Ζενίτ – Φενέρμπαχτσε 65-73 : Σπουδαίο διπλό της Φενέρ στη Ρωσία

Ζενίτ – Φενέρμπαχτσε 65-73 : Σπουδαίο διπλό της Φενέρ στη Ρωσία

Η Φενέρμπαχτσε πέτυχε μια μεγάλη νίκη στη Ρωσία επικρατώντας απέναντι στη φορμαρισμένη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ με 73-65.

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Ζενίτ με 73-65 εκτός έδρας και έβαλε τέλος στο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στη Euroleague, παίρνοντας μια νίκη – ανάσα στην προσπάθεια της να μπει και πάλι στο «κυνήγι» της οκτάδας. Η τούρκικη ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη καθ’όλη τη διάρκεια του ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν κάποιες δίλεπτες και τρίλεπτες εκλάμψεις στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ πέρασε από την Αγία Πετρούπολη, για τη 12η αγωνιστική της Euroleague και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-7. Από την άλλη, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από τρεις σερί νίκες και έχει πλέον 6-3, ωστόσο παραμένει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ έχει να δώσει και εξ αναβολής ματς λόγω κορωνοϊού.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βέσελι με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Μπαρτέλ τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πάνγκος με 16 πόντους, έχοντας επίσης 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για την 13η αγωνιστική, η Ζενίτ φιλοξενείται από την Ρεάλ στη Μαδρίτη (10/12, 22:00), ενώ η Φενέρ από την Άλμπα στο Βερολίνο (10/12, 21:00).

Στα πρώτα λεπτά το ματς ήταν μοιρασμένο με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ το οποίο τις βρήκε ισόπαλες με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου (9-9). Στο δεύτερο μισό η ομάδα του Κοκόσκοφ βελτιώθηκε στην άμυνα και κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά 8 πόντων (13-21) με καλάθι του Μπαρτέλ, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 14-23 μετά από καλάθι του Βέσελι.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους φιλοξενούμενους με αέρα 13 πόντων (32-45).

Η Ρωσική ομάδα μπήκε αποφασισμένη να μην παραδώσει τα όπλα στην επανάληψη και με αφετηρία την άμυνα κατάφερε να τρέξει ένα εντυπωσιακό επιμέρους 18-2 σε ένα εξάλεπτο παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Κέβιν Πάνγκος και Χόλινς (50-47). Οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν αργά από το σοκ με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (53-53).

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι πήραν αέρα πέντε πόντων με τρίποντο του Μπάρον (58-53), ωστόσο η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ απάντησε άμεσα με ένα σερί 10-0 περνώντας αυτή μπροστά με 5 (58-63). H Τουρκική ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος και έφτασε στην νίκη με το τελικό 73-65.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 32-45, 53-53, 65-73

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ