Κέβιν Πάντερ : Βρίσκει την… Ιθάκη του στο Μιλάνο των αστέρων

Κέβιν Πάντερ : Βρίσκει την… Ιθάκη του στο Μιλάνο των αστέρων

Όταν πριν λίγες εβδομάδες η Αρμάνι Μιλάνο του έκανε πρόταση και την αποδέχτηκε σίγουρα τον έλεγες «τρελό». Ωστόσο, παρόλο που είναι ακόμα νωρίς δείχνει πως δικαιώνεται.

«Η Αρμάνι έκανε πρόταση στον Πάντερ, εκείνος τη δέχτηκε». Όταν διάβαζε κάποιος μπασκετόφιλος τον τίτλο αυτόν χωρίς αμφιβολία σκέφτηκε: «Μα πάει σε μια όμαδα που έχει στη θέση του Ντιλέινι και Σέρχι; Που θα παίξει». Εκ πρώτης όψεως είναι σωστή η άποψη αυτή. Αλλά κανείς δεν σκέφτηκε τον ίδιο τον παίκτη. Και τους λόγους που έκανε την επιλογή αυτή.

Όντας ένας μπασκετμπολίστας που έχει δείξει στην καριέρα του ότι δεν φοβάται, ο Κέβιν Πάντερ, το τόλμησε. Από την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και μετέπειτα τη μετακίνηση του στον ταπεινό Ερυθρό Αστέρα, είπε το «ναι» στην Αρμάνι Μιλάνο. Μια ομάδα που φέτος έχει δώσει ένα… πακτωλό εκατομμυρίων για να βρεθεί στο Final 4 και να ξεπεράσει το «κόμπλεξ» των ευρωπαϊκών αποτυχιών.

Ένα σύλλογο που αποφάσισε να επενδύσει σε ένα παίκτη όπως είναι ο Μάλκολμ Ντιλέινι που αν και δεν έχει την ίδια… κάψα με το παρελθόν δείχνει έτοιμος να ηγηθεί, έναν σέντερ-αρχηγό όπως είναι ο Κάιλ Χάινς, αλλά και τον Σέρχι Ροντρίγκεθ που αν και έχει φτάσει στα 34 αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης.

Ο πρώην άσος των ερυθρολεύκων παρόλο που δεν μπόρεσε να βρει τα λεπτά συμμετοχής στους Πειραιώτες (στη θέση του υπάρχει ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης) που θα επιθυμούσε, δεν είχε θέμα να πάει στη Σερβία στο… μεταίχμιο του 2019 με το 2020 και να γίνει ηγέτης του Ερυθρού, ο οποίος έχοντας τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ στο ρόστερ του ξεκίνησε με μεγάλες νίκες τις οποίες και υπέγραψε ο Πάντερ. Όπως εκείνη στο «Αστρομπάλ» κόντρα στη Βιλερμπάν.

Φέτος, στο νέο του ξεκίνημα δεν αρχίζει από θέση… βασικού. Δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές της Αρμάνι στο μεταγραφικό παζάρι καθώς ο Έτορε Μεσίνα είχε στις προτεραιότητες του να τελειώσει τις μεταγραφές του Ντιλέινι, αλλά και του Χάινς. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δείχνει πως όχι μόνο δεν θα βλέπει για μεγάλο διάστημα τα ματς από τον πάγκο, αλλά θα πάρει τη φανέλα της βασικής πεντάδας στο… σπίτι του.

Από τα πρώτα παιχνίδια της Αρμάνι έχει βγάλει τα… όπλα για τα καλά. Μόλις προχθές σκόραρε 19 πόντους με 4/7 τρίποντα σε 18 λεπτά συμμετοχής. Πριν μερικές μέρες απέναντι στην Καντού ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους. Ενώ, σε ένα ακόμα ματς για το Supercoppa, πρόσθεσε 14 στο επιθετικό «σακούλι» της ομάδας του.

 

Ο άλλοτε άσος του Λαυρίου φαίνεται πως έχει βρει τον ρόλο του. Γνωστός στους φιλάθλους του Μιλάνου από το προπέρσινο πέρασμα του στη Βίρτους Μπολόνια σίγουρα δεν είχαν ξεχάσει το «θράσος» του όταν βλέπει απέναντι του διχτάκι. Και σίγουρα τους δικαιώνει. Και αφήνει ικανοποιημένους άπαντες στην Αρμάνι. Αλλά πάνω απ’ όλα αφήνει ικανοποιημένο τον εαυτό του. Που δεν τα παράτησε ποτέ και δεν έπαψε σε καμία στιγμή να πιστεύει στις δυνατότητες του.

Πρόσφατα είχε μιλήσει για τη περίοδο που σκεφτόταν να παρατήσει το μπάσκετ. Και υπογράμμισε ότι εκείνη που τον ώθησε να συνεχίσει ήταν η μητέρα του.

«Δεν με έπεισε αλλά μου είπε να το σκεφτώ περισσότερο. Περνούσα πολλές αρνητικές καταστάσεις στην ζωή μου και σκεφτόμουν πραγματικά να σταματήσω. Λέγοντας ότι ξέρετε τι; Ίσως δεν είναι για μένα, ίσως θα σταματούσα. Της είπα ότι έχω τελειώσει. Με κάλεσε πίσω και μου είπε πως θα με στηρίξει απόλυτα, αν θέλω να σταματήσω. Δεν ήθελε να σκεφτώ συναισθηματικά, ήθελε να σκεφτώ προσεκτικά, πριν πάρω βιαστικές αποφάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο 27χρονος γκαρντ.

Βλέποντας τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, σίγουρα θα σκέφτεται ότι καλώς την άκουσε. Ότι έπραξε τη σωστή επιλογή και συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπά. Να παίζει μπάσκετ.

Στην καριέρα του έχει πετύχει πράγματα που άλλοι δεν πετυχαίνουν ποτέ. Όπως το να κατακτήσει για δύο συνεχόμενες χρονιές το Basketball Champions League. Τη σεζόν 2017-18 με τη φανέλα της ΑΕΚ και την αμέσως επόμενη με την Μπολόνια. Μάλιστα τη δεύτερη φορά είχε ανακηρυχθεί και πολυτιμότερος παίκτης του Final 4.

Ολοκλήρωσε τη προηγούμενη σεζόν στα γήπεδα της Ευρωλίγκας με 11.6 πόντους ανά παιχνίδι, 1.2 ασίστ και 1.5 ριμπάουντ. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος… πασέρ του κόσμου, αλλά έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν συναντάς εύκολα. Το ένας εναντίον ενός. Και αυτό θα προσπαθήσει να… προασπίσει και στην Αρμάνι. Σίγουρα θα έχει τις καλές του βραδιές και σίγουρα και κάποιες που θα είναι κάτω του μετρίου. Αλλά με τίποτα δεν αναμένεται να τα παρατήσει, καθώς φαίνεται πιο αποφασισμένος από ποτέ.

Είναι έτοιμος να «χωθεί» ανάμεσα σε δύο «κολοσσούς» των ευρωπαϊκών παρκέ και να δείξει πως μπορούν να βασίζονται πάνω του και να μάθει πολλά από εκείνους, αλλά ακόμα και να τους μάθει. Οι Ντιλέινι και Σέρχι είναι εκεί για να «κουβαλήσουν» την Αρμάνι, αλλά όπως φαίνεται ο Πάντερ είναι εκεί για να… τραβήξει κουπί. Και επιτέλους να βρει την μπασκετική του… Ιθάκη στο Μιλάνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ