Ο Νέντοβιτς έχει πάρει το «όπλο» του

Ο Νέντοβιτς έχει πάρει το «όπλο» του

Από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας ο Νεμάνια Νέντοβιτς δείχνει πως θα αποτελεί ένα από τα βασικά επιθετικά «γρανάζια» του Παναθηναϊκού. Ένας ρόλος που του ταιριάζει.

Από το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού, μπορείς να διακρίνεις αρκετούς παίκτες που να έχουν κάνει επιθετικά τη διαφορά (βλ Φόστερ, Τζάκσον). Εκείνος, ωστόσο που ξεχωρίζει είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος και δίνει μία νέα «πνοή» στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Γιώργου Βόβορα.

Ο Σέρβος γκαρντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και προσφέρει στο παρκέ τα αναμενόμενα με βάση την αξία του.

Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ζαλγκίρις, παρόλο που η ελληνική ομάδα έχασε, εκείνος ξεχώρισε και έδειξε πως μπορούν οι συμπαίκτες του να βασίζονται πάνω του. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους τους οποίους και πέτυχε με πέντε δίποντα, τρία τρίποντα, αλλά και τρεις ελεύθερες βολές. Παράλληλα, μοίρασε και τρεις ασίστ.

Ο πρώην γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο δεν σταμάτησε, ωστόσο, σε αυτή τη φιλική αναμέτρηση, αλλά έδειξε και στο επόμενο παιχνίδι με το «καλημέρα» ότι ήρθε να ηγηθεί στα γκαρντ και να αποτελέσει το… πρώτο βιολί της ομάδας σε αυτές τις θέσεις. Οι πράσινοι αγωνίστηκαν απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου για τον μικρό τελικό του τουρνουά της Ευρωλίγκας στο Κάουνας. Μπορεί ο πρωταγωνιστής να ήταν ο Μάρκους Φόστερ που πέτυχε 29 πόντους, αλλά όπως είπαμε και πριν ο 29χρονος γκαρντ ήταν… παρών για τα καλά. Σκόραρε 19 πόντους και τα στατιστικά του ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά (4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ, 4 λάθη).

Στο τελευταίο φιλικό που έδωσε το «τριφύλλι» στη Λιθουανία, επίσης έγραψε στο στατιστικό φύλλο αγώνα δηψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα, σκόραρε 19 με 2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, αλλά 5/5 βολές. Ένα πλεονέκτημα του που το παρουσιάζει από την αρχή είναι, επίσης και οι ελεύθερες βολές στις οποίες ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε ισχυρό πρόβλημα την περσινή σεζόν.

Ερωτηματικό ακόμα η συνύπαρξη με τον Σαντ Ρος

Από την αρχή της προετοιμασίας και μετά την απόκτηση του Πιέρ Τζάκσον είχε γίνει γνωστό πως θα δοθεί αρκετός χρόνος συμμετοχής στη θέση «1», στον Χάουαρντ Σαντ Ρος. Ο Κουβανός άρχισε να αγωνίζεται στη θέση αυτή τη περσινή χρονιά, όντας μέλος της ΑΕΚ και είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη. Ακόμα και στην ΤΣΣΚΑ όταν μετακόμισε αρκετές φορές κλήθηκε να… ξεκουράσει τον Μάικ Τζέιμς.

Λόγω τραυματισμού ο Σαντ Ρος δεν μπόρεσε να παίξει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής και δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τους δύο παίκτες ως «δίδυμο» στην περιφέρεια, κάτι που λογικά θα δοκιμάσει ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Ο Σαντ Ρος θα είναι ο παίκτης που θα κληθεί να καλύπτει αρκετές φορές στα μετόπισθεν τον Νέντοβιτς, ο οποίος σίγουρα δεν είναι ένας «σκληροτράχυλος» αμυντικός.

Δείχνει μεγαλύτερη συνέπεια από τον Φριντέτ, ακόμα και σε σχέση με τα περσινά φιλικά του Αμερικανού

Η πιο ακριβή μεταγραφή της περσινής χρονιάς του Παναθηναϊκού ήταν ο Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα στην Ευρωλίγκα κυρίως. Ο πρώην ΝΒΑερ είχε ξεκινήσει αρκετά δυναμικά την προετοιμασία με το ένα τρίποντο να… διαδέχεται το άλλο, όμως σε αυτό το κομμάτι φαίνεται πως ο Νεμάνια Νέντοβιτς υπερτερεί. Ο Σέρβος δείχνει πως μπορεί να σκοράρει ποικιλοτρόπως και να μην οδηγείται μόνο σε αποφάσεις που θα αφορούν ένα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα και εστιάζει αρκετές φορές στο drive και της επαφές κάτι που ο Φριντέτ δεν έκανε.

Ο Νέντοβιτς δείχνει πως έχει έρθει στην Ελλάδα για να ξαναγίνει ο παίκτης που ήταν δύο χρόνια πριν. Είναι ένας μπασκετμπολίστας που έχει ταλαιπωρηθεί αλλεπάλληλες φορές από τραυματισμούς στο παρελθόν που του έχουν στερήσει την «εκτόξευση». Στην Ισπανία και την Μάλαγα ήταν «ηγέτης», όντας ο πιο ποιοτικός παίκτης των πρασίνων με αποτέλεσμα να πάρει ένα ακόμα μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Αρμάνι Μιλάνο.

Στην ιταλική πόλη δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, τραυματίστηκε αρκετές φορές και το κασέ του έπεσε με αποτέλεσμα να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τα στατιστικά του, αλλά και η γενικότερη παρουσία του δείχνει πως όχι μόνο είναι ένας παίκτης που μπορεί και θα τραβήξει το μεγαλύτερο… κουπί της πράσινης επιθετικής γραμμής «κρούσης», αλλά μπορεί να… παρασύρει και συμπαίκτες του σ’ αυτό.

Παρόλο που δεν είναι ένας γκαρντ, ο οποίος έχει στο παιχνίδι του τη δημιουργία, ίσως κληθεί να κάνει και αυτό στον Παναθηναϊκό ορισμένες στιγμές το παιχνίδι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ