο Μάντζαρης μίλησε και για το παιχνίδι της Τρίτης (16/01) κόντρα στη Μακάμπι, τονίζοντας πως: «Εμείς το κάναμε φαίνεται εύκολο. Η Μακάμπι είναι επικίνδυνη όταν της δώσεις ανοικτό γήπεδο και μπορέσει να τρέξει. Μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε αυτό.

Εμείς κάναμε μόλις 3 λάθη στο πρώτο εικοσάλεπτο και 9 συνολικά. Είναι σημαντικό να μην κάνεις πολλά λάθη κόντρα σε τέτοιες ομάδες και να ελέγξεις τα ριμπάουντ για να μην τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτό και γενικά στην άμυνα και για αυτό φάνηκε εύκολο.

Επίσης, είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε ροτέισον, ώστε να είμαστε φρέσκοι ενόψει ενός ακόμα δύσκολου αγώνα. Πάμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα. Η Κίμκι έχει χάσει δύο σερί παιχνίδια στο σπίτι της και σίγουρα θα παλέψει σκληρά για τη νίκη. Όμως, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε μια ακόμη νίκη».

Ο Ολυμπακός δεν έχει ηττηθεί σε καμία «διαβολοεβδομάδα» της Ευρωλίγκας και φαίνεται πως του ταιριάζουν αρκετά. «Μακάρι να συνεχιστεί η παράδοση», σχολίασε επί τούτου ο γκαρντ των ερυθρολεύκων και συμπλήρωσε:

«Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και όλοι οι παίκτες είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό που ξεχωρίζει τις καλές ομάδες είναι το βάθος στον πάγκο τους. Είμαστε όλοι ισάξιοι και μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε. Τη μία μέρα θα παίξει ο ένας, την άλλη ο άλλος… Για αυτό είμαστε ανταγωνιστικοί».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και στην παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό να μην ηττάται από τον πρώην προπονητή του: «Έχουμε ζήσει ωραίες στιγμές με τον κόουτς, το back to back… Όχι δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο, απλά τυχαίνει και παίζουμε καλά όταν τον αντιμετωπίζουμε. Μακάρι να συνεχιστεί και αυτή παράδοση.

Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αντιπάλου μας και θέλουμε να την χτυπήσουμε στα μειονεκτήματά της για να πάρουμε τη νίκη. Η Κίμκι είναι μια ομάδα που μπορεί να βρίσκεται στο -15 και να γυρίσει το παιχνίδι. Εξαρτάται αρκετά από τα ποσοστά της στα σουτ τριών πόντων και έχει πολύ καλούς σουτέρ.

Ο Σβεντ στην μέρα του μπορεί να σε σκοτώσει. Πρέπει να τον περιορίσουμε γιατί εκτός από το σκοράρισμα από τον Σβεντ περνάει και η δημιουργία της. Αν περιορίσουμε τα ποσοστά της αντιπάλου μας από την περιφέρεια θα είναι ένα καλό στοιχείο για τη νίκη», κατέληξε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ