Έτσι δεν πας πουθενά. Εμφάνιση… χαρούμενα Χριστούγεννα

Έτσι δεν πας πουθενά. Εμφάνιση… χαρούμενα Χριστούγεννα

Ο Παναθηναϊκός δείχνει αδιόρθωτος στην άμυνα. Οι 97 πόντοι από τη Βιλερμπάν είναι αδικαιολόγητοι. Μέχρι τα Χριστούγεννα παίζονται όλα.

Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε ο πιο καυτός μήνας για τον Παναθηναϊκό. Για άλλο ένα βράδυ οι παίκτες του προσέγγισαν τον αγώνα μέσω της επίθεσης και το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν παιχνιδάκι στα χέρια των Γάλλων, που ένιωσαν τα… Χριστούγεννα να έρχονται νωρίτερα, έχοντας το εξωπραγματικό 70.8% (17/24) ποσοστό τριπόντων.

Το θέμα δεν είναι γιατί οι παίκτες της Βιλερμπάν έβαλαν τα σουτ, αλλά γιατί οι «πράσινοι» τους έδωσαν τόσα ελεύθερα τρίποντα. Γιατί δεν χρησιμοποίησαν -έστω- τα φάουλ για να σταματήσουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων, που έκαναν πάρτι και μετέτρεψαν το θεωρητικό ντέρμπι σε βραδινό περίπατο.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε πολλά να γράψουμε, καθώς ο Παναθηναϊκός χάνει διαρκώς με τον ίδιο τρόπο: Δίχως να αμυνθεί. Κι εδώ είναι θέμα Βόβορα να βάλει τάξη, να πείσει τους παίκτες του να ξεκινούν από την άμυνα και να μην κυνηγούν τα ατομικά τους στατιστικά. Γιατί δεν είναι πως δεν υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ με έφεση στην άμυνα, είναι ότι δεν δείχνουν την απαιτούμενη διάθεση.

Κανείς δεν είπε ότι η Βιλερμπάν (παρότι στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα) είναι κακή ομάδα, όμως δεν μπορεί να δέχεσαι 97 πόντους, δεν γίνεται στις επτά ήττες (σε 10 αγώνες) να μετράς μέσο όρο 90 πόντους παθητικό. Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά ακολουθούν η αναμέτρηση στο Μιλάνο (την Πέμπτη) με την Αρμάνι, τρεις εντός έδρας υποχρεώσεις (Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ, Άλμπα), που πλέον το 3/3 είναι επιτακτική ανάγκη και οι αγώνες στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι και στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, για να κλείσει ημερολογιακά η χρονιά.

Ρεαλιστικά οι «πράσινοι» μπορούν να πετύχουν τέσσερις νίκες, αλλά με τρύπια άμυνα κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Και πλέον δεν είμαστε στο ξεκίνημα, κάθε ήττα μετρά, κάθε βαθμός έχει τη σημασία του. Χρειάζεται αντίδραση, η πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Μπάγερν δεν είχε συνέχεια κι είναι πλέον ζητούμενο αν μπορούν όσοι μετέχουν της διαδικασίας να αλλάξουν την εικόνα, ή αν θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ