Ζαλγκίρις – Αναντολού Εφές 89-73

Ζαλγκίρις – Αναντολού Εφές 89-73

Μια Ζαλγκίρις από άλλο... πλανήτη, μπροστά σε 5011 οπαδούς της επιβλήθηκε με 89-73 επί της Εφές και έκανε το 4Χ4 στην φετινή Ευρωλίγκα. Πολυτιμότερος για τους Λιθουανούς ο Νάιτζελ Χέιζ με 17 πόντους.

Μια Ζαλγκίρις από άλλο… πλανήτη, μπροστά σε 5011 οπαδούς της επιβλήθηκε με 89-73 επί της Εφές και έκανε το 4Χ4 στην φετινή Ευρωλίγκα. Πολυτιμότερος για τους Λιθουανούς ο Νάιτζελ Χέιζ με 17 πόντους.

Οι Λιθουανοί δείχνουν πως παρόλο που έχασαν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την Μπαρτσελόνα, όχι μόνο δεν… έπεσαν, αλλά είναι πιο δυνατοί από ποτέ. Τρία σερί διπλά με Ολυμπιακό, Χίμκι και Ερυθρό Αστέρα και τώρα «ροζ φύλλο» με διψήφια διαφορά από την Αναντολού Εφές που μετράει μόνο 1 νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Ζαλγκίρις σε ρόλο «οδηγού», καθώς προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά με +8 έπειτα από σουτ τριών πόντων του Χέιζ, ενώ με καλάθι του Γιακουμπάιτις στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, το σύνολο του Μάρτιν Σίλερ ήταν μπροστά με εννέα πόντους (25-16).

Στη δεύτερη περίοδο οι… φωνές του Εργκίν Αταμάν στους παίκτες της Εφές «έπιασαν» και με ένα σερί 10-2 οι παίκτες της τουρκικής ομάδας έφεραν τη διαφορά μόλις στο -1 (32-31). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση με το τρίποντο του Μιλάκνις, αλλά και τα τρία καλάθια των Λοβέρν και Γκριγκόνις και ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης προηγούμενοι με έξι πόντους (41-35).

Στο ίδιο «μοτίβο» και το τρίτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Οι «πράσινοι» με κύριους εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών τους Χέιζ και Βαστούρια έφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (66-55 30′). Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, η Ζαλγκίρις συνέχισε να έχει το ίδιο άψογο «πρόσωπο» στο μπροστά μέρος του παρκέ και πήρε μία άνετη νίκη με 89-73.

Μαζί με τον Χέιζ εξαιρετική παρουσία στη «Zalgirio Arena» είχαν οι Λεκαβίτσιους (10 π, 5 ασίστ), Γκριγκόνις (12π) αλλά και Λοβέρν (10π και 8 ριμπ.). Για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης τρομερός ήταν ο Μπράιαντ Ντάνστον που σκόραρε 20 πόντους, ενώ ο Μίσιτς ακόμα ψάχνει την… φόρμα του ολοκληρώνοντας το ματς με 7 πόντους και 3/9 εντός πεδίας.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 41-35, 66-55, 89-73

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ