Παναθηναϊκός : Τι δεν πρέπει να κάνει στη Βασκονία για να μην προκύψει… Βαλένθια

Παναθηναϊκός : Τι δεν πρέπει να κάνει στη Βασκονία για να μην προκύψει… Βαλένθια

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται και πάλι στην Ισπανία. Στη χώρα των Βάσκων η Μπασκόνια τον περιμένει απόψε απειλώντας τον με τέταρτη συνεχόμενη ήττα. Τι πρέπει να αλλάξει για να μην έχει την τύχη που είχε στη Βαλένθια; Πολλά, με κυριότερη την άμυνά του.

Παραλίγο… 100. Αλλά και οι 95 πόντοι που ο Παναθηναϊκός δέχτηκε στη Βαλένθια; Είναι πολλοί. Πάρα πολλοί για επίπεδο Euroleague και για να έχει τύχη να φύγεις με εκτός έδρας νίκη. Οποιαδήποτε έδρα και να είναι αυτή. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα των 78-80 πόντων. Δύσκολα να πάει παραπάνω. Αν αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει σε τέτοια επίπεδα, οι ήττες θα παραμένουν περισσότερες από τις νίκες.

Απόψε στη Βασκονία υπάρχει ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Για μια ομάδα που είναι ταλαιπωρημένη το τελευταίο τριήμερο σαν κάποιος να την… τιμωρεί. Έκανε ταξίδι 12 ωρών για να φτάσει από την Αθήνα στη Βαλένθια. Και από εκεί οδικώς, με πούλμαν, άλλο ένα εξάωρο μέχρι τη χώρα των Βάσκων. Η Μπασκόνια δεν είναι απλή υπόθεση. Τουναντίον. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, την ομάδα που έβαλε από κάτω της στο εγχώριο πρωτάθλημα κοτζάμ Ρεάλ και κοτζάμ Μπαρτσελόνα.

Μια ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά στην Euroleague, αλλά που σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό της. Και απειλεί τον Παναθηναϊκό με την τέταρτη σερί ήττα του στη διοργάνωση. Θα είναι βαρύ. Και θα πρέπει να ξεψαχνίσουμε τα αρχεία για να βρούμε πότε συνέβη τελευταία φορά ένα καρέ συνεχόμενων ηττών για την ομάδα με τα πράσινα.

Για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να θυμηθεί το παιχνίδι της Τρίτης στη Βαλένθια. Και να μην κάνει πολλά απ’ αυτά που έκανε εκεί. Ή να κάνει πολλά απ’ αυτά που δεν έκανε εκεί. Αν ρίξουμε μια ματιά στη στατιστική; Ο Παναθηναϊκός είχε 19 ασίστ και την ίδια ώρα έκανε 19 λάθη! Ουσιαστικά ακύρωσε όλη την επιθετική του δημιουργία, λόγω των πολλών λαθών. 19 λάθη σε ένα ματς απαιτήσεων Euroleague δε σου επιτρέπουν να κερδίσεις, ακόμα και αν είσαι μέσα στο ματς μέχρι το 33-34 όπως ήταν οι πράσινοι στη Βαλένθια. Αν δούμε την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού, αυτή απέναντι στη Φενέρ, η στατιστική λέει την αλήθεια. Ίδιες ασίστ περίπου, αφού είχε 18, αλλά τα μισά περίπου λάθη, μόλις 9. Η διαφορά αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ.

Τι άλλο έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τρίτης που πρέπει να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι απόψε; Έπαιξε σαν ισπανική ομάδα, απέναντι σε μια ισπανική ομάδα. Εγκληματικό. Οι Ισπανοί ζουν για το «run and gun». Αν τους το δώσεις θα σου πουν ευχαριστών. Όσα πάνε κι όσα έρθουν. Αυτό είναι το μπασκετικό… ψωμί τους. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ για να τρέξει και να εκτελέσει. Αλλά σε αυτόν τον ρυθμό δεν θα μπορούσε παρά στο τέλος να είναι εκείνος που θα μείνει πίσω. Οι Ισπανοί άλλο που δεν ήθελαν. Σούταρε ο Παναθηναϊκός με το εκπληκτικό 11/21 τρίποντα, αλλά εκείνοι είχαν την απάντηση: 13 στα 24, με τον Πρέπελιτς να βάζει 4/5 και τα υπόλοιπα να μοιράζονται σε έξι παίκτες! Όλοι μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά απ’ έξω.

Γενικά η άμυνα του Παναθηναϊκού θα πρέπει να βελτιωθεί απόψε, διότι αν το ματς πάει πάλι πάνω από τους 85 πόντους, οι πράσινοι δύσκολα θα έχουν τύχη. Οι πράσινοι πρέπει να διορθωθούν στην πίσω πλευρά του γηπέδου απέναντι σε μια ομάδα που σκοράρει κατά μέσο όρο 79 πόντους. Αν ο Παναθηναϊκός την κρατήσει σε αυτά τα επίπεδα ή χαμηλότερα, θα έχει τύχη μιας και ο ίδιος σκοράρει κατά μέσο όρο 80.42 πόντους. Αν πάει ξανά στο τρέξιμο και στον τρελό ρυθμό, θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι.

Και κάτι τελευταίο: ο Σέλβιν Μακ έμεινε στο παρκέ 18 λεπτά το βράδυ της Τρίτης. Παρά το γεγονός πως οι υπόλοιποι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού ήταν αρνητικοί. Ο Αμερικανός πρόλαβε να βάλει 15 πόντους, έχοντας απόλυτη ευστοχία. Μοιάζει έτοιμος και φαντάζει πως είναι καλά και από φυσική κατάσταση. Ίσως απόψε, σε ένα ματς που… καίει, να χρειάζεται να μείνει περισσότερη ώρα στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ