Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 97-73 : Ιστορική ξεφτίλα Παναθηναϊκού στη Γαλλία

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 97-73 : Ιστορική ξεφτίλα Παναθηναϊκού στη Γαλλία

Αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός. Το... φάντασμα με τις πράσινες φανέλες διασύρθηκε από την Βιλερμπάν με 100αρα και με τελικό σκορ 97-73.

Η σημερινή μέρα θα γραφτεί στην ιστορία ως μία από τις πιο… μαύρες για τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που κάποτε… κατάπινε τα ευρωπαϊκά, έφτασε να διασύρεται από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία, να φλερτάρει με την 100αρα και να είναι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς πίσω με πάνω από 20 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε με 97-73 από τους Γάλλους και πλέον κοιτάζει τη βαθμολογία από πολύ χαμηλά, σε μια ντροπιαστική σεζόν όπως εξελίσσεται έως τώρα. Στο 3-7 οι πράσινοι, που αποχαιρετούν από πολύ νωρίς την οχτάδα αλλά το χειρότερο είναι πως οι πράσινοι δεν δείχνουν πως μπορούν να ανακάμψουν αγωνιστικά, με μεγάλες ευθύνες και του προπονητή τους, αλλά και του σχεδιασμού.

Το ματς

Νευρικά ξεκίνησε το ματς για τις δύο ομάδες. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προηγήθηκε με καλάθι του Μήτογλου στην πρώτη επίθεση, αλλά στη συνέχεια τόσο οι πράσινοι όσο και οι Γάλλοι ήταν… εκνευριστικά άστοχοι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 5′ το ματς ήταν μόλις 7-6 υπέρ της Βιλερμπάν, ενώ ο Παναθηναϊκός τελείωσε την πρώτη περίοδο με 4/11 δίποντα. Από το πεντάλεπτο και έπειτα οι ομάδες βρήκαν ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα με 7-9 και 10-12, αλλά τη Βιλερμπάν να βρίσκει λύσεις για το 12-12 αρχικά και στη συνέχεια το 17-17, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-17 υπέρ των γηπεδούχων από τρίποντο του Ντιότ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο αποδείχτηκε εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι είχαν τραγική αμυντική συμπεριφορά, δίνοντας το δικαίωμα στη Βιλερμπάν να… εκτελεί από μακρινή απόσταση. Το 20-17 του δεκαλέπτου είχε γίνει 29-21 μετά από δύο λεπτά και 34-24 στο 14′, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να ανακόψει τον ρυθμό που βρήκαν οι Γάλλοι και θυμίζει την εικόνα που μας είχε δείξει στην Ισπανία με Βαλένθια και Μπασκόνια.

Τα πολλά τρίποντα από Χάουαρντ, Κολ και Φρίμαν έφεραν τη διαφορά στο συν 16′ στο 25′ (41-25) και στο συν 18 λίγο αργότερα (44-26) με επιμέρους 24-9. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… μαζέψει τη διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου, χάρη σε τέσσερις σερί πόντους του Νέντοβιτς και να πάει με το -14 στα αποδυτήρια (44-30).

Η τρίτη περίοδος αποδείχτηκε ακόμα χειρότερη για τον Παναθηναϊκό. Και μπορεί με ένα συνολικό σερί 9-0 οι πράσινοι να μείωσαν στους 9 (44-35) αλλά η συνέχεια ήταν τραγική. Με τεράστια ευθύνη και του Βόβορα, ο Παναθηναϊκός από το 44-35 του 22′ νρέθηκε στο 59-37 στο 25′. Μέσα σε τρία λεπτά οι Γάλλοι έτρεξαν 15-2 σκορ και ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν πήρε τάιμ άουτ για να τους κόψει τον ρυθμό. Η Βιλερμπάν έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, με τον Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε… τρικυμία και να κινδυνεύει με διασυρμό. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 25, με τους πράσινους να αντιδρούν στο φινάλε και να μειώνουν στους 17 (68-51). Αλλά με αυτή την εικόνα δεν είχαν τύχη στο ματς.

Όπως και αποδείχτηκε. Η Βιλερμπάν συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, η διαφορά.. .φλέρταρε με τους 30, οι πράσινοι απειλήθηκαν με 100αρα και τελικά είδαν τον φωτεινό πίνακα στο φινάλε να γράφει το… ντροπιαστικό 97-73 υπέρ της Βιλερμπάν.

Όσο για το αν διασώθηκε κανείς; Με τέτοια εικόνα θα ήταν αστείο και να το συζητούσαμε…

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 44-30, 68-51, 97-73

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ