Χοντρό το επεισόδιο Τζέιμς – Ιτούδη, όλα ανοιχτά για το μέλλον

Χοντρό το επεισόδιο Τζέιμς – Ιτούδη, όλα ανοιχτά για το μέλλον

Το παρασκήνιο πίσω από τη... βόμβα του Δημήτρη Ιτούδη να αφήσει εκτός 12αδας τον Τζέιμς. Η συμπεριφορά του Αμερικανού, τα περισσότερα χρήματα απ' τον Μιλουτίνοφ που απαίτησε και το πολύ χοντρό επεισόδιο στην τελευταία προπόνηση.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να αφήνεις εκτός 12αδας σε ματς Ευρωλίγκας το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιό σου. Ο Μάικ Τζέιμς το περασμένο καλοκαίρι… γκρίνιαζε για το γεγονός πως ο Νικόλα Μιλουτίνοφ πήρε συμβόλαιο 2,7 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από την ΤΣΣΚΑ. Εκείνος έπαιρνε 2,4 εκατομμύρια. Και οι Ρώσοι; Του έκαναν τη χάρη. Νέο τριετές συμβόλαιο, έναντι εννιά εκατομμυρίων ευρώ συνολικά. Τρία… χαρτιά για κάθε χρόνο.

Κι όμως, ο Δημήτρης Ιτούδης έδειξε πως δεν… καταλαβαίνει από ονόματα και από συμβόλαια. Κι όπως δεν τηρεί τους δικούς του κανόνες; Θα βλέπει τα ματς από την εξέδρα. Ακόμα και αν αυτός είναι ο Μάικ Τζέιμς, η μεγάλη… βεντέτα στη ρωσική αρκούδα.

Το παρασκήνιο απ’ όλα όσα συνέβησαν μερικές ώρες πριν από το ματς της ΤΣΣΚΑ με την Μπασκόνια είναι πλούσιο. Και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ χοντρό επεισόδιο του Μάικ Τζέιμς με τον Δημήτρη Ιτούδη. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα… ενδότερα της ρωσικής ομάδας κάνουν λόγο για την κατάληξη μιας υπόθεσης που έμοιαζε εδώ και καιρό έτοιμη να εκραγεί.

Εδώ και καιρό υπάρχουν παράπονα για τη συμπεριφορά του Τζέιμς. Και προσέξτε: όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά και στη γενικότερη στάση ζωής του. Ένα από τα γενικότερα παράπονα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Αμερικανός αντιμετώπιζε τους περιορισμούς ελέω του Covid.

Έτσι κι αλλιώς στη Ρωσία είναι σχεδόν όλα ελεύθερα. Και ο Τζέιμς το εκμεταλλευόταν. Και δεν το… έκρυβε.

Αν ήταν στο χέρι του Ιτούδη; Ο Αμερικανός θα έμπαινε στο αεροπλάνο αύριο το πρωί. Ο Έλληνας προπονητής έχει θητεύσει δίπλα στον Ομπράντοβιτς. Και όπου Ομπράντοβιτς βάλτε και τη λέξη πειθαρχία. Στρατιωτική.

Όμως ο Μάικ Τζέιμς μόλις πριν από μερικούς μήνες έβαλε μια πολύ ακριβή υπογραφή. Και πολυετής. Μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Δεν σπας εύκολα ένα συμβόλαιο τριετές και μάλιστα πανάκριβο. Υπάρχει ρήτρες, δικλείδες και όλα τα συναφή. Εκτός εάν το δεχτούν και οι δύο πλευρές. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Τζέιμς δε δείχνει διατεθειμένος να αφήσει τη σιγουριά των εννιά εκατομμυρίων για να βγει ως free agent σε μια αγορά που ο κορωνοϊός την έχει γονατίσει και οικονομικά.

Το επεισόδιο στην προπόνηση ήταν πολύ χοντρό. Σχεδόν… ασυγχώρητο θα λέγαμε. Γι’ αυτό και ο παίκτης έμεινε εκτός 12αδας. Δεν του έστειλε απλά μήνυμα ο Ιτούδης. Ουσιαστικά του είπε… ως εδώ. Και φυσικά, μαζί με το μήνυμα θα τον στείλει και στη διοίκηση. Στον Βατούτιν, ο οποίος πάντα έχει μία πιο ψύχραιμη ματιά. Και σκέφτεται περισσότερο απ’ όλους τα οικονομικά, αφού η δική του τσέπη είναι αυτή που πληρώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ