Το νέο πρωτόκολλο υγείας της Ευρωλίγκας και οι αντιδράσεις των ομάδων

Το νέο πρωτόκολλο υγείας της Ευρωλίγκας και οι αντιδράσεις των ομάδων

Η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε τους συλλόγους για το τι αναμένεται να συμβεί την σεζόν που ακολουθεί, με τα πρόστιμα να είναι βαριά και τις ομάδες να αντιδρούν.

Όλοι καλούμαστε να εναρμονιστούμε στη νέα εποχή που έχει έρθει πλέον λόγω της πανδημία. Έτσι και στην Ευρωλίγκα.

Από την μεριά της όμως φαίνεται, ή μάλλον καλύτερα βγάζει… μάτι, πως στο συγκεκριμένο κομμάτι η διοργανώτρια αρχή ρίχνει το μπαλάκι στις ομάδες.

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Η Ευρωλίγκα παρουσίασε στους συλλόγους που συμμετέχουν στη λίγκα το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας.

Ένα πλάνο της λίγκας, με το τι πρέπει να συμβεί από την επόμενη σεζόν σχετικά με τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και τι ακριβώς πρέπει να γίνει σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται να εισέλθει η αποστολή μίας ομάδας στην χώρα που γίνεται το ματς.

Αναλυτικότερα αξίζει να σημειωθεί πως η διεξαγωγή ενός αγώνα είναι ευθύνη στις ομάδες που τον φιλοξενούν. Άρα αυτές είναι υποχρεωμένες να βρουν τον τρόπο για να μπορέσει ο αντίπαλός τους να εισέλθει στην χώρα τους για να γίνει κανονικά η αναμέτρηση, κάτι που γίνεται μόνο αν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στο εν λόγω κράτος. Πρέπει δηλαδή οι ομάδες να έρθουν σε επικοινωνία με τις κυβερνήσεις τους και να εξασφαλίσουν την άδειά τους, για να μπορέσουν οι αποστολές των αντιπάλων τους (μόνο αυτές) στην χώρα.

Τι θα γίνει όμως αν δεν επιτραπεί από τις κυβερνήσεις των χωρών των ομάδων η διεξαγωγή ενός τέτοιου ματς; Η γηπεδούχος υποχρεούται να ψάξει άλλο γήπεδο και εννοείται σε άλλη χώρα. Σε ουδέτερο δηλαδή έδαφος.

Το άγχος που θα βαραίνει την πλάτη των ομάδων όπως καταλαβαίνετε είναι τεράστιο, την ώρα που σε περίπτωση που δεν καταστεί αυτό δυνατό θα κληθούν πληρώσουν ένα προστιμο κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ και εννοείται θα μηδενιστούν ενώ τα έξοδα ΚΑΙ την αντίπαλης αποστολής αναμένεται να μετατεθεί στους γηπεδούχους! Τι σημαίνει αυτό; Πως η ομάδα που δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει το ματς θα πληρώσει δύο αποστολές σε ξένη χώρα! Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί πως στην δεύτερη παράβαση το πρόστιμο θα είναι κάτι παραπάνω με διπλάσιο.

Σύλλογοι από την Ρωσία και το Ισραήλ έχουν πάρει το «ΟΚ» από τις κυβερνήσεις τους, ενώ στην Ελλάδα, αυτήν την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν επιτρέπονται οι πτήσεις από Τουρκία και Ρωσία. Δηλαδή Εφές, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Χίμκι, δεν μπορούν να έρθουν στην χώρα μας για να αγωνιστούν!

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας αναμένεται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου να συνομιλήσουν με την λίγκα και πολλές από αυτές νιώθουν πως τα έξοδα που θα τους βαρύνουν είναι τεράστια.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και το μόνο σίγουρο είναι πως ουδείς νιώθει σιγουριά πως το πρωτάθλημα θα γίνει κανονικά. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για την διεξαγωγή της διοργάνωσης, η οποία δεν θέλει ούτε να ακούσει την πιθανότητα να μην ξεκινήσει ξανά από την 1η Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ