Ζενίτ – Μπαρτσελόνα 74-70

Ζενίτ – Μπαρτσελόνα 74-70

Mετά τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Εφές, η λαβωμένη από τον κορωνοϊό Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε με 74-70 της Μπαρτσελόνα κι έκανε το δύο στα δύο στην Euroleague. Με δύο διαιτητές πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση.

Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες μιας αναμέτρησης. Ο γηπεδούχος, ο φιλοξενούμενος και οι διαιτητές. Στο παιχνίδι της Ζενίτ με την Μπαρτσελόνα, κανείς δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τον κορωνοϊό αφού οι μεν είχαν δύο απόντες λόγω του ιού (συν δύο τραυματίες) και παρατάχθηκαν με δεκάδα, οι δε αγωνίστηκαν χωρίς τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον βοηθό του Τόμας Ματσιούλις να αναλαμβάνει χρέη προπονητή ενώ οι διαιτητές ήταν δύο, με τον έναν μάλιστα από τη Ρωσία, και όχι τρεις.

Παρ’ όλα αυτά η Ζενίτ που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήταν πίσω στο σκορ, κατάφερε στην τελευταία περίοδο να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει στη νίκη με 74-70. Έτσι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε το δύο στα δύο στη Euroleague αφού στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει εκτός έδρας της Εφές.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και είχε το προβάδισμα από το ξεκίνημα. Αρχικά με 10-2 και τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου έφτασε στο 19-9 υπέρ της αλλά η Ζενίτ αντέδρασε και με σερί 7-0 μείωσε σε 19-16 στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Οι Καταλανοί συνέχισαν να ελέγχουν το ματς έχοντας το πάνω χέρι στο σκοράρισμα, προηγήθηκαν με 27-20 στα μέσα της περιόδου, οι Ρώσοι μείωσαν στο πόντο με τον Τόμας (31-30) και το ημίχρονο βρήκε την Μπαρτσελόνα στο 38-35.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ αλλά να μην χάνει και το προβάδισμα. Έτσι πήγε στο +1 (55-54) για την τελική ευθεία του ματς κι εκεί η Ζενίτ πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι για πρώτη φορά (56-55).

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με 68-63 αλλά η Ζενίτ με ένα επιμέρους 10-2 γύρισε το ματς σε 73-70. Μία βολή του Πάνγκος έφερε το σκορ στο 74-70 στα 8», ο Αμπρίνες αστόχησε σε τρίποντο και η Ζενίτ πανηγύρισε τη νίκη.

Κορυφαίος για τη Ζενίτ ήταν ο Άλεξ Πόιθρες με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ 16 ππόντους πέτυχε και ο Μπίλι Μπάρον με τον Πάνγκος να έχει 15. Για την Μπάρτσα ο Μίροτιτς ήταν ο κορυφαίος με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Αμπρίνες είχε 11 πόντους ενώ ο Καλάθης είχε 9 πόντους και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-38, 54-55, 74-70

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ