Λαρεντζάκης: Ένας πιστός στρατιώτης για τον Μπαρτζώκα (vid)

Λαρεντζάκης: Ένας πιστός στρατιώτης για τον Μπαρτζώκα (vid)

Ο Κυθνιώτης γκαρντ, άκουγε ακόμα πως και δεν θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Αντ’ αυτού, δεν έπεσε, αρνήθηκε να τα παρατήσει και απέναντι στην Μπάγερν ήταν η ευχάριστη έκπληξη για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η είδηση ότι έχει κλείσει στον Ολυμπιακό κυκλοφορούσε από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν, με την… φημολογία να μεγάλωσε όταν βρέθηκε στην Λα Φοντέτα και παρακολούθησε από κοντά τους Ερυθρόλευκους στο ματς με την Βαλένθια.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες το καλοκαίρι, γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι έχει ένα τεράστιο… δρόμο να διαβεί.
Με παίκτες να είναι μπροστά του στο ροτέισον, με Μέσα να τονίζουν αδικαιολογήτως πως η συνεργασία του δεν θα συνεχιστεί με την ομάδα του Πειραιά και ίσως να δοθεί δανεικός, ο Λάρε δεν τα παράτησε ποτέ.

Ο Κυθνιώτης γκαρντ είναι εξάλλου ξεροκέφαλος. Ένα ενθουσιώδες παλικάρι που λατρεύει να παίζει μπάσκετ, να δίνει και την ψυχή του στο παρκέ και ουσιαστικά μην αφήνει κανέναν να μπει εμπόδιο στα όνειρά του.

Ο Ολυμπιακός ήταν ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του και κανείς δεν θα του στερούσε το δικαίωμα να πιστεύει ότι έχει θέση στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας δεν ήταν καν στην 12άδα. Δεν έπαιξε στα ματς με τον Ηρακλή σε Μέτσοβο και ΣΕΦ, ενώ παρότι στην αποστολή δεν έβγαλε καν την προπονητική του φόρμα για να αγωνιστεί απέναντι στην Βιλερμπάν στα αποκαλυπτήρια των Ερυθρόλευκων στο φιλικό τουρνουά της Ευρωλίγκας στη Βαλένθια.

Παρότι αρχή προετοιμασίας, οι παραπάνω εξελίξεις θα μπορούσαν άνετα να του… πειράξουν τον εγκέφαλο. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο για έναν αθλητή να μπορέσει να διαχειριστεί το συναισθηματικό κομμάτι να νιώθει πως είναι από τις τελευταίες επιλογές του προπονητή του.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Ολυμπιακό, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει ως ισάξιους τους παίκτες του και δεν είναι από τους τεχνικούς που δεν βλέπει την άκρη του πάγκου του.
Βέβαια η ψυχολογία ενός παίκτη είναι η αρχή των πάντων και χρειάζεται να είσαι πολύ ισχυρός χαρακτήρας για να μην κλονιστείς και να απογοητευτείς.
Και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι ένα τέτοιου είδους αθλητή. Πάντα θα περάσει στο παρκέ για να δώσει ότι έχει, δεν θα… κλέψει στην άμυνα, θα είναι ψυχή και σώματι αφιερωμένος στην ομάδα του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να τον περάσει στο παρκέ από την δεύτερη περίοδο και έπειτα στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου την Τετάρτη στη Βαλένθια.
Σκεφτείτε πως αυτή θα ήταν ουσιαστικά και η δική του πρεμιέρα στα κόκκινα. Και όμως δεν ένιωσε καν το βάρος αυτής της ευθύνης.
Κάθε άλλο. O Λαρεντζάκης αγωνίστηκε για 13 λεπτά και σταμάτησε σε ισάριθμους πόντους.

Πίεσε στην μπάλα και έκανε έξαλλο των Ρέινολντς καθώς με τρίποντο και φάουλ ξεκίνησε την… αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχασε την βολή όμως τελείωσε την αναμέτρηση με άλλα δύο τρίποντα (3/3 προσπάθειες), 2/2 δίποντα με το… μελανό σημείο στην απόδοσή του να είναι οι 0/2 βολές.

Ο «Λάρε» γνωρίζει ότι σε όλη τη σεζόν θα παλεύει με τους Χαραλαμπόπουλο και Κόνιαρη για μία θέση στο ρόστερ του Μπαρτζώκα για την 12άδα της Ευρωλίγκας.
Ξέρει ότι τίποτα δεν θα του χαριστεί. Η εμφάνισή του απέναντι στους Βαυαρούς συνοδεύτηκε από ένα… φατούρο από τους συμπαίκτες του, καθώς άπαντες χάρηκαν με την παρουσία του και το γεγονός πως δε μάσησε, όντας εκ των κορυφαίων της ομάδας του στο μικρο τελικό του τουρνουά της Βαλένθια.

Είναι στο χέρι του αν θα μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό και να κερδίσει 100% την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ