Η… άγνωστη Ευρωλίγκα και ο άλλος Ολυμπιακός

Η… άγνωστη Ευρωλίγκα και ο άλλος Ολυμπιακός

Μία διοργάνωση που βλέπει να… βάλλεται από τον κορωνοϊό και το νέο δημιούργημα των Ερυθρόλευκων που θέλει δουλειά όμως είναι ικανότατο να διακριθεί.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στα φιλικά προετοιμασίας που έπαιξε στη Βαλένθια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε μία κακή εικόνα στο πρώτο ματς με την αθλητική Βιλερμπάν, ενώ σαφώς ανώτεροι ήταν οι Ερυθρόλευκοι (από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά) στον μικρό τελικό με την Μπάγερν Μονάχου.

Το σημαντικό αυτήν την περίοδο είναι να βγαίνουν οι συνεργασίες το παρκέ. Η χημεία που διαμορφώνεται από τα φιλικά και την τριβή των προπονήσεων είναι αυτό που ενδιαφέρει τους προπονητές. Όχι τα αποτελέσματα. Εντάξει παίζει ρόλο να κερδίζει η ομάδα και να μην δέχεται ήττες που ενοχλούν την ψυχοσύνθεσή της, όμως η αλήθεια είναι πως οι κόουτς τώρα  βλέπουν πράγματα που δεν μπορούμε να διακρίνουμε εμείς, ενώ οι δοκιμές τους είναι βάσει των πλάνων τους για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ανεβάζει ταχύτητα σιγά σιγά. Κομβικότερος παίκτης για αυτό που ετοιμάζει ο Μπαρτζώκας δεν είναι ο Κώστας Σλούκας. Αλλά ο Ζαν Σαρλ!

Ναι ο Γάλλος φόργουορντ θα κληθεί να περνάει στο παρκέ, για συγκεκριμένα πράγματα, όμως θα είναι αυτός που ενώνει το «4» με το «5». Εννοείται δεν είναι ο ψηλός που διαθέτει χαρακτηριστικά του Μιλουτίνοφ που έφυγε για την Ρωσία, αλλά σίγουρα θα είναι αυτός που θα προσφέρει ιδανική  βοήθεια σε Έλις και Μάρτιν, όταν αμφότεροι είναι στο παρκέ.

Κοιτώντας το ρόστερ σε βάθος χρόνου και όχι τώρα που δεδομένα το πρόβλημα είναι το δέσιμο του ρόστερ και η αφομοίωση από όλους των «θέλω» του Μπαρτζώκα, πιστεύω ότι στην γραμμή των ψηλών ο Ολυμπιακός είναι ένα  βήμα από τις μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας.  Το ερώτημα είναι ένα; Θα τα καταφέρει ο Γάλλος;

Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι άνθρωποι του Ηρακλή, διαθέτει καλά στοιχεία, προσφέρει με το σουτ του και είναι μαχητικός. Τι λένε στον Πειραιά; Ότι είναι ικανός να δώσει όσα ζητάει το τεχνικό τιμ…

Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ… ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ευρωλίγκα πλέει σε αχαρτογράφητα ύδατα. Διάβασα προσεκτικά το σκεπτικό της αναφορικά με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες για να μπορέσουν να συμμετέχουν στην διοργάνωση. Αρχικά πάλι καλά που έκανε πίσω στο αίτημα να πληρώνουν πρόστιμο οι σύλλογοι που δεν μπορούν να κλείσουν γρήγορα το… κενό με τις αλλαγές έδρας. Θεωρώ κάπως παράλογο το 0-20, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να ακολουθήσει στις χώρες που συμμετέχουν στην λίγκα. Συγνώμη κι όλας, αλλά δεν είναι στο χέρι καμίας ομάδας να ελέγξει αυτό που ζούμε. Γενικότερα παρατηρώ μία προχειρότητα (και πάλι) στην Ευρωλίγκα που δεν μου αρέσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στο μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων θα δούμε το φαινόμενο της ναύλωσης πτήσεων τσάρτερ, καθώς δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να ταξιδέψουν με συμβατικές πτήσεις.

Πώς να δεχτεί ας πούμε μία χώρα όπως η Ρωσία, μία γεμάτη πτήση κοντά στα 200 άτομα; Και γιατί στην τελική ή μία πτήση να πετάει για την Μόσχα και οι υπόλοιπες να… κόβονται. Λογικό και αναμενόμενο λοιπόν (παράδειγμα η Ρωσία) να επιτραπεί η είσοδο στην χώρα σε αεροπλάνα που έχουν ελεγχθεί εξ αρχής όλα τα μέλη της πτήσης, με την διαδικασία που τρέχουν οι ομάδες.

Δεν είχα γράψει τυχαία το κείμενο με τις σκέψεις του Ολυμπιακού για το τσάρτερ και το πόσο θα επωφεληθεί από αυτό σε όλη την Ευρωλίγκα. Από την άλλη, το να μπορέσει μία ομάδα να πετάει έτσι, μπορεί να της κοστίσει έναν ποσό που φτάνει στα όρια απόκτησης ενός… πρωτοκλασάτου παίκτη. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για περίπου 800 000 ευρώ.

Ο κορωνοϊός κάνει… παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και γενικότερα σε όλο το παγκόσμιο μπάσκετ. Φούσκα είναι αδύνατον να γίνει λόγω των ομοσπονδιών αφού δεν μιλάμε για κλειστή λίγκα, ενώ δεν είναι και τόσα παιχνίδια όσα ζούμε στο Ορλάντο.

Όπως και να έχει η επόμενη μέρα είναι κρίσιμη και έχει τεράστιο ενδιαφέρον οι τριγμοί που μπορεί να προκύψουν στα πρώτα «0-20» που θα δούμε στα ματς.

ΥΓ1 Ο Ολυμπιακός έχει δώσει χάσει λόγω κορωνοϊού τα δυο φιλικά με τον Προμηθέα και το ένα με το Λαύριο. Αλήθεια, στον ΕΣΑΚΕ θα βρουν λύση για το πώς οι ομάδες θα μπορέσουν καλύψουν τα έξοδα από τεστ; Είδαμε τι έγινε με το Λαύριο. Καλά δεν το συζητάμε για τις μικρότερες κατηγορίες και το γυναικείο μπάσκετ. Εκεί θα γίνει του… ιού το κάγκελο, αφού λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.

ΥΓ2 Τα λεφτά για την ΕΡΤ είναι λιγότερα από  όσα λέγονται αρχικά. Ας το παραβλέψουμε αυτό. Τι συμβόλαια έπαιρναν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στην Cosmote; Ε αν πάρουν τα ίδια, οι υπόλοιπες 11 ομάδες (λέεεεεεμε τώρα), πόσα θα μοιραστούν μεταξύ τους; Με το σκεπτικό λοιπόν, ότι οι δύο «μεγάλοι» του ελληνικού μπάσκετ θα μοιραστούν 2,5 εκατομμύρια, πόσα θα πάρουν οι άλλες; Για βάλτε τα κομπιουτεράκια κάτω..

ΥΓ3 Την ίδια ώρα, αυτές οι ομάδες, οφείλουν κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν από κάθε παιχνίδι έτσι; Εδώ δεν μπορούν στα φιλικά να τα κάνουν, πως θα τα κάνουν μετα, την ώρα που στην Ιταλία έκανα λόγο για ένα κονδύλι κοντά στα 100 χιλιάρικα που κοστίζουν τα συνολικά τεστ. Και πείτε πως είναι χαμηλότερο εδώ, πως θα καλυφθεί αυτό από σύλλογους που έχουν και απλήρωτα BAΝ στην πλάτη τους; Όχι δεν χαίρομαι για το πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού, ούτε χαλιέμαι που θα έχουν στέγη οι ομάδες από την ΕΡΤ. Κάθε άλλο και τη ζωή πιο εύκολη θα κάνουν στον κόσμο που θα βλέπει τσαμπα μπάσκετ. Δεν είναι όμως και για να πανηγυρίζουμε.

ΥΓ4 Εν τω μεταξύ τον Ολυμπιακό τον ρώτησαν αν θέλει να επιστρέψει στην Α1, αν θέλει να μπει σε μία κεντρική διαχείριση που ο ίδιος είχε προτείνει αλλά τότε, στις πολύωρες-αχρείαστες συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕ, όλοι σφύριζαν στον αέρα; Γιατί τότε… τσίναγαν άπαντες στο να «σπάσουν» συμφωνίες. Και τώρα πανηγυρίζουν. Μην έχουμε κοντή μνήμη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ