Συμβιβασμένος, μαχητής και σταθερά… ενοχλητικός

Συμβιβασμένος, μαχητής και σταθερά… ενοχλητικός

Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι διπρόσωπος, μαχητής στο δεύτερο μισό, αδίκησε τον εαυτό του στην αρχή. Ο Βασιλακόπουλος πάλι είναι… αμετακίνητος.

Η αλήθεια είναι πως το ματς με την Μπασκόνια δεν είναι αντιπροσωπευτικό για να κρίνει κανείς τον Ολυμπιακό, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τους παίκτες του. Με μισή ομάδα, δίχως τα 3/5 των ψηλών, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, όμως δεν ήταν τόσο μαχητής όσο περιμέναμε.

Εντάξει, σου λείπουν παίκτες και κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει, όμως πίεσε στην άμυνα, παίξε γρήγορα να μην προλαβαίνει ο Φαλ, να φθαρεί, να προβληματιστεί. Μην είσαι ξανά προβλέψιμος στην επίθεση, άτονος, δίχως νόημα και ουσία. Μην μένεις τόσο πίσω στο pick & roll, πίεσε στην μπάλα, κρύψε την αδυναμία που έχεις στο καλάθι.

Αλήθεια, αυτή δεν ήταν η εικόνα στο πρώτο μισό; Κι αίφνης στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται αλλαγμένος, παίζει στα ίσα κι αν δεν είχε τη φάση με το αντιαθλητικό του Σπανούλη, ίσως να μπορούσε και καλύτερα. Πέταξε, όμως, ένα ημίχρονο στα σκουπίδια κι αυτό συνέβη κι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπιστεί, πριν μετατραπεί σε μόνιμο πρόβλημα.

Στα καλά νέα ήταν η εμφάνιση του Λαρετζάκη κι η κτηνώδης δύναμη του Τζένκινς. Οι δυο τους είπαν στον κόουτς του Ολυμπιακού ότι δικαιούνται περισσότερο χρόνο και ρόλο. Όπως επίσης, για ματς που δεν ήταν καλός, ο ΜακΚίσικ έδειξε ότι είναι… περίπτωση. Φοβερή ενέργεια κι όταν πάρει τον αριστερό διάδρομο… κάντε στην άκρη.

Όλα αυτά έχουν περιορισμένη αξία, μπροστά στη διαχρονικότητα του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος έγινε έξαλλος με τη συμφωνία του Ολυμπιακού με την ΕΡΤ. Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα του ΕΣΑΚΕ, οι πιέσεις για να μην κατεβεί τη Δευτέρα ο Κολοσσός είναι αφόρητες. Τελικά κάποιες αξίες είναι σταθερές κι αμετακίνητες.

Ο Ολυμπιακός ενοχλεί τον πρόεδρο της ΕΟΚ, που θέλει να πάρει το… τελευταίο σετ. Γνωρίζει ότι μετρά αντίστροφα, πως αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση λόγω πανδημίας θα ήταν ήδη στη… σύνταξη, όμως επιμένει να προκαλεί. Αν κάποιος δεν είχε πειστεί για το κατά πόσο ήταν ορθή η επιλογή του #mexritelous, τώρα νομίζω ότι έχει πάρει τις απαντήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ