Παναθηναϊκός : Η πράσινη Ιθάκη περνάει από τις «συμπληγάδες» του κορωνοϊού

Παναθηναϊκός : Η πράσινη Ιθάκη περνάει από τις «συμπληγάδες» του κορωνοϊού

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Γαλλία για ένα ματς που ήταν ήδη καταδικασμένο. Οι πράσινοι φόβοι μετατράπηκαν σε ανακούφιση, με το ματς στη Βαρκελώνη να αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο για την... Ιθάκη.

Από εκείνες τις παράξενες «κενές» ιστορίες που για κάποιο λόγο αφήνουν σημάδι ανεξίτηλο. Να είσαι ο Νεμάνια Νέντοβιτς και να αφιερώνεις χώρο στον σκληρό δίσκο της καριέρας σου, για ένα ματς που δεν έγινε ποτέ. Για εκείνο που η ιστορία της Euroleague κατέγραψε ως πρώτο «αίμα» στον ακήρυχτο πόλεμο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την πανδημία.

Αεροπορικώς στο Παρίσι, με μία μικρή παράκαμψη από τη χώρα της «τουλίπας» και εν συνεχεία οδικώς στο προάστειο της Γαλλίας. Κι όλα αυτά μέσα σε μία κινητή υγειονομική «βόμβα», που εξερράγη μερικώς το απόγευμα της Κυριακής στις εκβολές του ποταμού Τάμεση. Κι αν δεν καταλάβατε, όπου «βόμβα» το πούλμαν της Βιλερμπάν και όπου «έκρηξη» τα κρούσματα κορονοϊού που πρωταγωνίστησαν στο «άτυπο» ματσάκι ανάμεσα στην πανδημία και το μπάσκετ.

Ο Νέντοβιτς και η παρέα του επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο της Βιλερμπάν με προορισμό την ασφάλεια που παρείχε το ξενοδοχείο της Λιόν. Το φωτισμένο κτίριο στο μπροστινό μέρος των υδάτων που εκβάλλουν από τους ποταμούς Ροδάνο και Σον, θα κάλυπτε προσωρινά τους φόβους των παικτών του «τριφυλλιού», μέχρι φυσικά τον επόμενο. Το μενού της πρώτης μέρας στη Γαλλία περιείχε βραδινή προπόνηση στο «στόμα του λύκου».

Το Αστρομπάλ άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει την αποστολή του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν εντυπωσιάστηκαν στη σκέψη της παρουσίας τους στον «πυρήνα» της γαλλικής ομάδας. Δεν απείχαν άλλωστε και πολλές ώρες από την τελευταία προπόνηση των παικτών της ομάδας του Τόνι Πάρκερ, που η «επέλαση» του κορονοϊού πήρε αμπάριζα στο πέρασμά της. Οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον μεγαλύτερο φόβο τους. Το παρκέ ή οι αντίπαλοί τους;

Στο πρώτο σκέλος ο Νέντοβιτς είχε ήδη κρατήσει την «πισινή» του, αφού η παρέα της μάσκας του τον συντρόφευε σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης, με τον Σέρβο να την αποχωρίζεται μόνο προς το τέλος της, έχοντας πιθανότατα μείνει από ανάσες. Όσο για τους υπόλοιπους; Έγιναν λάτρεις του «κοιτάτε και μην αγγίζετε». Επιστροφή στην ασφάλεια του ξενοδοχείου μέχρι το επόμενο ξημέρωμα και την πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Ούτε λόγος φυσικά για βραδινή βόλτα στους δρόμους της Λιόν, αφού στους Πράσινους δεν επιτρεπόταν ούτε βήμα μακριά από την πόρτα του ξενοδοχείου. Η μέρα του μεγάλου αγώνα ξημέρωσε και άπαντες στο «τριφύλλι» πήραν ακόμα μία επικίνδυνη τζούρα από το γήπεδο που σε λίγες ώρες θα τους έφερνε αντιμέτωπους με τον κορονοϊό και το μπάσκετ. Η ελπίδα για την ακύρωση του παιχνιδιού άρχισε να χάνεται και το άγχος χτύπησε «κόκκινο».

Το μαύρο πούλμαν της Βιλερμπάν βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην πόρτα του ξενοδοχείου, με τους Πράσινους να επιβιβάζονται, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους θα απασχολήσουν το μυαλό τους. Κάπου εκεί όμως η ελπίδα έδειξε πως κάποιες φορές δεν πεθαίνει στο τέλος, αφού η ανακοίνωση της Euroleague για την ακύρωση του παιχνιδιού θύμισε τη μαγική μελωδία των Σειρήνων στην «πράσινη οδύσσεια».

Ανακούφιση. Το πρώτο συναίσθημα που ένιωσαν οι Πράσινοι στο άκουσμα της είδησης της ακύρωσης και το μυαλό στην επόμενη περιπέτεια των ανδρών του Γιώργου Βόβορα στον δρόμο για την Ιθάκη. Ταξίδι στη Βαρκελώνη, με τη χώρα της «τουλίπας» να ανοίγει και πάλι τις αγκάλες της για να φιλοξενήσει για λίγο τον Παναθηναϊκό, πριν οι άνδρες του «τριφυλλιού» μεταβούν στην αρένα της Βαρκελώνης, όπου θα κληθούν να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα.

Επόμενος αντίπαλος η Μπαρτσελόνα με τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νικ Καλάθη να περιμένουν τους Πράσινους για τα «καλωσορίσματα». Οι Καταλανοί μπορεί να μην θυμίζουν σε τίποτα τους συντρόφους του Αστερίξ, όμως το άκουσμα της είδησης πως η πανδημία έβγαλε εκτός τον μεγάλο Νίκολα Μίροτιτς σίγουρα ενισχύει το φόβο και το άγχος από τα συνεχόμενα ταξίδια.

Και η περιπέτεια συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ