Καλάθης : «Σπουδαίος προπονητής ο Γιασικεβίτσιους»

Καλάθης : «Σπουδαίος προπονητής ο Γιασικεβίτσιους»

O Νικ Καλάθης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του στη Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της Euroleague.

Ο Νικ Καλάθης αποθέωσε τον Σαρουνας Γιασικεβίτσιους σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη σελίδα της Euroleague.

Ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στη φιλία που ανέπτυξαν οι δυο τους (έχοντας συνυπάρξει στον Παναθηναϊκό το 2009-10 και το 2011-12), ενώ στάθηκε και στις ομοιότητες που παρουσιάζει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πότε άκουσε για πρώτη φορά για τον Γιασικεβίτσιους: «Η πρώτη φορά που άκουσα για τον Γιασικεβίτσιους ήταν όταν έπαιζε στους Πέισερς. Έβλεπα το ΝΒΑ και τότε ήμουν στο κολέγιο. Τον είχα δει μερικές φορές. Μετά προφανώς στην πρώτη μου σεζόν στον Παναθηναϊκό τον γνώρισα και δεν ήξερα τι άνθρωπος ήταν αλλά ήξερα ότι ήταν μεγάλο όνομα. Δεν είχα ιδέα από ευρωπαϊκό μπάσκετ τότε και μου είπαν ότι έχει κατακτήσει τα πάντα σε κάθε χώρα».

Για την πρώτη φορά που συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό ως συμπαίκτες την σεζόν 2009/10: «Τον γνώρισα στα πρώτα μου βήματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όταν ήμουν 20 χρονών και δεν ήξερα τι να περιμένω. Και εκείνος ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία, ένας από τους βετεράνους της ομάδας που με διέλυε σε κάθε προπόνηση και μου φώναζε. Οπότε δεν ήμουν μεγάλος θαυμαστής του τότε».

Για την δεύτερη φορά που συνυπήρξαν την σεζόν 2011/12: «Όταν έπαιξα ξανά μαζί του ενώ βρισκόμουν στην τρίτη χρονιά μου στην ομάδα, γίναμε φίλοι. Νομίζω ότι πλέον με σεβόταν περισσότερο. Πιστεύω ότι ούτε εγώ θα συμπαθούσα τον 20χρονο εαυτό μου, δεν θα μου άρεσα ως παίκτης αν ήμουν μεγαλύτερος σε ηλικία, γιατί ως νέο παιδί νόμιζα ότι τα ήξερα όλα. Στην τρίτη μου σεζόν όμως ήμουν πιο ώριμος και αναπτύξαμε μία φιλία που κρατούσε από τότε».

Για το πώς ήταν να τον έχει αντίπαλο στις προπονήσεις: «Δίναμε μάχες. Όταν εγώ ήμουν μικρός δεν περίμενα να παίξω, οπότε προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο συμμετοχής από αυτόν, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και τον Νίκολας. Προφανώς δεν υπήρχε χρόνος συμμετοχής για όλους, οπότε εγώ περίσσευα στο ροτέισον. Σκεφτόμουν όμως ότι με πίστευε ο κόουτς Ομπράντοβιτς και στην τρίτη μου χρονιά στην ομάδα έπαιζα μαζί με τον Σάρας και τον Διαμαντίδη».

Για το τι σκέφτηκε όταν Γιασικεβίτσιους αποφάσισε να γίνει προπονητής: «Δεν εξεπλάγην. Το ήξερα. Όταν παίζεις μαζί του για δύο χρόνια και ξέρεις τι μπορεί να κάνει και πώς σκέφτεται, το καταλάβαινες. Οι παίκτες που γίνονται προπονητές και έχουν αυτή την αίσθηση του παιχνιδιού γίνονται σπουδαίοι προπονητές. Χρησιμοποιεί το I.Q του όπως και όταν ήταν παίκτης. Έχει μοναδική αίσθηση του παιχνιδιού και για αυτό είναι τόσο καλός προπονητής.

Αυτό που έκανε με την Ζάλγκιρις ήταν εκπληκτικό. Έχτισε ένα σύστημα όπου ήξερες ότι αν έπαιζες εναντίον τους θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι επειδή δεν έκαναν ποτέ λάθος. Και τα έκανε όλα αυτά με μικρό μπάτζετ που είχαν, πήραν σπουδαίους παίκτες που έπαιζαν σκληρά. Ήξερες ότι κάθε παιχνίδι απέναντί τους θα ήταν δύσκολο. Έχτισε μία κουλτούρα εκεί».

Για τις ομοιότητες του Σάρας με τον Ομπράντοβιτς: «Το ένα πράγμα στο οποίο μοιάζουν είναι ότι ρωτάει τους παίκτες. Το άλλο είναι ότι εστιάζει στην λεπτομέρεια και αν δεν κάνεις αυτό που θέλει θα φροντίσει να καταλάβεις ότι έκανες λάθος. Εστιάζει πολύ στην λεπτομέρεια και έχει την ίδια απαίτηση από τους παίκτες»

Για το πόσο ανοιχτός είναι στους παίκτες ο Γιασικεβίτσιους: «Εγώ τον ξέρω, αλλά ακόμα και αν δεν τον ήξερα θα μπορούσα να του μιλήσω για αυτά που με απασχολούν. Είναι ένας προπονητής που είναι ανοιχτός στους παίκτες και αυτό είναι καλό γιατί μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Ξέρουμε ότι ήταν σπουδαίος παίκτης και ξέρει πώς νιώθουμε και καταλαβαίνει πράγματα που ένας προπονητής που δεν έχει παίξει ποτέ μπάσκετ δεν θα καταλάβει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ