«Λευκή νύχτα» στο Μόναχο, δίχως… ευκαιρίες αγοράς

«Λευκή νύχτα» στο Μόναχο, δίχως… ευκαιρίες αγοράς

Ο Ολυμπιακός γύρισε με άδειες βαλίτσες από το Μόναχο. Όχι μόνο γιατί ηττήθηκε, αλλά γιατί δεν έχει και πολλά να κρατήσει από τον αγώνα.

Είναι κάποιες βραδιές που λες ότι όλα είναι στραβά. Μια από αυτές βίωσε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο και μετά από τρεις εντυπωσιακές (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις (στα δύο προηγούμενα ματς της Ευρωλίγκας), η προσγείωση ήταν κάπως απότομη. Η ήττα από την Μπάγερν δεν έχει καν διδακτικό χαρακτήρα.

Συνήθως ένα κακό αποτέλεσμα διευκολύνει τη μαθησιακή διαδικασία, φανερώνει προβλήματα και σου δίνει τη δυνατότητα επίλυσής τους, σε προκαλεί να βρεις περισσότερες απαντήσεις, που ύστερα από νίκη δύσκολα αναζητείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κι αυτό δεν είναι ιδιαιτέρως εύκολο κι εξηγώ.

Είναι από εκείνες τις νύχτες, που τις λες και «λευκές». Στον Ολυμπιακό δεν πήγε τίποτα καλά. Σε κακή βραδιά Σλούκας και Σπανούλης, αόρατος ο Χάρισον, χαμηλό βαρομετρικό στη δημιουργία, απότοκο του οποίου ήταν η φτωχή παραγωγικότητα των ψηλών. Δεν πήραν μπάλες, δεν τέλειωσαν φάσεις.

Τα «4άρια», που στα προηγούμενα ματς είχαν κάνει θραύση (Πρίντεζης και Βεζένκοφ) δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να καταγράψουν, οπότε έμειναν οι υψηλού ενεργειακού φορτίου αθλητές (Παπανικολάου, Τζένκινς, ΜακΚίσικ) να πάρουν προσπάθειες κι εντέλει να δείξουν κάτι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο τέμπο που ήθελε η Μπάγερν. Το ότι σε μια αναμέτρηση, που ψάχνεις με το ζόρι να βρεις κάποιον να ξεχωρίζει, έφτασε να διεκδικεί τη νίκη (αν έμπαινε το σουτ του ΜακΚίσικ θα ήταν στο κόλπο, αλλά με «αν» δεν γράφεται ιστορία), δείχνει ότι οι Γερμανοί διαθέτουν ένα σύνολο ρυθμού, που όμως δεν διακρίνεται για την ποιότητά του. Είναι τόσο όσο κι ενδεχομένως σύντομα θα ισορροπήσουν τα πράγματα και θα πάρει την προβλεπόμενη θέση. Κι αυτό το γράφω δίχως την παραμικρή διάθεση να μειώσω τη νίκη της Μπάγερν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλά, όταν είσαι κακός θα χάσεις κι ο Ολυμπιακός ήταν κακός χθες. Τον οδήγησαν εκεί οι αντίπαλοι, πιέζοντας ασφυκτικά τους δημιουργούς, ώστε να χαλάσουν το παιχνίδι και το μυαλό των «ερυθρόλευκων»; Ενδεχομένως κι ίσως είναι αυτό που πρέπει να ψάξει περισσότερο το προπονητικό τιμ, κατά την ανάλυση του βίντεο. Ήταν απλά… κακή βραδιά; Ενδεχομένως, αλλά κι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σε κάθε περίπτωση από αυτή τη «λευκή νύχτα» ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε ευκαιρία να… ψωνίσει.

Αντί επιλόγου: Εξαιρετικός ήταν ο Μπάλντγουιν για… Μπάλντγουιν. Σε ομάδες υψηλού κινήτρου δεν μπορεί να πάρει 17 σουτ για να βάλει 18 πόντους, οπότε μην συζητάμε γιατί δεν έκανε στον Ολυμπιακό και κάνει στην Μπάγερν. Επειδή ποτέ δεν θα του έδιναν 18 προσπάθειες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ