Η Ευρωλίγκα αλλάζει το πρωτόκολλο – Τέλος τα 20-0

Η Ευρωλίγκα αλλάζει το πρωτόκολλο – Τέλος τα 20-0

Η Ευρωλίγκα παίρνει πίσω το μέτρο για τα 20-0 λόγω των αγώνων που δεν πραγματοποιούνται ελέω κορωνοϊού και αλλάζει το πρωτόκολλο της. Αναδρομικά η ισχύ του, δε θα χάσουν τα ματς όσες ομάδες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν.

Κι όμως η Ευρωλίγκα… αντιδρά. Με πολλή μεγάλη καθυστέρηση μεν, πλην όμως ακούγοντας τις φωνές που πλέον έχουν γιγαντωθεί γύρω της και έρχονται και από τους προπονητές και από τους αθλητές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για αθέμιτο ανταγωνισμό. Και δεν είναι ο μόνος. Παίκτες όπως ο Ντιλέϊνι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους. Ομάδες όπως η Ζενίτ, που ξεκίνησε με δύο νίκες στο γήπεδο, έχασε τα δύο επόμενα στα χαρτιά. Ένα ατελείωτο… μπάχαλο, που κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί.

Στη διοργανώτρια αρχή αποφάσισαν να πάρουν μέτρα και να κάνουν το λογικό. Και πάνε να καταργήσουν το… ανέκδοτο με το 20-0 άνευ αγώνος για τις ομάδες που έχουν προβλήματα με τον κορωνοϊό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι μέτοχοι θα προτείνουν προς ψήφιση την τροποποίηση του πρωτοκόλλου, προκειμένου να μην ακυρώνονται οι αναμετρήσεις στις οποίες μια ομάδα δεν μπορεί να παρατάξει τουλάχιστον οχτώ παίκτες λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα ματς θα αναβάλλονται και θα ορίζονται σε νέα ημερομηνία.

Είναι σημαντικό, μάλιστα, πως όταν εάν αυτό το μέτρο τελικά εγκριθεί θα ισχύσει και αναδρομικά. Για όσες αναμετρήσεις έχουν έως τώρα ακυρωθεί και έχουν κατακυρωθεί στους αντιπάλους.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ταξίδεψαν για τη Γαλλία προκειμένου να αναμετρηθούν χθες με τη Βιλερμπάν. Έμαθαν 1,5 ώρα πριν το τζάμπολ ότι δε θα παίξουν. Και πως θα πάρουν το ματς στα χαρτιά με 20-0.

Αν εφαρμοστεί το μέτρο, δε θα ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά σε ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια θα πετάξουν και πάλι για Γαλλία ώστε να αγωνιστούν με τη Βιλερμπάν. Και να διεκδικήσουν τη νίκη στο παρκέ.

Υπενθυμίζεται πως πλην του ματς του Παναθηναϊκού, ήδη έχει αποφασιστεί να μην διεξαχθούν οι αγώνες Μπασκόνια-Ζενίτ, Βαλένθια-Ζενίτν και Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας.

Επιπλέον, το ίδιο θα συμβεί και με τις αναμετρήσεις Τσεντεβίτα/Ολίμπια – Μπούρσασπορ και Βενέτσια – Μπουρζ για το Eurocup.

Η απόφαση θα παρθεί οριστικά, όπως αναφέρει επίσημα η Ευρωλίγκα, σε νέα συνάντηση που θα γίνει μεταξύ των μετόχων και του Ζόρντι Μπερτομέου. Που ουσιαστικά θα επιβεβαιώσει την αλλαγή του πρωτοκόλλου, μιας και οι ομάδες είναι εκείνες που αποφασίζουν.

Για την ακρίβεια, οι 11 σύλλογοι με εγγυημένο συμβόλαιο. Οι μέτοχοι της Euroleague. Κι εκείνοι θέλουν να γίνονται κανονικά τα παιχνίδια αφού τα έσοδα που χάνουν είναι τεράστια. Και ήδη έχουν πληγεί οικονομικά από τα εισιτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ