Η Ευρωλίγκα ζητάει επενδυτή για να δώσει 100 εκατομμύρια λίρες στην Αγγλία

Η Ευρωλίγκα ζητάει επενδυτή για να δώσει 100 εκατομμύρια λίρες στην Αγγλία

Η διοργανώτρια αρχή αναζητά συμπαίκτη, ο οποίος θα «στήσει» μία ομάδα στην Αγγλία που θα ξοδέψει κατά μέσο όρο 20 εκατομμύρια λίρες για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Το πλάνο της Ευρωλίγκας για το άνοιγμα προς την αγορά της Αγγλίας είναι γνωστό εδώ και καιρό. Αυτό που δεν γνώριζε κανείς είναι αυτό που αποκαλύπτει σέρβικο δημοσίευμα, το οποίο τονίζει πως η διοργανώτρια αρχή αναζητά επενδυτή για να δημιουργήσει ομάδα στο Νησί.

Και όχι απλά να επενδύσει αλλά να δώσει συνολικά για σύλλογο του Λονδίνου περίπου 100 εκατομμύρια λίρες σε πέντε χρόνια! Σύμφωνα με το «Sports pro media«, η Ευρωλίγκα δεν έχει θέσει ακόμα κάποιο χρονικό περιθώριο για το πότε θα συμβεί αυτό, όμως είναι προτεραιότητά της να βρει έναν συμπαίκτη που θα επενδύσει 20 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Η Αγγλία δεν έχει ομάδα στην διοργάνωση από το 2001 και δεν είναι μυστικό πως η Ευρωλίγκα θέλει να ανοιχτεί και εκεί.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι πως σε περίπτωση που βρεθεί αυτός ο επενδυτής και δημιουργηθεί το κλαμπ, η ομάδα αυτή δεν θα παίζει στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας αλλά μόνο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Ο chief business development officer, Ροσέρ Κεραλτό, είπε στο «Sports Media» πως «ένα πρότζεκτ σαν αυτό, δεν είναι κάτι που γίνεται μέσα σε μία νύχτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι πρέπει να «χτίσουμε» μια βάση φιλάθλων και ένα προϊόν. Επίσης, χρειάζεται ανταγωνιστικούς παίκτες, γιατί μια ομάδα που δεν παίζει καλά, θα είναι αποτυχία για την Euroleague. Γι’ αυτό, δεν θα βιαστούμε. Είναι μια στρατηγική απόφαση, οπότε θα την πραγματοποιήσουμε, όταν βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη γι’ αυτό το franchise».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ