Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Δεν τέζαρε μόνο τους Γάλλους ο Χασάν στο 91΄. Ε, λαλάκη;;;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Το πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας

Η διοργάνωση παρουσίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αναλύοντας το πλάνο της.

Το πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας | to10.gr

Η Ευρωλίγκα παρουσίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο της νέας σεζόν, στο οποίο προβλέπονται ποινές σε περίπτωση που δεν μπορέσουν οι ομάδες να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διοργάνωση από την μεριά της επισήμανε πως μία αναμέτρηση μπορεί να αλλάξει ημερομηνίες μέχρι και τρεις φορές, με την κανονική διάρκεια να λήξη μέχρι τις 13 Απριλίου.

Ταυτόχρονα τονίστηκε πως θα είναι δίπλα στις ομάδες για να τις βοηθήσει εάν υπάρχει πρόβλημα με την εύρεση έδρας.

Στο κείμενο που δημοσίευσε η Ευρωλίγκα, αναφέρονται τα εξής:

Να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγείας, να πλένουν χέρια, να φορούν μάσκες και να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους.

Να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν corona (covid-19) manager.

Οι παίκτες, οι προπονητές και οι διαιτητές θα κάνουν τεστ τρεις μέρες πριν από κάθε αγώνα. Αν κάποιος βγει θετικός θα ακολουθεί καραντίνα και νέα τεστ.

Παιχνίδια τα οποία δεν θα μπορούν να διεξαχθούν είτε λόγω της γηπεδούχου είτε λόγω της φιλοξενούμενης ομάδας και των αποφάσεων της εκάστοτε Κυβέρνησης, θα αναβάλλονται ή θα επαναπρογραμματίζονται. Αν χρειαστεί το ματς θα διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο.

Μία αναμέτρηση μπορεί να αναβληθεί μέχρι και τρεις φορές.

Όλα τα ματς της Ευρωλίγκας πρέπει να έχουν διεξαχθεί μέχρι τις 13 Απριλίου. Τα playoffs πρέπει να ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου.

Όλα τα ματς του Eurocup για την κανονική περίοδο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Και αυτά του Top 16 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Η Ευρωλίγκα θα συνεργαστεί με τους γηπεδούχους σε περίπτωση αλλαγής έδρας αρκεί το νέο γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις.

Αν δεν υπάρχουν για μία αναμέτρηση διαθέσιμες ημερομηνίες ή αν αναβληθεί για τρεις φορές τότε η ομάδα που θα έχει την υπαιτιότητα θα χάνει το ματς με 20-0. Αν συμβεί επανειλημμένα η ομάδα ΔΕΝ θα αποβάλλεται.

Σε ματς που κάποια ομάδα θα έχει οκτώ και λιγότερους παίκτες διαθέσιμους λόγω κορωνοϊού θα χάνει το ματς με 20-0. Με επαναλαμβανόμενες ήττες με σκορ 20-0 ΔΕΝ θα αποβάλλεται η ομάδα.

Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να παίξει χωρίς να υπάρχει επίσημη απαγόρευση από την κυβέρνησή της ή για κάποια επίσημη αιτιολογία θα χάσει το παιχνίδι με 20-0. Στην δεύτερη φορά που θα συμβεί ΘΑ αποβληθεί. Αν αυτό συμβεί σε σειρά playoffs τότε θα αποκλειστεί.

Αν η σεζόν διακοπεί, η βαθμολογία εκείνης της στιγμής θα θεωρείται τελική είτε για να συνεχιστεί η σεζόν, είτε για να προχωρήσουν οι ομάδες στην επόμενη φάση.

Αν χρειαστεί οι ομάδες θα παίξουν ματς που έχουν αναβληθεί, ώστε ο αριθμός αγώνων να είναι ίδιος για όλες τις ομάδες.

Η Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από