Παναθηναϊκέ μπορείς; Απόδειξη…

Παναθηναϊκέ μπορείς; Απόδειξη…

Τρίτη βράδυ στη Βαλένθια. Πέμπτη βράδυ στη χώρα των Βάσκων. Ετούτη η διαβολοβδομάδα είναι διαφορετική από τις άλλες για τον Παναθηναϊκό. Πιο σοβαρή. Και σίγουρα περισσότερο κρίσιμη για το μέλλον του.

Δύο νίκες και τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες. 15η θέση από τις 18 του βαθμολογικού πίνακα. Με αυτή την αρνητική παρακαταθήκη πέταξε για την Ισπανία ο Παναθηναϊκός. Για μια διαβολοβδομάδα που θα τον βρει στη χώρα της Ιβηρικής. Να δίνει δύο δύσκολα, αλλά πολύ – πολύ κρίσιμα παιχνίδια.

Απόψε στη Βαλένθια. Που φιγουράρει στην έκτη θέση, με ρεκόρ 4-3. Και το βράδυ της Πέμπτης 500 χιλιόμετρα πιο μακριά. Στη χώρα των Βάσκων, απέναντι στην Μπασκόνια που τούτη την ώρα έχει το ίδιο ρεκόρ με εκείνον (2-4). Δεν είναι μια απλή εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό.

Κουβαλά στις πλάτες του δύο σερί ήττες. Δύο ήττες μέσα στο σπίτι του, από ΤΣΣΚΑ και Εφές. Έχει να κερδίσει από τις 22 του Οκτώβρη, εκείνο το 82-68 επί της Φενέρ στο ΟΑΚΑ. Κοντά ένα μήνα πριν. Κι αν έπαιξε σε αυτό το διάστημα μόλις δύο αγώνες, αφού το παιχνιδι με τη Ζενίτ αναβλήθηκε; Παίζει ρόλο στην ψυχολογία και στην ψυχοσύνθεση μιας ομάδας το πως θα μάθει. Αν θα μάθει να κερδίζει ή όχι. Αν θα καταφέρει να… ατσαλωθεί τώρα που είναι ξεκίνημα ή να είναι κομπάρσος στη διοργάνωση.

Θα μετρήσει τις δυνάμεις του ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Δεν είναι η ΤΣΣΚΑ και η Εφές απέναντί του. Δεν μπαίνει στο γήπεδο ο αντίπαλος ως το απόλυτο φαβορί. Αν οι πράσινοι έχουν βλέψεις πρέπει να κοιτάζουν στα μάτια και να κερδίζουν παιχνίδια σαν αυτά στη Βαλένθια και τη Βασκονία.

Επί της ουσίας; Μιλάμε για δύο παιχνίδια που εν πολλοίς θα κρίνουν ολόκληρη την πορεία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Δεν είναι νωρίς, όπως αρέσει σε πολλούς να λένε. Κάθε ματς μετράει. Ναι, θα φανεί προς τα που το… πάει ο Παναθηναϊκός έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα, βράδυ Πέμπτης. Τι θα έχει βάλει στο σακούλι.

Αν γυρίσει στην Ελλάδα με 2-6 ρεκόρ, ο πήχης θα μείνει χαμηλά. Πολύ χαμηλά. Και οι απαιτήσεις; Θα είναι πολύ μικρότερες του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού.

Με λίγα λόγια: το επόμενο διήμερο στην Ιβηρική ο Παναθηναϊκός, με ή χωρίς τον Νέντοβιτς, πρέπει να αποδείξει πως παραμένει μια ομάδα που θα διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ της Euroleague. Ο Σέρβος έχει ταξιδέψει στην Ισπανία και το αρνητικό εδώ είναι πως ο Παναθηναϊκός μοιάζει να εξαρτάται εξ ολοκλήρου απ’ αυτόν. Οταν είναι στο παρκέ είναι άλλη ομάδα. Όταν λείπει δεν υπάρχουν λύσεις και παίκτες να τραβήξουν την ομάδα μπροστά.

Ο Μακ ήρθε γι’ αυτό τον λόγο και η πρώτη του παρουσία ήταν τουλάχιστον αισιόδοξη. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα απ’ όλους. Ατομικά και ομαδικά. Σε παρκέ και πάγκο. Το επόμενο διήμερο θα κρίνει πολλά. Ίσως και τα πάντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ