Γκριγκόνις : «Η νίκη επί του Ολυμπιακού θα βοηθήσει στη συνέχεια της σεζόν»

Γκριγκόνις : «Η νίκη επί του Ολυμπιακού θα βοηθήσει στη συνέχεια της σεζόν»

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάριους Γκριγκόνις σε δηλώσεις του μετά την ανάδειξη του ως MVP Οκτωβρίου στην Euroleague.

Στις δηλώσεις του μετά την ανάδειξη του ως πολυτιμότερου παίκτη για τον μήνα Οκτώβριο στη Euroleague, ο Μάριους Γκριγκόνις στάθηκε (και) στη νίκη της Ζαλγκίρις επί του Ολυμπιακού τη πρώτη αγωνιστική στο ΣΕΦ που όπως εξήγησε θα βοηθήσει την ομάδα του ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Παράλληλα, ο γκαρντ/φόργουορντ των Λιθουανών μίλησε για το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχουν πραγματοποιήσει εκείνος και οι συμπαίκτες του στη διοργάνωση, αλλά και για το απόλυτο που έχει στις βολές.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι σπουδαίο. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω αυτό το βραβείο και ειδικά από την στιγμή που κερδίζει η ομάδα. Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ αλλά αυτό είναι το σημαντικότερο», ανέφερε αρχικά, ενώ στην συνέχεια μίλησε για το ματς με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα.

«Είναι πολύ σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη τη χρονιά και ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν το πρώτο ματς και ο Ολυμπιακός ταίριαζε σε εμάς σε εκείνη τη φάση. Ήταν σημαντικό που στο τέλος κάναμε την ανατροπή και πήραμε τη νίκη. Θα μας βοηθήσει για το υπόλοιπο της σεζόν».

Για τη νίκη επί της Εφές είπε: «Το σπουδαίο ήταν πως ήταν στο γήπεδο τόσοι οπαδοί, ειδικά σε μια τέτοια σεζόν είναι πολυτέλεια να παίζεις με οπαδούς. Απολάμβανα το ότι ήμουν σε μια πλήρη αρένα. Μπορεί να ήταν μόνο 5.000 αλλά φαινόταν σαν να ήταν γεμάτο το γήπεδο. Ήταν απίθανο».

Για το… μυστικό της Ζαλγκίρις που την οδήγησε στο 5-1 δήλωσε: «Είχαμε πολλούς παίκτες από την περσινή σεζόν, οπότε ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Παίξαμε για τον Σάρας και μας βοήθησε πολύ. Τώρα ο κόουτς μας δίνει ελευθερία και αυτοπεποίθηση. Η πρώτη νίκη σε βοηθάει και είναι σημαντικό».

Για το πέρασμά του από την Ισπανία ανέφερε: «Ήταν πολύ σημαντικό το ότι πήγα στην Ισπανία και αγάπησα όλους τους ανθρώπους εκεί. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά ήταν η σωστή. Δεν είχα ρόλο τότε στη Ζαλγκίρις και ήθελα να παίξω. Γι’ αυτό το έκανα και πήγα στην Ισπανία».

Για τις 21/21 βολές είπε: «Δεν θέλω να το γρουσουζέψω, γιατί κάθε ένας που λέει ότι δεν χάνει βολές, αστοχεί στο επόμενο ματς. το σημαντικό στις βολές είναι να σουτάρεις πάντα με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι επιστήμη».

Τέλος, για τους στόχους της Ζαλγκίρις τόνισε: «Είναι ο τρίτος μου χρόνος εδώ και πάντα σκέφτομαι μόνο το επόμενο ματς, οπότε ας δούμε τι θα συμβεί. Δεν έχουμε την πίεση του να πάρουμε τον τίτλο, αλλά πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Ας μείνουμε ταπεινοί και θα δούμε βήμα – βήμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ