Ολυμπιακός : Οι αριθμοί στην επαγγελματική καριέρα του Σλούκα και το «11»

Ολυμπιακός : Οι αριθμοί στην επαγγελματική καριέρα του Σλούκα και το «11»

Ο Έλληνας γκαρντ και η ιστορία των αριθμών που έχει φορέσει σε Ολυμπιακό, Εθνική, Άρη και Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τα νούμερα που θα φορούν οι παίκτες του για την επόμενη σεζόν, με το ενδιαφέρον του κόσμου να έχει πέσει επάνω στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Κώστα Σλούκα.

Ο Έλληνας γκαρντ μάλιστα άφησε τους αριθμούς που τον είχαμε συνηθίσει και επέλεξε έναν σχετικά καινούριο, το νούμερο «11», το οποίο θα είναι το τέταρτο κατά σειρά που θα φορέσει στην καριέρα του στον Πειραιά.

Ο «Σλου» επέλεξε τον συγκεκριμένο αριθμό για προσωπικούς λόγους, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που θα τον έχει στην φανέλα του καθώς με αυτόν τον… πρωτογνωρίσαμε με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Με το «11»κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2007 και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008 στη Ρόδο με την Εθνική Εφήβων μέχρι να επιλέξει το «16» στους άντρες αλλά και το «14» για ένα μικρό χρονικό διάστημα.  Τώρα βέβαια και πάλι έχει το… δεκάρι στην πλάτη.

Αναφορικά τώρα με την καριέρα στους συλλόγους που έχει αγωνιστεί, ο Σλούκας επέλεξε το «19» στην πρώτη του θητεία πριν πάει δανεικός για τον Άρη. Για λίγες εμφανίσεις στο Λιμάνι τον είδαμε με το συγκεκριμένο νούμερο, καθώς στη Θεσσαλονίκη επέλεξε το «16». Επιστρέφοντας από τον δανεισμό του έκανε νέο ξεκίνημα και επέλεξε το 18, καθώς το 11 είχε ήδη ο Μιχάλης Πελεκάνος, το 10 ήταν στον Μάρκο Κέσελι και το 19 ήταν στην πλάτη του Κατσίβελη.

Από ότι φαινόταν το 18 το πήρε χωρίς και να… τρελαίνεται, για αυτό τη σεζόν 2012-13 πήγε στο νούμερο που τον μάθαμε στον Πειραιά, αυτό του «10». Έμεινε για τα επόμενα δύο χρόνια σε αυτόν για δύο σεζόν μέχρι να αλλάξει χώρα και να αγωνιστεί στην Τουρκία.

Μετακόμισε στη Φενέρμπαχτσε όπου φόρεσε το «16» που είχε στον Άρη, καθώς το νούμερο του στον Ολυμπιακό ηταν… καπαρωμένο από τον Μελίχ Μαχμούτογλου τον οποίο βρήκε ήδη εκεί. Για πέντε σεζόν υπό  τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έμεινε σταθερός και οι επιτυχίες της Φενέρ συνδυάστηκαν με το συγκεκριμένο νούμερο.

Στην… τρίτη του θητεία στον Πειραιά, αν υποθέσουμε ως δεύτερη αυτή της επιστροφής του από τον δανεισμό του στον Άρη, o Σλούκας λοιπόν επέλεξε το «11», αριθμός που θα φορέσει για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα σε συλλογική επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ