Παναθηναϊκός: Του λείπουν προσωπικότητα και… μέγεθος

Παναθηναϊκός: Του λείπουν προσωπικότητα και… μέγεθος

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν από την ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε πριν το Super Cup, δείχνοντας για μία ακόμα φορά ότι κάτι… λείπει από το ρόστερ του Βόβορα.

Η περίοδος της προετοιμασίας είναι ένα διάστημα που οι προπονητές προσπαθούν να δημιουργήσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν. Τότε μπαίνουν οι βάσεις για να παρουσιάσουν αυτό που έχουν κατά νου στη διάρκεια της χρονιάς.

Στον Παναθηναϊκό τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει από το καλοκαίρι όταν και ολοκληρώθηκε το ρόστερ είναι πως θα ανταποκριθούν οι Πράσινοι σε κομβικές θέσεις του ροτέισον, όπως αυτή του πλέι μέικερ και του σέντερ. Ο Γιώργος Βόβορας ουσιαστικά επέλεξε να… τρέξει την ομάδα του με γκαρντ τα οποία δεν διαθέτουν οργανωτικές ικανότητες, καθώς τόσο ο Νέντοβιτς όσο και ο Τζάκσον, είναι αθλητές με εκτελεστικό ταλέντο, χωρίς όμως το ένστικτο του οργανωτή. Αυτόν τον ρόλο ίσως κληθεί να έχει ο Σαντ Ρος, που δεν είναι πλέι μέικερ, με τον Παναθηναϊκό να κατεβαίνει στην Ευρωλίγκα χωρίς να διαθέτει έναν… κουμανταδόρο στην επίθεση. Παράλληλα, προβληματισμός υπάρχει και στα κορμιά στον άσο, αφού στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας, η άμυνα του Τριφυλλιού δείχνει αδυναμία προς τους αντίπαλους γκαρντ. Οι δύο επιθετικοί σταρ του Βόβορα δεν είναι παίκτες που αγαπούν αυτό το κομμάτι του μπάσκετ, με τον Αμερικανό να είναι εύκολος στόχος λόγω της σωματοδομής του, ενώ και ο Σέρβος, παρότι βάζει καλά τα χέρια του στα deflection, δεν αρέσκεται στην προσωπική άμυνα.

Φανερό πρόβλημα, καθότι νέα ομάδα, υπάρχει και στην δεύτερη γραμμή άμυνας, σε αυτήν των ψηλών. Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας, ο Ουάιτ θυμίζει πολύ τον παίκτη που είδαμε στην Αρμάνι και όχι εκείνον της Ζαλγκίρις που προσδοκούν στον Παναθηναϊκό. Μαζί με τον Παπαγιάννη δεν μπόρεσαν να βρουν στα πατήματά τους όταν ήταν στην ίδια πεντάδα, ενώ αυτήν την περίοδο που διανύουμε, ο πιο έτοιμος παίκτης του Βόβορα, στις θέσεις των ψηλών είναι ουσιαστικά μονάχα ο Μήτογλου! Ο Όγκαστ είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, ο Μπέντιλ είναι φιλότιμος αλλά μονοδιάστατος, ενώ ο Βουγιούκας είναι ένας παίκτης γνωστός, που άπαντες ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει και τι όχι.

Τα παραπάνω αγκάθια στο αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού, είναι αδυναμίες που σηκώνουν… βελτίωση. Μέσα από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και με το δέσιμο που μπορεί να προκύψει, ο Βόβορας θα επιδιώξει να μπαλώσει τις τρύπες του προγραμματισμού του.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι το πώς θα δημιουργήσει την ομάδα που θέλει. Αλλά η έλλειψη χαρακτήρα σε αυτήν.
Η απουσία του Καλάθη, όπως και αθλητών όπως ο Ράις, ο Λάνγκφορντ, Τζέιμς, Γκιστ ακόμα και του Σίνγκλετον, είναι κάτι που βγάζει μάτι.

Ειδικά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ που ήταν και η πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων, κυριάρχησαν οι χαρακτήρες των ομάδων της Ένωσης. Παίκτες όπως ο Ράις και ο Λάνγκφοντ (για την Ένωση αυτήν την φορά), ο Λοτζέσκι, ο Ζήσης και ο Μασιούλις, παιδιά με περισσότερα… χιλιόμετρα στην πλάτη τους, βγήκαν μπροστά και καθάρισαν το ματς.

Θα πειτε πως ήταν απλά ένα φιλικό παιχνίδι. Κανείς δεν θα πει το αντίθετο, την ώρα πάντως που οι ισχυρές προσωπικότητες στον Παναθηναϊκό είναι ελάχιστες, με τις μεγαλύτερες όλων να είναι εκτός παρκέ, καθώς Διαμαντίδης και Αλβέρτης, διοικούν και δεν αγωνίζονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ