Ζαν Σαρλ : Ο παίκτης πασπαρτού στους ψηλούς του Ολυμπιακού

Ζαν Σαρλ : Ο παίκτης πασπαρτού στους ψηλούς του Ολυμπιακού

Ο Γάλλος φόργουορντ έχει ξεκινήσει δυνατά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Μπαίνει «σφήνα» τόσο στο «4» όσο και στο «5» και είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν.

Είναι αρκετά νωρίς ακόμα για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Οι ομάδες μοντάρονται και προσπαθούν να εντάξουν τους παίκτες του στην φιλοσοφία τους. Κάθε μέρας στην προετοιμασία των ομάδων είναι ένα σχολείο. Όπως τονίζουν πάντως συχνά οι προπονητές αυτό το διάστημα είναι για να μπορέσει να βρεθεί η χημεία μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν σε όλη αυτήν την διαδικασία.

Τα πρώτα φιλικά είναι ξεκάθαρα για να μπορέσουν να επισημανθούν πράγματα και τα… βίντεο να πάρουν φωτιά με σημειώσεις και εννοείται με λάθη. Εάν μία ομάδα… πετάει τώρα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Τα πόδια είναι βαριά, οι παίκτες που έχουν εισέλθει στο κλαμπ παλεύουν να γίνουν ένα με το σύνολο και η περίοδος αυτή είναι αναγνωριστική για αυτούς. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αθλητών που έχουν πάει άσχημα στην αρχή του καλοκαιριού και στην διάρκεια της σεζόν ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και είναι άλλοι παίκτες.

Στον Ολυμπιακό αυτό το διάστημα τα πηγαίνει πολύ καλά ένα παιδί που ίσως έκανε μικρό… κρότο η απόκτησή του. Ο λόγος για τον Λιβιό Ζαν Σαρλ ο οποίος κατέφθασε στον Πειραιά με λιγότερες τυμπανοκρουσίες, αν και με την Βιλερμπάν ήταν εξαιρετικός.

Η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα ξένισε πολύ κόσμο το καλοκαίρι, την ώρα που υπήρχαν σενάρια για αθλητές και με πιο βαρύ κασέ και εννοείται ανώτερο βιογραφικό. Από την άλλη, η λογική του τεχνικού των Ερυθρόλευκων ήταν απλή και αναμενόμενη.

Χρειαζόταν τον παικτη που θα συνδέει τις δύο γραμμές των ψηλών του, που θα ήταν ικανοποιημένος από τον ρόλο και τον χρόνο του και θα έβλεπε τον Ολυμπιακό ως ευκαιρία. Να διψάει για διάκριση και να μην… καίγεται για τον ίδιο αλλά για την ομάδα του.

Η εμπιστοσύνη σε έναν αθλητή μπορεί να προσφέρει φτερά και ο κόουτς των Πειραιωτών, με την προσθήκη του Ζαν Σαρλ, έβαζε στην μηχανή του έναν αθλητή που μπορεί να του προσφέρει και στις δύο θέσεις.

Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει δώσει δύο φιλικά προετοιμασίας. Ο Γάλλος φόργουορντ αναγκάστηκε στο πρώτο να περιοριστεί στην θέση του πάουερ φόργουορντ και να… κλέψει λεπτά από τους Πρίντεζη και Βεζένκοφ στο «4». Ήταν κινητικός και μέσα στις φάσεις. Μπορεί να μην σκόραρε πολύ (4 πόντοι), όμως ήταν ουσιαστικός σε άλλους τομείς του παιχνιδιού που είναι απαραίτητοι στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο Γάλλος φόργουορντ λοιπόν κατέβασε οχτώ ριμπάουντ όντας ο κορυφαίος του Ολυμπιακού σε αυτό το στατιστικό κομμάτι των Πειραιωτών και ταυτόχρονα είχε ένα κόψιμο. Δεν είναι τυχαίο το τελευταίο νούμερο.

Εξάλλου τα μακριά του χέρια είναι χαρακτηριστικό του που βοηθούν στο να μπορεί να αλλοιώνει φασεις. Αρνητικό βέβαια το γεγονός πως δεν μπορεί να ματσάρει βαριά κορμιά, αλλά τα γερά του πατήματα και τα χέρια του είναι ιδανικά για να κόβει ψηλά τους αντιπάλους του.

Ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός όμως και στο δεύτερο ματς. Χρειάστηκε να παίξει όμως παραπάνω από αυτό που ζητούν στον Πειραιά.

Για ακρίβεια εξαιτίας του προβλήματος του Χασάν Μάρτιν, ο Ζαν Σαρλ ήταν αναγκασμένος να συνυπάρξει με τον Οκτάβιους Έλις στο «5».  Στο δεύτερο φιλικό με τον Ηρακλή πάλεψε για ώρα ως σέντερ και τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους όντας εκ των κορυφαίων των Ερυθρόλευκων το παιχνίδι που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ.  Ο Ζαν Σαρλ πρόσφερε επιπλέον στον τομέα των ριμπάουντ και έκλεισε το ματς με 5 ριμπάουντ. Συνολικά έφτασε λοιπόν τα 13 ριμπάουντ σε δύο παιχνίδια. Ταυτόχρονα έκανε μία επιπλέον τάπα. Είναι κάτι που το έχει στο ρεπορτόριό του. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που αρέσει και με το παραπάνω σε όλους και είναι… λαχείο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνει κανείς τους αθλητές ή τα συστήματα των ομάδων. Το μόνο σίγουρο πως αυτήν την περίοδο ο Γάλλος κερδίζει τις εντυπώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ