Ο κανονικός Ολυμπιακός, (επιτέλους) επιστρέφει

Ο κανονικός Ολυμπιακός, (επιτέλους) επιστρέφει

Επί της ουσίας για πρώτη φορά κατέθεσε διαπιστευτήρια της ομάδας που με υπομονή σχηματίζει εδώ και μήνες. Από τότε που μέσα στα περσινά συντρίμμια πρόσθετε προσεκτικά κομμάτια στο παζλ όπως ο ΜακKίσικ.

Φυσικά και μια νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει πάντα τη δική της ξεχωριστή σημασία σε επίπεδο Euroleague. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτή προκύπτει στο ΟΑΚΑ και είναι η πρώτη της σεζόν. Έφτιαξε τη διάθεση στο λιμάνι το αποτέλεσμα της προηγούμενης Παρασκευής. Έφτιαξε τον κόσμο της ομάδας.

Είναι βέβαιο όμως ότι αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε σώνει και ντε να διαλέξει εξώφυλλο σε τούτη την αφετηρία; Θα επέλεγε φωτογραφία αποψινή. Γιατί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρμάνι δεν πήρε μόνο ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα. Επί της ουσίας για πρώτη φορά κατέθεσε διαπιστευτήρια της ομάδας που με υπομονή σχηματίζει εδώ και μήνες. Από τότε που μέσα στα περσινά συντρίμμια πρόσθετε προσεκτικά κομμάτια στο παζλ όπως ο Έλις και ο ΜακΚίσικ.

Η Αρμάνι Μιλάνο έχει ένα από τα υψηλότερα μπάτζετ στη διοργάνωση. Και έστω και αν η φανέλα της δεν λέει ακριβώς πολλά πράγματα; Λογικά υπολογίζεται ως μια από τις δυνάμεις που εάν και εφόσον θα διεκδικήσουν. Στον Πειραιά έφτασε με 2-0. Πρόλαβε να περάσει από το Μόναχο, νίκησε εύκολα τη Βιλερμπάν. Δείγμα ότι είναι σοβαρή τόσο… όσο για να κλείσει τα στόματα που την περιγράφουν ως θίασο μισθοφόρων. Και στο ΣΕΦ η εικόνα ήταν καλή. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν πολύ καλύτερος. Αυτό έκρινε τη βραδιά.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε 50 πόντους. Σταμάτησε συνολικά στους 86. Συγκομιδή που ίσως δημιουργεί λανθασμένα την εντύπωση πως το ματς κρίθηκε από την επίθεση. Όχι, η άμυνα ήταν που έκανε τη δουλειά. Η επικράτηση στα ριμπάουντ (36-29), το ξεβίδωμα του Ντιλέινι που έμεινε μόλις στους 5 πόντους με στατιστικά αρχάριου (1/7 εν.π) και αυτή η φετινή νέα «συνήθεια» να μην περάσει μπάλα στην ρακέτα δίχως να την αγγίξει ερυθρόλευκο χέρι. Η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού γίνεται σημείο αναφοράς. Με τον ΜακΚίσικ, τον Χάρισον, τον Τζένκινς να σχηματίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον δεδικασμένο. Και με τον Χασάν να έρχεται από την πίσω ζώνη για να δώσει «επαφές», δύναμη.

Την ίδια στιγμή ο Κώστας Σλούκας της Φενέρ μόλις προσγειώθηκε στο Φάληρο. Σλούκας με 17 πόντους, 11 ασίστ. Κυρίως όμως με εκείνο το προφίλ «κομπιούτερ»: Συνεχόμενες σωστές επιλογές. Και όλοι στο κόλπο. Ο αιώνιος έφηβος Πρίντεζης (16 π με 7/9 εν.π), ο Άαρον Χάρισον με χέρι αλφάδι στα κρίσιμα (16π), ο καταπληκτικός Μακίσικ με τις διεισδύσεις του. Ο Χασάν Μάρτιν που επιβεβαιώνει εκείνο το χιλιοτραγουδισμένο «μάτι» του Μπαρτζώκα όταν βγαίνει στην αγορά. Σύνολο που ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να αφήσει εκτός εξίσωσης στο δεύτερο ημίχρονο τον Σπανούλη και τον Παπανικολάου! Να χρησιμοποιήσει ελάχιστα τον Βεζένκοφ και τον Σαρλ. Αυτό και αν είναι πολυτέλεια.

Φυσικά αύριο και όλας η κουβέντα θα πρέπει να είναι αλλού. Την Παρασκευή εμφανίζεται στο ΣΕΦ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και η πληγωμένη Μακάμπι που απόψε έχασε από το πουθενά από τη Μπάγερν. Αν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στη πρεμιέρα τη Ζαλγκίρις ο παρονομαστής θα ήταν διαφορετικός. Δεν το έκανε. Δεύτερο ματς στα τρία εντός έδρας να μην επικρατήσεις είναι βαρύς λογαριασμός. Στις διαβολοβδομάδες δοκιμάζεται το βάθος. Δοκιμάζονται οι αντοχές. Οι ηλικίες. Δοκιμάζεσαι γενικώς. Αν οι Ερυθρόλευκοι κλείσουν αυτή την αποστολή στο 3-1; Τότε η κουβέντα αποκτά ενδιαφέρον. Από νωρίς… Όχι για οκτάδες και final 4. Ενδιαφέρον ότι ο κανονικός Ολυμπιακός επέστρεψε στα λημέρια της Euroleague έπειτα από μια 3ετία. Αυτός είναι ο σημαντικός στόχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ