Ο Χασάν Μάρτιν «έπαθε» Κάιλ Χάινς και έχουμε αποδείξεις για αυτό (Vids)

Ο Χασάν Μάρτιν «έπαθε» Κάιλ Χάινς και έχουμε αποδείξεις για αυτό (Vids)

Ο Χασάν Μάρτιν ξεκίνησε «εκρηκτικά» τη σεζόν και to10.gr σας παρουσιάζει το νέο... θηρίο στη ρακέτα του Ολυμπιακού, που θυμίζει... καλό Χάινς!

Το όνομα του Χασάν Μάρτιν δεν έλεγε (σχεδόν) τίποτε και (σχεδόν) σε κανέναν, πριν το πρώτο lockdown. Αυτό, όμως, δεν ίσχυε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε εντοπίσει τον Αμερικανό σέντερ από τον Γενάρη. Τον ήθελε, προσπάθησε να τον αποκτήσει μία φορά ανεπιτυχώς, αλλά επέμεινε, τον έβλεπε ως ιδανικό αντικαταστάτη του Μιλουτίνοφ και τελικά η διοίκηση του Ολυμπιακού, του έκανε το χατίρι. Τον… Απρίλιο, εν μέσω καραντίνας. Με τον 25χρονο σέντερ… τσέπης, όχι απλώς να ανταποδίδει την εμπιστοσύνη, αλλά να εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς. Σε έναν (καλό) Κάιλ Χάινς, με αριστερό χέρι…

Ξεκίνημα με ασύλληπτο ποσοστό στα δίποντα

Πριν ξεκινήσει καν η προετοιμασία των Πειραιωτών, η απορία ήταν μία πολύ μεγάλη: Θα μπορέσει ο άπειρος και «διαφορετικός» Μάρτιν να μπορέσει να μπει στα «παπούτσια» του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αποχώρησε με προορισμό τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ; Απορία εύλογη. Αλλά λίγους μήνες μετά, ο Μάρτιν έχει φροντίσει να «σβήσει» όλες τις αμφιβολίες από τις πρώτες του κιόλας επτά εμφανίσεις του με τα Ερυθρόλευκα.

 

Ξεκινώντας από τα ποσοστά ευστοχίας του, είναι σίγουρο πως σε αφήνουν με το στόμα… ανοιχτό. Ποσοστά ανεπανάληπτα, νούμερα που «ζαλίζουν». Το 91.4% δεν είναι ένα ποσοστό εύστοχων βολών από τον Κώστα Σλούκα. Αλλά είναι από τα εύστοχα δίποντα του Μάρτιν. Συνολικά 32/35 και μέσο όρο 4.5/5 ανά παιχνίδι.

Δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί το Νο1 της κατηγορίας αυτής σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα αφήνοντας πίσω του ονόματα που είναι καταξιωμένα όχι μόνο στο ευρωπαϊκό. Αλλά στο παγκόσμιο μπάσκετ και συγκεκριμένα στο ΝΒΑ, Οπως ο Νίκολα Μίροτιτς, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα, που σουτάρει με 81,2%, ενώ ο τρίτος Μουσταφά Φολ, είναι… μίλια μακριά με το πολύ καλό 76%.

Ο Χάινς και η ισοπέδωση των «δεινόσαυρων»

Ενας παίκτης με μπόι 2.01 μ. σίγουρα δεν σε προδιαθέτει για… σέντερ. Αλλά όταν αυτός ο παίκτης έχει ανακαλυφθεί και επιλεγεί από τον Ολυμπιακό, τότε το μυαλό πηγαίνει αλλού. Πηγαίνει σε ένα (όχι πολύ) ψηλό αγόρι, που πλέον κυριαρχεί με τη φανέλα της Αρμάνι και πρωτύτερα με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οπως και ο Χάινς, έτσι και ο Μάρτιν είναι μια αδάμαστη «αρκούδα» στη ρακέτα.

Οι ομοιότητες στο παιχνίδι τους μπορεί να μην φάνταζαν πολλές στην αρχή της σεζόν, αλλά όσο ο Μάρτιν μαθαίνει τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, τόσο οι συγκρίσεις θα πολλαπλασιάζονται. Και όχι άδικα. Εξάλλου, πόσο συχνά βλέπεις παίκτες δίμετρους να ισοπεδώνουν τους «δεινόσαυρους» της Ευρωλίγκας; Νέος «Κάιλ» του Ολυμπιακού λέγεται Χασάν, αγωνίζεται στη θέση «5», παίρνει ριμπάουντ (5.4), παίζει ασύλληπτες άμυνες, μοιράζει κοψίματα και deflections. Και λατρεύει να ισοπεδώνει τους ψηλούς.

Σε δύο παιχνίδια έχει κάνει career high στην Ευρωλίγκα. Με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ και στην πρόσφατη αναμέτρηση των Ερυθρόλευκων με τη Ζενίτ εκτός έδρας: 16 πόντοι και 8 ριμπάουντ στο πρώτο και 16 πόντοι και 3 «σκουπίδια» στο δεύτερο. Απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν ψηλούς που σε κάνουν να… τρέμεις.

Κι όμως ο Μάρτιν δεν δίστασε να νικήσει σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες τον Οθέλο Χάντερ, να του πάρει τη μπάλα από τα… χέρια και να σκοράρει, να βγάλει εκτός παιχνιδιού και στον πάγκο τον Ζίζιτς, να αφήσει τον Γκουντάιτις με έξι και τον Πόιθρες με επτά πόντους. Γιάννης Σφαιρόπουλος και Τσάβι Πασκουάλ είδαν τα συστήματα τους στη «ρακέτα» να… διαλύονται.

Στους παίκτες-αποκάλυψη του περσινού Eurocup

Μπορεί στο ευρύ μπασκετικό κοινό να μην ήταν γνωστός, ωστόσο ο απόφοιτος του Rhode Island έκανε «πράγματα και θαύματα» με τη φανέλα της Μπουντούτσνοστ. Μπορεί, η ομάδα του Μαυροβουνίου να μην έκανε μακρά πορεία στο Eurocup, αλλά εκείνος πρόλαβε να δείξει τις δυνατότητες του.

Συγκεκριμένα, σκόραρε 13.6 πόντους ανά παιχνίδι, «μάζευε» 8 ριμπάουντ ενώ η αξιολόγηση του έφτασε στο υψηλό νούμερο του 19.6.

Παράλληλα, ήταν μέσα στους πρώτους των… πρώτων και στις στατιστικές κατηγορίες. Τρίτος συνολικά σε εύστοχα δίποντα, τέταρτος σε μπλοκ, τέταρτος στα συνολικά ριμπάουντ και πέμπτος στο ranking ανάμεσα σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν στη κανονική περίοδο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρώπης.

Έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία με τα Ερυθρόλευκα

Και επειδή δεν είναι ο Κάιλ, αλλά ο… Χασάν θέλει να πετύχει τα δικά του κατορθώματα με την ομάδα του Πειραιά. Με τη βοήθεια των Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου και των «παλιών» Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη που είναι «εδώ» και το δείχνουν στο παρκέ, περιμένει να ζήσει ξεχωριστές στιγμές με τον Ολυμπιακό. Μπορεί, οι Πειραιώτες να μην αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για μια υπέρβαση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρωλίγκα, με εκείνον «σημείο-αναφοράς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ