Πω-πω ένας Ζαν Σαρλ

Πω-πω ένας Ζαν Σαρλ

Αποκάλυψη ο Γάλλος σε μια νύχτα που ο Ολυμπιακός έμελλε να έχει ανάγκη έναν… ήρωα!

Σαν τον… Τιραμόλα. Κατά συνθήκη σέντερ, σε μια βραδιά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε όλα τα πιθανά και απίθανα για να καταφέρει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία ανατροπή. Σε αυτό το 75-71 επί της Άλμπα που δεν λέει τίποτε ως τελικό σκορ αν δεν ξέρεις όλη την ιστορία.

Ότι οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν 24 στις πρώτες δύο περιόδους.

Ότι βρέθηκαν δικαίως να χάνουν ως και με 15 από τους Γερμανούς του Αϊτορ Ρενέσες (20-35).

Και πως αν δεν το πήγαιναν στο… καουμπόικο στο δεύτερο μισό δύσκολα θα είχαν γλιτώσει από το σοκ.

Πως γύρισε η παρτίδα; Με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ να τα κάνει όλα και να συμφέρει. Σε 22.55΄ ο Γάλλος έγινε κατά συνθήκη «5άρι» για να βρεθεί μια φόρμουλα απέναντι στα ελαφριά σχήματα των Γερμανών. Άπλωσε λοιπόν τα 205 εκατοστά του στις δύο ρακέτες και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε μια προσωπική παράσταση.

Με 13 πόντους (οι 10 στην τρίτη περίοδο όταν το 24-35 έγινε 51-44). Με πέντε ριμπάουντ –εκ των οποίων τα δύο επιθετικά- και κυρίως με μια σειρά από άμυνες που αποσυντόνισαν τελείως την Άλμπα που παραδόθηκε δίχως να το καταλάβει.

Ο Σαρλ ως εδώ έπαιζε 10.56 κατά μέσο όρο. Έβαζε μόλις 3.7π. Η αποψινή του «έκρηξη» ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Και μαζί έφερε μπόλικα χαμόγελα για μια προσθήκη στο ρόστερ που φέρει την υπογραφή του προπονητή.

Έγινε μεγάλη κουβέντα το καλοκαίρι για το ποιος θα φορέσει τα παπούτσια του Νικόλα Μιλουτίνοφ. Οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν τον Έλις στο ρόστερ τους και πρόσθεσαν έναν σέντερ τσέπης σαν τον Χασάν Μαρτίν. Οι περισσότεροι έλεγαν πως τα… κουκιά δεν βγαίνουν. Μάλλον γιατί υπολόγιζαν δίχως τον 27άχρονο Γάλλο.

Δίχως τον Ζαν Σαρλ που σε αυτή την «4-5» ισορροπία δίνει στον Ολυμπιακό ταχύτητα και σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες σε όλες τις αλλαγές της άμυνας. Το πρώτο καλό του δείγμα το είδαμε για λίγο κόντρα στην Εφές (όταν σε 5 λεπτά με 3 τάπες άλλαξε το momentum). Το αποψινό όμως ήταν μια ολοκληρωμένη παράσταση για έναν παίκτη πρώτης γραμμής.

Δεν ήταν καλοί απόψε οι Πειραιώτες. Είχαν όμως αυτό που έπρεπε για να προσθέσουν μια ακόμη νίκη στο τσεπάκι τους. Έφτασαν στις 5 έπειτα από 8 αγωνιστικές. Και φεύγουν… περιοδεία σε μια διαβολοβδομάδα που ενδεχομένως ένα ροζ φύλλο αγώνα να αποτελεί στόχο: Μπαρτσελόνα εκτός (18/11) και έπειτα Βιλερμπαν (20/11) στη Λιόν. Στα λημέρια του Ζαν Σαρλ δηλαδή.

Εκείνοι που ξέρουν να διαβάσουν τους αριθμούς λένε πως για να βρεθείς στα πλει-οφ χρειάζεσαι 17 νίκες. Ένα κλασικό 50%. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ξεκίνημα του και παρά το σοκ της πρεμιέρας με την εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις (67-68) είναι στο 62%. Άρα τα πράγματα κυλούν καλά. Και προσεχώς… καλύτερα, αν αναλογιστεί κανείς τις πραγματικές δυνατότητες αυτού του ρόστερ.

Να μην παραλείψουμε για το αποψινό την απόλυτα ουσιαστική παρουσία του Κώστα Παπανικολάου (8π, 2/3 τριπ, 6 ριμπάουντ). Και από εκείνον περιμένει ο Μπαρτζώκας πολλά. Ειδικά στο κομμάτι που θα κρίνει τα «πολλά» ματς της Ευρωλίγκας. Στην συνέπεια της άμυνας. Απόψε η Άλμπα έχασε γιατί έμεινε στο 71. Η ομάδα που μια νύχτα πριν από εβδομάδες (4η) στη Μόσχα, σταμάτησε στο 93!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ