Ολυμπιακός : Οι μεγάλες Euroleague νύχτες του Πρίντεζη στο ΟΑΚΑ (vids)

Ολυμπιακός : Οι μεγάλες Euroleague νύχτες του Πρίντεζη στο ΟΑΚΑ (vids)

Ο Πρίντεζης «τρελαίνεται» όταν παίζει στο ΟΑΚΑ. Χθες είχε 17 πόντους και ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Τις τελευταίες πέντε σεζόν έχει οδηγήσει τους Πειραιώτες σε τρεις νίκες.

Τα ντέρμπι είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα παιδιά. Τα παιχνίδια που βγαίνουν μπροστά οι μεγάλοι παίκτες. Οι ηγέτες των ομάδων. Όπως έκανε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού βγήκε μπροστά στα δύσκολα και με μια σπουδαία εμφάνιση οδήγησε τους Πειραιώτες σε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Σημαντική τόσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, αφού με το διπλό στο ΟΑΚΑ οι Ερυθρόλευκοι «ρέφαραν» την ήττα-σοκ της πρεμιέρας από την Ζαλγκίρις και πήραν ψυχολογία ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Ο Πρίντεζης, στα 35 του, πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον βοήθησε να «αλώσει» την έδρα του αιώνιου αντιπάλου του. Τα στατιστικά του έμπειρου φόργουορντ αποτυπώνουν περίτρανα την σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. 17 πόντοι με 6/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/2 βολές από τον «Πρι», που κατέβασε επίσης 5 ριμπάουντ (1 επιθετικό, 4 αμυντικά), είχε 2 ασίστ και μόλις 1 λάθος στα 20:05 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Μια εξαιρετική εμφάνιση από τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, με την οποία μάζεψε 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Από τη μέτρια εμφάνιση και τους 4 πόντους που είχε στην πρεμιέρα απέναντι στην Ζαλγκίρις (2/6 δίποντα), ανέβηκε στους 17 πόντους και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φύγει με το ροζ φύλλο από το Μαρούσι.

Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση από τον Γιώργο Πρίντεζη απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον έμπειρο φόργουορντ τα τελευταία χρόνια να κάνει μεγάλα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Τις τελευταίες πέντε σεζόν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τρεις φορές στην έδρα του Τριφυλλιού σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με τον «Πρι» να είναι και στα τρία ματς πρωταγωνιστής.

Χθες είχε 17 πόντους. Το προηγούμενο διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ήταν τη σεζόν 2017 – 2018.  Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 87-85, με τον Γιώργο Πρίντεζη να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 15 πόντους (3/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), αλλά και 6 ριμπάουντ (2 επιθετικά και 4 αμυντικά). Ηταν μαζί με τον Μπράιαν Ρόμπερτς και τον Βασίλη Σπανούλη οι «τρεις σωματοφύλακες» της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Την αμέσως προηγούμενη χρονιά (2016/2017) ο Ολυμπιακός είχε φύγει και πάλι με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Και σε εκείνο το παιχνίδι ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την ομάδα του Πειραιά. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει με 79-77 την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, με τον έμπειρο φόργουορντ να έχει 16 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 1/2 βολές. Παράλληλα, είχε κατεβάσει 2 ριμπάουντ και είχε κάνει δύο κλεψίματα. Μια εμφάνιση, με την οποία είχε μαζεψει 17 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Πρίντεζης δεν παίζει καλά στο ΟΑΚΑ, μόνο όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2018/2019 οι Ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί από το Τριφύλλι με 93-80, αλλά ο διεθνής άσος είχε 26 πόντους. Σε 30:59 λεπτά είχε 9/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5/6 βολές, αλλά και 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ηταν εξαιρετικός, αλλά δεν ήταν αρκετός για να φύγει η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ με τη νίκη από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Οι μεγάλες νύχτες του Πρίντεζη στο ΟΑΚΑ αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Γίνεται… ταύρος όταν βρίσκεται απέναντι στον Παναθηναϊκό, ειδικά εκτός έδρας, και πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις. Όπως η χθεσινή. Εμφανίσεις, που κάνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού να υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Στην ποιότητα και στο πάθος του «Πρι», που δείχνει τον δρόμο στους συμπαίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ