Τώρα ή… ποτέ: Γιατί το «Αστρομπάλ» κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Παναθηναϊκού

Τώρα ή… ποτέ: Γιατί το «Αστρομπάλ» κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός δεν πηγαίνει για ένα απλό παιχνίδι στη Γαλλία κόντρα στη Βιλερμπάν. Τώρα που το πρόγραμμα του... στρώνει, είναι η δική του ευκαιρία να σηκώσει κεφάλι. Και το «Αστρομπάλ» θα κρίνει πολλά για το μέλλον του.

H νίκη απέναντι στην καταπληκτική φετινή Μπάγερν δεν αποτέλεσε μονάχα βαθμολογική ανάσα για τον Παναθηναϊκό, που πήγε στο 3-6. Αποτέλεσε κυρίως την αφορμή για να πιστέψουν οι παίκτες στις δυνατότητές τους. Για να επιβεβαιώσουν όσα ο προπονητής τους, Γιώργος Βόβορας, τους τονίζει από την πρώτη στιγμή. Πως έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους με τις ήττες που έχουν κάνει. Και κυρίως με τον τρόπο που αγωνίστηκαν σε αρκετά απ’ αυτά τα παιχνίδια.

Είναι διαφορετικό να χάνεις στην παράταση και στο τελευταιό σουτ από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και διαφορετικό με κάτω τα χέρια από τη Βαλένθια που δεν έχει το ειδικό βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Είναι διαφορετικό να σε κερδίζει η πανίσχυρη, πανάκριβη και πολύπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εντελώς διαφορετικό να δέχεσαι 93 πόντους από την Μπασκόνια.

Η αλήθεια είναο πως ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα πρώτα εννιά παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στη φετινή Euroleague, μόνο εύκολο πρόγραμμα δεν είχε. Σε εννιά ματς έχει αντιμετωπίσει τους πέντε από τους πρώτους έξι της βαθμολογίας (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Βαλένθια, Μπάγερν Μονάχου, Αναντολού Εφές), έχει παίξει το κλασικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχει παίξει με τη Φενέρμπαχτσε, την Μπασκόνια και τη Χίμκι. Σε κανένα απ’ όλα τα παραπάνω δεν μπορούσε να τον αποκαλέσει κάποιος ως μεγάλο φαβορί. Και τα δύο θεωρητικά πιο… εύκολα παιχνίδια του στις πρώτες 11 αγωνιστικές δεν τα έπαιξε λόγω κορωνοϊού. Με τη Βιλερμπάν, η οποία τον υποδέχεται σήμερα και με τη Ζενίτ, ματς το οποίο ορίστηκε για τις 17 Φεβρουαρίου.

Δεν το λες και εύκολο πρόγραμμα όλο αυτό. Μάλλον το αντίθετο μπορούμε να πούμε. Γι’ αυτό και η νίκη απέναντι στην Μπάγερν εκτός απ’ το ότι σταμάτησε το αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών, αποτέλεσε και ένα… φάρμακο για τη συνέχεια στην οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει τις νίκες εκείνες που θα τον βάλουν και πάλι στο… κόλπο της διεκδίκησης μέχρι τέλους μιας θέσης στην οχτάδα. Αρκεί να φύγει νικητής απόψε από το Αστρομπάλ.

Είναι κομβικό το παιχνίδι που ξεκινάει σε λίγες ώρες για τον Παναθηναϊκό. Περισσότερο ίσως απ’ ότι πολλοί πιστεύουν. Μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση, θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία, θα χαρίσει αυτοπεποίθηση. Μια ήττα; Θα αποτελεί πισωγύρισμα. Και τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να φύγει απόψε νικητής; Να παίξει την ίδια άμυνα με αυτή που έπαιξε απέναντι στην Μπάγερν.

Να δείξει την ίδια θέληση σε κάθε μπάλα. Να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά στις παγίδες του αντιπάλου. Και να είναι ψύχραιμος όσο με τους Γερμανούς. Σε εκείνο το παιχνίδι, κάθε φορά που η Μπάγερν μείωνε, ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον τρόπο να ξεφεύγει ξανά. Δεν… ήπιε θάλασσα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Και γι’ αυτό πήρε τη νίκη που τόσο είχε ανάγκη.

Η βαθμολογία της Euroleague:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ