Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης 76-63

Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης 76-63

Με περίσσιο θράσος και με καταπληκτικό Χένρι η Μπασκόνια πήρε τη νίκη στον ισπανικό «εμφύλιο» επί της Ρεάλ με 76-63 και ξεκίνησε με το «δεξί» τη σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Μπορεί να μην ήταν το φαβορί, μπορεί να έχει χάσει σημαντικούς παίκτες (λ.χ. Σενγκέλια), αλλά η πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπασκόνια έκανε την έκπληξη και κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης τη πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας με 76-63. Κορυφαίος ο Χένρι με 23 πόντους και 6 ασίστ.

Οι δύο ομάδες την πρώτη περίοδο πήγαιναν χέρι-χέρι. Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετά κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να παίρνουν «ελαφρύ» προβάδισμα στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης το οποίο και έληξε με 33-29.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το σύνολο του Πάμπλο Λάσο με καλάθια των Καμπάτσο, Κάρολ και Ταβάρες βρέθηκε μπροστά στο σκορ, ωστόσο η Μπασκόνια έμεινε πιστή στο πλάνο της και έβρισκε λύσεις είτε με τον Χένρι, είτε με τον Βιλντόσα είτε με τον Πίτερς, οι οποίοι και την έφεραν στο +3 (52-49) με το σφύριγμα της λήξης της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο όμως, η «καρδιά» των πρωταθλητών… μίλησε και με εξαιρετική άμυνα (14 πόντοι παθητικό από τη Ρεάλ) και με πολύτιμες βοήθειες από σουτ έξω από τα 6.75 η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε τη νίκη με 76-63.

Δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Χένρι για τη Μπασκόνια ήταν ο Πίτερς με 18 πόντους και 2/3 τρίποντα, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Βιλντόσα, Γκιεντράιτις με 12 πόντους έκαστος. Για τη «Βασίλισσα» τη διαφορά έκανε ο… φευγάτος για το ΝΒΑ Φακούντο Καμπάτσο με 17 πόντους, ενώ Κάρολ και Ταβάρες πρόσθεσαν από 10 αμφότεροι.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-29, 52-49, 76-63

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ