Ολυμπιακός: Ξεκινάει με την άμυνα και στη συνέχεια βάζει και την επίθεση

Ολυμπιακός: Ξεκινάει με την άμυνα και στη συνέχεια βάζει και την επίθεση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά των συνεργατών του έχουν επικεντρωθεί στα μετόπισθεν στην αρχή της προετοιμασίας των Ερυθρόλευκων που λαμβάνει χώρα στο ΣΕΦ.

Στον Ολυμπιακό έχουν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά. Η χρονιά που έρχεται είναι απαιτητική, οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αφήσουν εντελώς στην άκρη την περσινή σεζόν γνωρίζοντας ότι αποτελεί παρελθόν και αυτό το διάστημα προσδοκούν στο να βάλουν τις βάσεις για την καινούρια τους ομάδα.

Δεν είναι τυχαίος αυτός ο χαρακτηρισμός. Παρότι έμεινε μεγάλο κομμάτι του περσινού κορμού στους Πειραιώτες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά των συνεργατών του, θέλουν να παρουσιάσουν έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό την χρονιά που μας έρχεται.

Η άμυνα και το πώς αντιλαμβάνονται οι παίκτες τη φιλοσοφία του Έλληνα κόουτς είναι το «Α και το Ω» για να μπορέσει αυτό να γίνει εφικτό.

Για αυτό από την πρώτη μέρα στο ΣΕΦ έχουν επικεντρωθεί στην χημεία της ομάδας και την αμυντική της συμπεριφορά στο παρκέ. Οι προπονήσεις είναι διπλές κατά κύριο λόγο και μόνο την Πέμπτη οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μία μόνο στο φαληρικό κλειστό. Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός,  η ένταση έπεσε προσωρινά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί για τα καλά. Ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του κοιτούν όπως τονίσαμε την άμυνα, εκεί είναι επικεντρωμένοι οι Πειραιώτες και σε ασκήσεις αμυντικής τακτικής δουλεύουν αυτό το διάστημα.

«Και η επίθεση;» θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς.  Αυτή θα μπει σιγά σιγά στο κομμάτι του ερυθρόλευκου τεχνικού τιμ, αρχής γενομένης με την άφιξη του Ολυμπιακού στο Μέτσοβο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Στις 24/08 είναι προγραμματισμένο να μεταβούν εκεί οι Πειραιώτες, μέρος που ο Μπαρτζώκας θα χτίσει την ομάδα  του βάσει όσων θέλει αυτός 100% και όσων έχει κατά νου του. Στη πόλη της Ηπείρου θα γίνουν τα πάντα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μόνο ένα ταξίδι, στην Βαλένθια και στο τουρνουά της Ευρωλίγκας στις 15-16 Σεπτεμβρίου που θα βρίσκονται και οι Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου.

Στο Μέτσοβο λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν σίγουρα τον Προμηθέα σε δύο φιλικά που ήδη έχουν κανονιστεί (31/08 και 2/09),  αλλά και τον Ηρακλή.

Αυτήν την περίοδο ο μοναδικός παίκτης που δεν προπονείται μαζί με την ομάδα είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Ο «Παπ» ήταν θετικός στον κορωνοϊό και πρέπει να βγει αρνητικός σε δύο δείγματα σε διάστημα 48 ωρών, ξεκουράζεται στο σπίτι του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενσωματωθεί κανονικά στις υποχρεώσεις του με την ομάδα.

Από την άλλη στο 100% γυμνάζεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο Έλληνας φόργουορντ ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, όλο το διάστημα της καραντίνας και της διακοπής είχε ρίξει το βλέμμα του στην φυσική του κατάσταση και το πώς θα πραγματοποιήσει ιδανική αποκατάσταση το εγχειρισμένο αστράγαλο του και πλέον νιώθει αρκετά καλά.

Οι προπονήσεις έχουν χαρακτήρα… γνωριμίας αυτήν την εποχή. Πέρα του Κώστα Σλούκα, ο οποίο γνωρίζει απόλυτα το που βρίσκεται, υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι νεοφερμένοι, με τους «παλιούς» να τους έχουν αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο.

Έχουν δημιουργηθεί ήδη φιλίες και όσο περνάει ο καιρός θα βρίσκεται και η προαπαιτούμενη χημεία για την ομάδα του Πειραιά. Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού συμμετέχουν και οι νεαροί Χρηστίδης και Νικολαΐδης, αλλά και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος έχει το μυαλό του όπως είναι λογικό και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς το draft του ΝΒΑ και οι επιλογές των ομάδων διαμορφώνονται από στιγμή σε στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ