«Απίστευτη ενέργεια στην άμυνα ο Ολυμπιακός, κάτι καλό γίνεται στον Παναθηναϊκό»

«Απίστευτη ενέργεια στην άμυνα ο Ολυμπιακός, κάτι καλό γίνεται στον Παναθηναϊκό»

Ο εκ των βοηθών του Βαγγέλη Ζιάγκου, Πέτρος Γκαϊατζής, ανέλυσε στο «10» τους δύο αιώνιους, καθότι ο Γηραιός αγωνίστηκε αντίπαλός τους κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο ο Παναθηναϊκός, είναι σε περίοδο προετοιμασίας. Δύο ομάδες που προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους καθώς αμφότερες χτίζονται από την αρχή. Μη γελιόμαστε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάνει ένα… rebuild στον Ολυμπιακό, την ώρα που στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Βόβορας καλείται να διαχειριστεί το Τριφύλλι στην μετά Καλάθη εποχή αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτό το διάστημα οι δύο αιώνιοι έδωσαν φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή, με τον Ολυμπιακό να κάνει… πρεμιέρα με 30άρα και τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται αρχικά από τον Γηραιό αλλά στο τέλος να παίρνει μία αποφασιστική νίκη.

Το «10» θέλησε να μάθει τη γνώμη του ειδικού για τις δύο ομάδες που μας εκπροσωπεύουν στην Ευρωλίγκα. Για αυτό συνομίλησε με τον Πέτρο Γκαϊτατζή, εκ των βοηθών του Βαγγέλη Ζιάγκου στον Ηρακλή, ζητώντας του να τις αναλύσει.

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Πρώτος που μπήκε από το μικροσκόπιό του ήταν ο Παναθηναϊκός για τον οποίο υποστήριξε λοιπόν ότι: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μπορέσει κανείς να πει για οποιαδήποτε ομάδα. Από την άλλη, αυτό που φαίνεται στον φετινό Παναθηναϊκό είναι ότι διαθέτει μεγάλο μέγεθος και είναι ένα σύνολο που του αρέσει να τρέχει στο γήπεδο. Δεν μπορείς όμως από ένα φιλικό να κρίνεις κάτι παραπάνω. Και το λέω αυτό γιατί πραγματικά είναι ένα διάστημα προσαρμογής για τις ομάδες. Ο Γιώργος Βόβορας προσπαθεί τώρα να περάσει την φιλοσοφία του στους παίκτες και στο φιλικό αυτό που μπορούσε εύκολα κανείς να διακρίνει είναι πως ζητάει από μία διάθεση να πιέσουν οι παίκτες και να τρέξουν το παρκέ».

Αναφορικά με τον χειριστή της ομάδας στην μετά Καλάθη εποχή υποστήριξε: «Αρχικά δεν μπορέσαμε να δούμε πολύ στο παρκέ τον Σαντ Ρος γιατί τραυματίστηκε. Πέρασε η μπάλα από τα χέρια του όντως, όμως το δείγμα δεν ήταν μεγάλο. Δοκιμάστηκαν πολλά πράγματα από τον Βόβορα στο παιχνίδι. Η μπάλα πήγε σε παίκτες χειριστές όπως ο Νέντοβιτς, ενώ βοηθούν και οι ψηλοί στην οργάνωση. Δοκίμασε πολλά σχήματα όμως είναι νωρίς για σοβαρά συμπεράσματα.  Αυτό που μπορώ να πω για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ψάχνει την ταυτότητά του μετά τον Καλάθη.

Με τα ψηλά σχήματα θα έχει ενδιαφέρον ως ομάδα και θα προσπαθήσει μέσω αυτών να βρει την κατεύθυνσή της. Είναι μία δύσκολη περιοδος από μόνη της. Όλα είναι πρώιμα. Τώρα μοιράζεται ο χρόνος στα ματς και είναι λόγικό να… ψάχνονται οι προπονητές. Το διαχεριστήκαμε και εμείς έτσι το ματς και ο Παναθηναϊκός».

Για τον Μήτογλου τόνισε: «Έχει τρομερη βελτίωση και είναι κάτι που φαίνεται από την πρω΄τη στιγμή. Έτσι όπως φάνηκε στο παιχνίδι, το καινούριο πράγμα που βάζει ο Μήτογλου είναι πως παίζει περισσότερο στο πέντε. Και εκεί φαίνεται πως τον υπολογίζει και ο προπονητής του περισσότερο και αποτελεί μία θέση που του ταιριάζει. Η αλήθεια είναι πως πιστεύω πως θα αναβαθμιστεί και με το παραπάνω. Φαίνεται πως τον υπολογίζουν πολύ αφού ο ρόλος του είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρσι».

Για τον Παπαπέτρου: «Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό για αυτόν. Είναι ένα παιδί που λειτουργεί βάσει της ομάδας και των αθλητών που έχει δίπλα του. Είναι ευθύνη για αυτόν το ότι είναι ο αρχηγός, όμως σίγουρα επειδή λειτουργεί πάντα με γνώμονα το σύνολο, διακρίνω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Θα είναι καλύτερος από πέρσι, παρότι δεν είδα κάτι διαφορετικό στο μεταξύ μας φιλικό».

Για την φιλοσοφία του Βόβορα: «Δεν μπορείς να διακρίνεις και πολλά στην προετοιμασία. Θεωρώ ότι θα βάλει πολλά πράγματα στην διάρκεια των αγώνων. Εκεί θα δούμε την φιλοσοφία του. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες αυτό το διάστημα μετά από την αποχή τους. Ψάχνουν ουσιαστικά την χημεία τους όπως σε κάθε προετοιμασία τους με τον Βόβορα να προσπαθεί τώρα να περάσει στους παίκτες την φιλοσοφία του. Είναι ένα νέο γκρουπ παικτών ο Παναθηναϊκός και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει ομάδα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η συζήτηση μοιραία πήγε και στον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν το… ξεμούδιασμά τους απέναντι στον Γηραιό στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας τους.

«Είναι μία ομάδα άκρως πιεστική στην άμυνα. Εξαιρετική σε αυτό το κομμάτι, με πολύ αθλητικά παιδιά. Η αλήθεια είναι πως μου έκανε εντύπωση για την περίοδο που διάγουμε. Έχει αλλάξει ταυτότητα στην περιφέρειά της. Ο Σλούκας έφερε άλλον αέρα και με υγιή Σπανούλη, ο οποίος έχει ισχυρή προσωπικότητα, δείχνει ανανεωμένη. Είναι εμφανή τα στοιχεία της φιλοσοφίας του Μπαρτζώκα ακόμα και τώρα που είναι νωρίς. Όπως σου είπα και στον Παναθηναϊκό, δεν γίνεται να κρίνουμε τώρα, όμως παρότι φιλικό ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι σε πολύ καλό επιπεδο».

Για τον Λιβιό Ζαν Σαρλ είπε: «Αρχικά μπορώ να πω πως είναι ένα παιδί που ταιριάζει στην φιλοσοφία του κόουτς και με το που μπήκε στο ροτέισον της ομάδας δεν θα αργήσει να ενταχθεί. Ένας παίκτης που σουτάρει και από μακριά και από κοντά. Είναι αρκετά γρήγορος για την θέση των ψηλών και νομίζει ότι θα έχει έναν καλό ρόλο από τον Μπαρτζώκα».

Ταυτόχρονα του έκανε εντύπωση και ο Τζένκινς για τον οποίο τόνισε: «Διαθέτει τρομερή εμπειρία. Πιέζει υπερβολικά καλά στην μπάλα. Μεγάλη πίεση. Και από αυτό, συμπαρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα. Είναι ένα κομμάτι πολύ θετικό για τον Ολυμπιακό η παρουσία του. Πιέζει απίστευτα στην ντρίμπλα και ο Μπαρτζώκας ξέρει πώς να τον διαχειριστεί» για να μιλήσει στην συνέχεια για τον Σλούκα λέγοντας: «Είναι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου. Την ξέρει την ομάδα και γνωρίζει που βρίσκεται. Έχει εξάλλου συνεργαστεί και πάλι με όλα αυτά τα παιδιά. Και αυτό είναι καλό και για τον ίδιο. Με τον Παπανικολάου, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη. Με την δημιουργία του θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό ενώ σκοράρει και με το παραπάνω. Είναι όλοφάνερο ότι ο Μπαρτζώκας έχει χτίσει την ομάδα τριγύρω του με τους παίκτες που απέκτησε. Ταιριάζουν στο στιλ παιχνιδιού και αυτός ταιριάζει αγωνιστικά και με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού αλλά και του Μπαρτζώκα».

Τέλος για την ομάδα του, τον Ηρακλή, σχολίασε: «Είμαστε μία καινούρια ομάδα σίγουρα. Νομίζω ότι κινόμαστε βάσει προγραμματισμού και όλα πάνε καλά σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε κάτι θέματα τραυματισμού που μας άφησαν προσωρινά πίσω, όμως ευτυχώς τα παιδιά γύρισαν και βρίσκουμε τον ρυθμό μας παρότι αυτός χάλασε προσωρινά. Είμαστε καλύτεροι από προπόνηση σε προπόνηση. Διαθέτουμε καλούς παίκτες, καλούς χαρακτήρες και σιγά σιγά βρίσκουμε την χημεία μας. Αυτό είναι το σημαντικό τώρα και μόνο μέσω της καλής χημείας μπορείς να επιτυχεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ